Cyklotrasa - ul. Dorastencka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Ing. arch. Juraj Duska 15. augusta 2014

Dobry den,

Rad by som sa informoval a hlavne poukazal na mozny problem, ktory vznikne dobudovanim cyklotrasy JURAVA na ulici Dorastenecka. Podla vyfrezovaneho asfaltu na ceste vid. foto to vyzera tak, ze cyklotrasa bude realizovana na oboch stranach Dorasteneckej ulice, co by znemoznovalo parkovanie pre osobne vozidla na oboch stranach cesty. Auta dnes parkuju tak, ze su dvoma kolesami zaparkovane na chodniku a dvoma na ceste.
Sucasne podla projektu zverejneho na www.jurava.sk mala v useku Dorasteneckej ulice ist cyklotrasa obojsmerna len po jednej strane ulice. Dokonca v technickej sprave sa pise "SO 05 V5 Dorastenecká ul. - Úsek V5, dĺžky 364,52 m, začína v križovatke so spojovacou komunikáciou od Roľníckej ul. a končí v križovatke s Rybničnou ul., kde začína úsek V6 na Osloboditeľskej ul.
Cyklisti sa budú v tejto jednosmernej komunikácii pohybovať aj v opačnom smere. Vozovka Dorasteneckej je dostatočne široká s nízkou intenzitou dopravy, preto nebude potrebné vyhradiť cyklistom pruh pre jazdu v opačnom smere."
Neviem akym sposobom bude fianalne vedena cyklotrasa, ale ak sa zrealizuje ako je momentalne ciastkovo vyfrezovana, bude sposobovat problemy, a nehovoriac o tom, ze je podozrenie, ze nebude budovana v sulade s platnymi povoleniami. Idealnym riesenim z mojho pohladu by bolo, ak by nebola vodorovne vobec znacena na samotnom telese cesty, pricom by bola navigovana iba vertikalnymi smerovymi tabulami.
S pozdravom,
Ing. arch. Juraj Duska

26. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z dôvodu dovolenky pracovníka, čo to má na starosti a aj projektanta, píšeme až teraz.

Našou snahou je ísť v ústrety obyvateľom, parkujúcim tam sčasti na ceste a na chodníku a zachovať bezpečnú cyklotrasu ako to tam dovoľujú pomery. Cyklotrasa v dnes už JEDNOSMERNEJ Dorasteneckej ulici bude vedená v smere od školy k letisku tak, že najskôr bude chodník 1,5m a potom budú parkovať autá sčasti na chodníku a sčasti na ceste (chodník je tam 2.87m široký) a potom cyklotrasa 1,5m vyznačená na vozovke a potom jednosmerný združený pás pre autá a bicykle v smere od letiska ku škole a zase parkovanie aut sčasti na ceste a chodníku ako doteraz a chodník 1.5m. Realizácia bude v priebehu septembra. Myslím, že toto riešenie je v zmysle porekadla aj „vlk sýty, aj ovca celá“ a aj motoristi aj cyklisti (často tie isté osoby) by mali byť spokojní, i keď je mi jasné , že nikdy nebudú všetci spokojní.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania