Parkovanie v neprehľadnej zákrute

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Peter 14. augusta 2014

Poprosím o namaľovanie, žltej čiary, ktorá by zakázala parkovanie v tejto neprehľadnej zákrute. Býva tam plno zaparkovaných aut ak ich chcem predbehnúť dostanem sa do protismeru a ani nevidim poriadne dopredu či ide auto, je to tam dost nebezpečné. Stále volanie na MP to nerieši treba riešiť príčinu nie následok.

Ďakujem

14. august 2014

petrzalsky gafor

Peter z Bratislavy a kde maju ti neboraci parkovat??? ved kazdy chce mat svoj tragac co najblizsie ku vchodu... z nedalekeho parkoviska to je uz daleko :D
14. august 2014

Peter

hej presne ti ludia maju problem spravit dva kroky navyse, zaparkovali by najradsej pred obyvackou...
21. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vymaľovanie požadovanej žltej čiary v zákrute, ktorá by zakazovala státie vozidiel pri pravom okraji cesty, by bolo duplicitou § 23 zákona o cestnej premávke. Zákaz státia či parkovania je v tejto dobe dvojsečná zbrať a treba ju uplatňovať veľmi citlivo.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
23. august 2014

Peter

to nemyslite vazne aka dvojsecna zbran, koho zaujmy chranite obcanov alebo poslancov? aka duplicita auta parkuju v neprehladnej zakrute, kym tam ta ciara nebude budu tam parkovat stále. ak vam vadi farba ciary kludne tam dajte bielu farbu. len nehladajte ako sa to neda spravit ale ako sato DÁ spravit. zakruta je neprehladna tak to prosim vyrieste, alebo cakate kym sa tam nieco stane koľko ludi musi umrieť aby ste nieco spravili? jazdia tade auta aj cyklisti. kolko zivotov musi vyhasnut?
13. január 2016

Greg

Tu este treba podotkut, ze obyvatelia maju o par krokov dalej doslova kralovnske moznosti zaparkovat na obrovskom parkovisku. Toto im obyvatelia z inych zasti Petrzalky mozu len ticho zavidiet
https://www.google.sk/maps/place/%C5%A0vabinsk%C3%A9ho,+851+01+Petr%C5%BEalka/@48.1156072,17.0974534,195m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x476c899948619743:0x6625fa2aaa9706f6
Chcem sa este spytat moderatora, po akom case sa z podnetu "V rieseni" stava podnet "Nerieseny". Posledny prispevok je tu z augusta 2014 co je 1.5 roka a stale je to nieje oznacene ako "Neriesene". Dakujem
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Hliadky Exp. MsP BA V pravidelne riešia priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, ktorých sa vodiči dopúšťajú porušením ustanovenia § 3, § 23, § 25 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Vo veci týkajúcej sa žiadosti o zabezpečenie vymaľovania vodorovného dopravného značenia, resp. akejkoľvek zmeny dopravného značenia MsP nie je kompetentná konať, pretože o tomto musí rozhodnúť správca komunikácie.

Bc. Marcela Sabinová
07. august 2019

Greg

Dobry den pani Sabinova,

ak si precitate Vasu odpoved tak zistie, ze nic neriesi a ani nema snahu pomoct obcanom.
Prvy odsek je len paragrafova fraza bez akejkolvek hodnoty a druhy odsek je zbavenie sa zodpovednosti bez hladania riesenia.

Vo svojej odpovedi pisete, ze "o tomto musí rozhodnúť správca komunikácie."
Chcem Vam polozit zasadnu otazku: Na zaklade coho ma ten spravca komunikacie rozhodnut???

Chcete od obcanov aby sami posielali podnety spravcovi komunikacie? Nieje presne toto praca Mestskeho zastupitelstva, ktore ma zastupovat svojich obcanov (volicov)?

Obcania Vam posielaju svoje podnety, ci uz listom, alebo cez tento portal, aby Vas informovali co ich v ich/Vasej Mestskej casti trapi. Na zaklade tychto podnetov by ste mali mat snahu tieto problemy riesit a tym zlepsovat (v tomto konkretnom pripade dokonca chranit) zivoty obcanov mestskej casti.

Preto si myslim, ze Vasa odpoved by mohla vyzerat nejako takto:
"Dakujeme za tento podnet, budeme sa nim aktivne zaoberat a posielame podnet spravcovi komunikiacie, aby on mohol rozhodnut ako opisovanu situaciu riesit. Lehota na odpoved spravcu komunikacie je XY dni, preto Vas prosime o strpenie. O odpovedi spravcu komunikacie ako aj dalsieho riesenia tohto problemu Vas budeme informovat. Vase Mestska cast Petrzalka."

Prosim porovnajte si Vasu a tuto odpoved a zamyslite s ktorou z nich by ste Vy ako obyvatelka mestskej casti bola spokojnejsia.

Kazdopadne vdaka za Vasu pracu pre blaho obcanov nasej/Vasej Mestskej casti. Vieme, ze to nieje vzdy jednoduche.

S pozdravom

G.
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Švabinská ulica je komunikácia III. triedy, čo znamená, že správcom je mestská časť - Petržalka. Pani Sabinová je však zástupca mestskej polície, preto správne informuje, že sa treba obrátiť na správcu.

Protizákonné parkovanie je kompetentná riešiť mestská polícia formou pokuty alebo odtiahnutia vozidla. Z dlhodobého hľadiska je však tento postup neúčinný, a preto by mal správca komunikácie zvážiť zmenu dopravného značenia, ktorá musí byť následne prerokovaná v Operatívnej komisii na Magistráte hlavného mesta SR Bratislava. Magistrát však nie je nadradenou inštitúciou, a preto nemôže správcovi komunikácie akúkoľvek zmenu nariadiť, čo znamená, že je výlučne na Mestskej časti Petržalka či sa rozhodne zabezpečiť zmenu dopravného značenia, ktoré by takémuto parkovaniu zabránilo.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

žlté čiary už podľa aktuálnych vyhlášok nie je možné vyznačiť.

V prípade potreby bude vo veci daného podnetu o spoluprácu v budúcnosti požiadaná Mestská polícia.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? máj 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania