Dudvážska-NC Hron-MHD zastávka-vandalizmus-stále žiadna náprava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
Karol 15. augusta 2014

Už sa to tu preberalo, k žiadnej náprave nedošlo. NC Hron/Tesco je stále centrom asociálov. Zástavka je ich trvalým oddychovým altánkom. Dnes ráno ich tam bolo šesť, ďalší traja za novinovým stánkom. Rozmýšľam, že prestanem chodiť do Tesca. Prestáva ma baviť sa predierať cez dav špinavých, smradľavých a kričiacich alkoholikov a feťákov. Prestáva ma baviť nakupovať s tým, že stojím v rade za takýmito neprisôsobyvými občanmi. Mám si tám kupovať pečivo, keď sa v tom predtým hrabali? Nechcem dostať žltačku, ani chytiť vši. Nikomu nevadí, že verejne konzumujú alkohol a to aj v MHD?
Nemusíte mi odpovedať. Na pár napísaných slov, prečo to nejde, kašlem. Ukážte mi, že to ide riešiť. Vyčistite to. Čo robí ochranka Tesca? Celý komplex s okolím je určite súkromný majetok. Aj zástavka niekomu patrí. Ak niečo niekomu patrí, má právo o ovchranu majetku, či už ho niekto likviduje priamo alebo nepriamo, svojím správaním.

18. august 2014

richard

pokrykuju po sebe aj po ostatnych ludoch, hlavne obcania tmavej pleti. V nedelu vecer tam postavalo 5 mladych takychto tmavych a hulakali po sebe rovno pred hlavnym vchodom a to vystupovali trolejbus plny ludi. Nedalo sa ani prejst pomedzi ne. Nik to neriesie ani SBS Tesca, ani OC Hrona nik...
07. november 2014

Jakub

Takíto občania sú aj (a najmä) na druhej strane cesty v parčíku pri zdravotnom stredisku a okolí. Čo sa s tým dá robiť? Tesco by malo mať záujem o to, aby takíto ľudia neodstrašovali ich zákazníkov. Skúšali ste napísať Tescu?
10. november 2014

richard

pochybujem ze tesco s tym nieco spravi, ved sa pozrite co bolo tento tyzden a tento vikend, nechali vo vnutri zadneho vchodu medzi 2 dvermi, ktore sa otvaraju pred tym pohyblivym eskalatorom aby rozdavali predvolebne letaky. Bolo to tak drze ze rovno ako sa otvorili dvere Vam ten letak rovnostrcili do ruky ani ste sa este nestihli pohnut poriadne s nakupnym vozikom. Neskutocna drzost a tesco s tym nic neurobilo skor si myslim ze im to tam povolili. Vedenie tohoto tesca hovori samo za seba, vid cela predajna. Ked pipnete tak uz Vam do tasky idu, ale to ze pred vchodom sa hadaju a hulakaju "socky" pod vplyvom alkoholu, alebo ze na boku sedia narkomani pod vplyvom drog je vporiadku. Zle okolie = zla reklama im nic nehovori. Mali by sa vratit do skoly, uz 15 rocne deti na ucnovke sa o tom ucia.
13. marec 2015

Julia

tu sa naskytuje len jedine mozne riesenie, ktore pre taky stav aky je a pri nestarani sa statu ci mestskej casti kde nemaju na nic financie je, ze sa zrusi pristresok zastavky s lavickami a ostne teda iba oznacenie ako je to na Priekopnickej zastavke a este by sa musel odpratat ten stanok, ktory je na obrazku. Toto je realne najmoznejsie riesenie daneho problemu , ale s tym ze sa to dotkne aj vsetkych ludi co cestuju mhd ze sa nebudu mat kde skryt jedine do obchodu a "sockari" by do tesca chlastat a spat nesli tam by ich sbska ihned vyhodil
13. marec 2015

Jakub

Novinový stánok jednoznačne treba odstrániť, pretože je nefunkčný a iba sa pri ňom zhromažďujú asociáli. Prístrešok na zastávke by som určite ponechal.
05. apríl 2018

janka

NC Hron - tlupy asocialov

Prosim o riesenie problemu zhromazdovania sa skupin asocialov pocas dennych aj nocnych hodin pred NC Hron. Zdruzuju sa pred vchodom do NC, aj na lavicke na zastavke MHD. Na verejnosti piju, fajcia, su vulgarni, robia bordel. Fotografia, ktoru prikladam uz raz bola zverejnena inym stazovatelom v roku 2014, odvtedy sa takmer nic nezmenilo.
Ako obyvatelka Podunajskych Biskupic sa pomaly zacinam hanbit za to, v akej lokalite zijeme a ako sa s tymito ludmi nic nerobi. Urcite je moznost prostrednictvom Mestskej policie zabranit tymto asocialom v likvidovani kulturneho prostredia. Kvoli neprisposobivym obcanom do NC Hron chodime len vynimocne. Malo by byt preto aj v zaujme NC urobit poriadok vo svojom okoli.
05. apríl 2018

Jakub

Lavička z prístrešku je už nejakú dobu odstránená (neviem o tom, že by ju medzičasom vrátili späť), čo podľa mňa aspoň čiastočne situáciu zmiernilo. Úplným riešením situácie to samozrejme nie je.
05. apríl 2018

janka

Dakujem za info. Nevsimla som si, ze lavicku uz odstranili. Pokazde ked idem okolo, je pri zastavke a pred vchodom do NC plno asocialov, niekedy sa mi zda, ze zo dna na den ich tam pribuda. Zaujimalo by ma co ich na toto miesto tak láka. Zial, vdaka uz spominanym neprisposobivym obcanom ma nasa mestska cast velmi zlu povest. Clovek tu cely zivot vyrasta a nakoniec najlepsim moznym riesenim by bolo asi odstahovat sa z tohto bordelu.
12. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Predovšetkým sa ospravedlňujeme za reakciu, ktorá prichádza až po niekoľkých rokoch. Po nástupe nového vedenia mestskej časti v roku 2022 sme z minulých období zdedili túto agendu, žiaľ v takomto stave a postupne sa snažíme všetky otvorené podnety (napriek svojej v mnohých prípadoch už neaktuálnosti) uzavrieť. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu pri riešení podnetov - v reálnom čase.

V súčasnosti sa lavička na zástavke MHD nenachádza a opakované sťažnosti na asociálov neevidujeme. Problém ustúpil.

Oddelenie životného prostredia, odpadového a cestného hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania