Martina Granca-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Lukas B. 29. apríla 2021

Zmizol geodeticky bod oznacujuci vrchol kopca Brizite (257m)
V Dubravke nemame vela zaujimavych miest a aj o tie prichadzame. Po zdevastovani zelene na kopci Brizite developerom a rozjazdeni tazkou technikou, najnovsie zmizol aj vrcholovy bod kopca. Zrejme zavadzia buducej vystavbe. Toto bol orientacny a vyhliadkovy bod pre turistov, cyklistov aj rodinky na vylete, ktori sa odtialto vydavali na dalsiu trasu. Vrcholovy bod tak ako je na fotke uz neexistuje, zostala len kopa sutin. To naozaj jeden z troch kopcov, ktore v Dubravke mame musi byt az po vrchol zabetonovany developerom?

30. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dúbravka je dynamicky sa meniaca a rozrastajúca sa mestská časť. Rozvoj mestskej časti je v súlade s platným územným plánom orientovaný najmä v tejto oblasti. V Dúbravke je množstvo zaujímavých miest, nie len tento kopec. Viac nájdete na aj našom webe:
https://www.dubravka.sk/sk/kam-v-dubravke.html

Na pozemkoch vo vlastníctve VILLA RUSTICA - TERASY s.r.o. bola v súlade s platným územným plánom povolená stavba bytového domu „Terasový dom 2.“ Na základe uvedeného stavebník požiadal Geodetický a kartografický ústav Bratislava o zrušenie geodetického bodu č. 4422BA-1002. Súhlas na zrušenie bol udelený dňa 23.4.2021. Geodetický bod /základ v stredu (28.04.2021) zdemontovali priamo pracovníci GKU.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania