Pod Válkom-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
juraj samek 03. mája 2021

Juská cesta bez aút ?
Tuto relaxačnú zónu nám závidia všetci Bratislavčania , len škoda , že sa tu stále pohybuje množstvo aút . Za sobotu za necelú hodinu tu prešlo 13 vozidiel !!!
Drzosť vodičov je akoby tá cesta bola ich vlastníctvo .
RIEŠENIE ; osadenie zabranovych kolíkov alebo betónových stĺpikov .

04. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
04. máj 2021

Eva Kmecova

Dobrý deň p. starosta ako píše pan v podnete na Jurskej ceste sú stále autá .
Vo Vajnorskych novinách ste písali, že tato cesta bude bez aút .
Určite by pomohli betónové stĺpiky pred mostom ( Šursky kanál ) .
20. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
komunikácia v pokračovaní ul. Na doline „Jurská cesta“ slúži nielen ako oddychová zóna, ktorá je súčasťou cyklotrasy JuRaVa, ale aj ako prístupová komunikácia pre vlastníkov a užívateľov priľahlých poľnohospodárskych pozemkov, z tohto dôvodu ich nemôžeme obmedziť v ich právach zamedzením vjazdu a úplne vylúčiť dopravu v tomto úseku.
Vydávanie povolení na vjazd sa oproti doteraz zaužívanej praxi znížila zo strany mestskej časti na nevyhnutné minimum.
Existujúce dopravné značenie zabezpečuje regulovaný vjazd motorových vozidiel, na jeho dodržiavanie pravidelne vyzývame mestskú políciu a žiadame zvýšenú kontrolu.


S pozdravom,

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
21. máj 2021

Juraj Samek

Na doline-cyklotrasa-poškodená

Vážená samospráva,

vy ste nepochopili danú problematiku. Tu nikto nechce obmedzovať žiadnym spôsobom vlastníkov a užívateľov poľnohospodárskej pôdy.

Hlavným problémom je/ sú vlastníci chatovej oblasti, ktorá patrí obci Sv. Jur. Práve títo vlastníci využívajú a jazdia autami cez cyklotrasu , ktorá je spojnicou s Jurskou cestou . Toto je problém oddýchovej, rekreačnej zóny Jurava.

13. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme si vedomí problému s pohybom áut po komunikácii v pokračovaní ulice Na doline - "Jurská cesta", ktorá je oddychovým miestom ľudí zo širokého okolia a podnikli sme preto kroky smerujúce k jeho riešeniu.

Mestská časť Bratislava - Vajnory oslovila dopravného projektanta na spracovanie návrhu na zmenu dopravného značenia, ktoré by umožnilo umiestnenie cyklo-rampy na problematickom mieste. Zároveň sme požiadali mesto Svätý Jur o súhlasné stanovisko k osadeniu závory, keďže miesto na ktorom projektant navrhol umiestnenie závory, leží v katastrálnom území mesta Svätý Jur.

Bohužiaľ, mesto Svätý Jur napriek obsiahlej vzájomnej komunikácii svojím rozhodnutím č 10433/903/2022/Maj z júna 2022 s osadením závory nesúhlasilo. Preto sme vo veci nemohli ďalej konať voči Krajskému dopravnému inšpektorátu a Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Realizácia funkčného bezpečnostného opatrenia si vyžaduje súčinnosť našej susednej samosprávy a ďalších príslušných orgánov štátnej správy. Nateraz sme však pozitívnu odozvu na našu aktivitu nezaznamenali. Aktuálne v spolupráci s Mestskou políciou pracujeme na technickej nadstavbe policajnej kamery, ktorá je umiestnená pri vstupe na Jurskú cestu. Toto riešenie nám umožní vyhodnocovať evidenčné čísla prechádzajúcich áut a tak rozpoznať a sankcionovať nepovolené vjazdy. Je našim spoločným záujmom, aby sa zamedzilo neoprávnenému pohybu áut po ceste, ktorá je primárne určená pre bezpečný a nerušený výkon rekreačných a športových aktivít.

Ďakujeme za porozumenie.

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.