Bradáčova - optimalizácia značenia rezidentského parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Peter 30. apríla 2021

Dobrý deň. Zasielam Vám podnet na optimalizáciu značenia rezidentského parkovania (modré boxy) na Bradáčovej 6. Pred značením bolo na rohu pri vstupe do areálu bývalej cudzineckej polície možné zaparkovať 4 vozidlá. Po značení sa zredukoval počet miest zo 4 na 2. Navrhujem preznačenie boxu č.1 z kolmého na priečne státie (viď. ilustrácia). Dokladám aj foto z parkovania pred značením a súčasnú situáciu. Vzhľadom na zúfale malé množstvo parkovacích miest pri bytovke je táto zmena veľmi potrebná a vrátili by sa nám 2 parkovacie miesta. Vymedzenie zákazu parkovania pred vstupom do areálu bývalej cudzineckej polície je zbytočne široké. Je to plytvanie priestorom, keďže vstupná brána je aj tak užšia a pri priečnom parkovaní nebol v minulosti problém s vjazdom do areálu. Ďakujem.

18. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Ten sme postúpili na prešetrenie kolegom z referátu mobility.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
18. september 2023

Peter

Prosím o opätovné preposlanie podnetu na referát mobility. 13 Sep. 2023 prebehlo na Bradáčovej značenie pre potreby parkovacieho systému Petržalky (modré boxy na cestnej komunikácii) a tento návrh pre zefektívnenie nebol zohľadnený. Ďakujem.
18. september 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
19. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kolegom sme sa pripomenuli.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
19. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na Bradáčovej ulici sme vyznačili parkovacie miesta po oboch stranách vozovky, aby sme zanechali čo najväčší počet parkovacích miest. Avšak k úzkej vozovke bolo potrebné nechať miesto na prednosť protiidúcich vozidiel. Toto miesto bude označené dopravným značením. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
19. september 2023

Mikul

Myslim, ze ste odpovedali omylom na podnet ktory sa tyka miesta pre vyhybanie:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/173224/bradacova-parkovanie-chybajuce-miesta

Tento podnet bol o parkovani sikmo v rohu, aby sa na to iste miesto voslo viac aut.
20. september 2023

Mikul

Chcem sa spytat, vedlajsia otazka presne k tomuto miestu a znaceniu - preco ked uz snad rok nie je cudzinecka policia v objekte a posobi, ze zostal chatrat, tak nemozu byt parkovacie miesta v tomto 'vjazde' - pretoze objekt je nepouzivany a pristup ma z ulice z opacnej strany, aj automobilom, toto je v podstate zadny vchod a vjazd nemoze byt potrebny iba pri velkych udrzbovych pracach, cize podobne ako dnes nie je problem si tam dat par dni vopred prenosny zakaz vjazdu. Tu by mohli byt normalne vyznacene miesta, len sa tu budu rozdavat pokuty bez hlavy a paty za blokovanie vjazdu nikomu.
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Pri projektovaní nových parkovacích miest Mestská časť (MČ) Petržalka pracuje s aktuálnymi rozmermi ulíc, vjazdami, priľahlými objektmi a prispôsobuje tak parkovaciu politiku bez ohľadu na využitie pozemku. V prípade, ak je spomínaná budova v podnete nevyužívaná, mestská časť naďalej nemôže obmedziť prístup k pozemku aj z hľadiska možného obnovenia funkcie budovy.

Aktuálne k danému pozemku vedú dve prístupové brány z ulice Bradáčova a Ambroseho s duplicitným označením zákazu zastavenia značkou a podľa zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 23, odsek č. 2: „Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel.“ Napriek tomu, že vjazdy sú dva, MČ nemôže brániť objektu využívať ktorýkoľvek vjazd.

Na základe vyššie uvedených skutočností, Mestská časť Bratislava–Petržalka nemôže vyhovieť návrhu v podnete a vyznačiť parkovacie miesta pred vjazdom do objektu.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
25. marec 2024

Peter

Dobrý deň, s odpoveďou nesúhlasím. Vyjadrenie nesúvisí s mnou navrhovanou vecou. V mojom návrhu nikde nežiadam, aby sa zrušil vjazd do areálu bývalej cudzineckej polície. Žiadam iba o zmenu kreslenia čiar na šikmé státie, ako som naznačil v priloženej ilustrácii. Prosím o opätovné preposlanie na samosprávu, s dôrazom na detailnejšie preštudovanie môjho návrhu. Ďakujem.
26. marec 2024

Peter

Žiadam admina o opätovné otvorenie podnetu. S vyjadrením nesúhlasím, nakoľko je bezpredmetné, prtože pojednáva o inej veci ako je podnet samotný. Prečo ste podnet uzavreli aj napriek mojej predošlej správe, že vyjadrenie sa netýka podnetu?
26. marec 2024

C K

Pán Peter, vyžiadajte si Projekt organizácie dopravy v danom rohu, tam bude vidno, o aké rozmerové podmienky sa jedná, či tam miesta bolo vyznačiť možné.

Bohužiaľ k podnetu, čo toto žiada plošne:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182594/kutlikova-chybajuce-info-na-webe

... bola uzavretá diskusia. Emailom som stále PODy neobdržal. Môžete tam spraviť aspoň +1 hlas, MČ v tomto podnete Vám dokáže určite zverejniť okótovaný úsek s rozmermi, ako to značila.

Čo sa zlého statusu podnetu týka a nesúhlasom s administrátorom podnetu, odporúčam poslať email na hlavného administrátora:

[email protected]

Následne sem iba prípadne uveďte, čo Vám bolo odpísané. Podmienky OPS vo veci statusov nájdete tu: https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc

Nezadávajte viacero nesúhlasných stanovísk, ak MČ nereaguje, nakoľko potom dochádza k bezdôvodnému uzatváraniu diskusií, využite email a dajte vedieť. Vysvetlenie tiež môžete požadovať emailom na MČ: [email protected]

Reakčná doba administrátora na OPS môže byť niekedy až týždeň.
26. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samospráva s navrhovaným riešením nesúhlasí, preto bol podnet uzavretý. Ak tomu rozumiem správne, aj napriek tomu, že budova aktuálne nie je využívaná, nemá MČ právo obmedziť prístup k pozemku.

Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
26. marec 2024

C K

Administrátor, podľa mňa zadávateľovi skôr šlo o to, že boli zodpovedané cudzie komentárne dávno po zadaní podnetu, ale jeho podnet sa týkal zmeny miest na šikmé - tam, kde sú teraz pozdĺžne. Toto vôbec nesúvisí s vjazdom do objektu, ani by to vjazd neobmedzovalo, názorné fotky boli priamo v pôvodnom zadaní.

K tomuto prišlo v tomto podnete jediné vyjadrenie 19.9.2023. Ale veta "Toto miesto bude označené dopravným značením" nedáva zmysel, pretože značenie pre výhybňu je uprostred tejto ulice, nie v rohu, ktorého sa týka podnet.

Prispievať sem ďalej už nebudem, ale myslím, že podnet má mať vyjadrenie čo sa rohu a šikmého státia týka. Nie výhybne v polovici ulice, nie vjazdu pripomienkovaného nesúvisiacím cudzím komentárom.
27. marec 2024

Peter

Administrátor, presne tak, ako to jednoducho opísal C K. Samospráva k môjmu podnetu na šíkmé státie, ktoré neblokuje vjazd do objektu bývalej cudzineckej polície zatiaľ stále nevydala žiadne stanovisko.

Chcel by som ešte zdôrazniť, že po dokončení modrého značenia aj na cestnej komunikácii sa v tomto rohu zredukoval počet parkovacích už iba na 1. Šikmé státie by tu teraz vrátilo späť 3 parkovacie miesta.

Prečo tento fakt kompetentní ignorujú už skoro 3 roky?
01. apríl 2024

C K

POD je aktuálne zverejnený:
https://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2024/03/SHARE-Haje-I_cast2.pdf

Ako pri severovýchodnom rohu pri mieste 1 a 39, tak aj v severozápadnom rohu pri mieste 28 a 60 neboli zapracované šikmé parkovacie miesta, ktoré by boli efektívnejším využitím priestoru.

Administrátor, podnet je aktuálny, nikdy nebol zodpovedavný, odpoveď sa týkala priestoru medzi miestami 51 a 52, na čo je tu iný podnet.
03. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.


Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. apríl 2024

C K

Podnet zostane aj naďalej MČ ignorovaný, až kým nenastúpi PAAS v 2026? Je to komunikačná stratégia pri všetkých zle označených miestach?
20. apríl 2024

Peter

Opäť ste uzavreli podnet aj keď ste nedostali vyjadrenie od samosprávy, ktoré ste im zaslali 3. Apr? Očakávam, že tu uvidím vyjadrenie od samosprávy, či je môj návrh realizovateľný a kedy! To si len čistíte staré veci, ktoré sú tu roky ignorované, alebo odsúvané bokom? Nezabúdajte, že aj moje dane sú súčasťou petržalského rozpočtu a teda si mi myslím, že mám aspoň to právo dostať odpovede na mnou podané otázky a podnety. To, že sa samospráva vyjadrila ku kadečomu inému v komentároch ma nezaujíma. Prioritne sa má vyjadriť k podnetu samotnému, ináč tento systém odkazprestarostu nemá zmysel.
20. apríl 2024

C K

Buď sa jedná o omyl, alebo po komunikácii mimo verejných komentárov s MČ sa adminstrátorovi vyjadrili, že už nehodlajú odpovedať, pretože je to presne ako naznačil môj komentár zo včera - deje sa to tu často.

Odporúčam Vám to zadať na podnety.petrzalka.sk, tam aspoň nejakú odpovedať dostanete, teda nebude možné sa vyhovoriť na administrátora - moderuje si to MČ sama, hoci zádrhele to má:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/184442/kutlikova-webova-stranka-mesta-chybajuce-informacie

Čo sa parkovacej politiky MČ Petržalka týka, je to úplna katastrofa, projekty organizácie dopravy boli zle vypracované, je problém ich aj zverejniť:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182594/kutlikova-chybajuce-info-na-webe

Sú miesta, kde sa projekty pripravili, ale nikdy nezrealizovali:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/177602/mlynarovicova-parkovanie-nevyznacene-miesta

Kontroly nefungujú, pokutovaní sú registrovaní, ale už nie návštevníci:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/183795/tematinska-parkovacia-politika-v-zone

Za kontroly si Petržalka platí Magistrátu, ale príjem z pokút nemá žiaden:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/185319/otazka-kutlikova-spolupraca-mc-s-hlm-v-parkovacej-politike

Webu OPS donedávna MČ platila prevádzkový poplatok, s čím prestala po upozornení, že nie je naplnený obsah zmluvy.

Web je však formálne prevádzkovaný mimovládnou organizáciou a tzv. nezávislí administrátori sú nehonorovaní, nie je ale zrejmé, kto to je, aké majú vzťahy s pracovníkmi samosprávy. Napriek tomu nebol problém čerpať od MV SR viac ako 300 000 Eur príspevok na vývoj webu a Magistrát prispieva na prevádzku OPS stále viac ako 7 000 Eur ročne.
20. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ako sme už uviedli vyššie, nie je možné vyhovieť návrhu uvedenému v podnete.

Podnet bol z našej strany uzavretý a vyjadrenie dané.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? apríl 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
20. apríl 2024

C K

Pán Pavlík, keby ste si aspoň prečítali to vlákno, že už asi tretí raz odpovedáte na inú otázku, než je v pôvodnom podnete, možno by zadávateľ aj mal možnosť niečomu porozumieť, ale odpovedať takto je horšie, než neodpovedať.
20. apríl 2024

C K

Pán Peter, ak nedostanete odpoveď k svojmu už ani od druhého pracovníka referátu komunikácie, nezostáva Vám, než sa obrátiť emailom priamo na Referát statickej dopravy, prípadne priamo kanceláriu starostu:

https://www.petrzalka.sk/kontakty/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania