Zaberá parkovacie miesto na Pribišovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Auto (Fiat Punto, ECV: DS-960EB) uz niekolko mesiacov zabera zbytocne neplatene parkovacie miesto na Dlhych dieloch na Pribisovej 43. Ma derave gumy a celkovy stav vyzera havarijne.

16. august 2014

Jozef

Pokial ma automobil platné evidenčné číslo vozidla, neznečisťuje životné prostredie a je zaparkované v mieste na tom určenom NIE JE možné ho odtiahnuť. Stav automobilu, platnost EK a TK, ako aj časové obdobie, počas ktorého je automobil na danom mieste zaparkovaný je irelevantné... Odtiahnut vozidlo je mozne len v pripade ak NEMA evidenčné číslo alebo znečistuje zivotne prostredie (unikajú z neho prevádzkové kvapaliny).
18. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!

Postup pri odstránení vozidla je nasledovný: Najskôr si u KRPZ (Krajské riaditeľstvo policajného zboru) vylustrujeme majiteľa vozidla a následne ho vyzveme, aby auto do 30 dní odstránil. Ďakujeme za Váš podnet.

Nadežda Geislerová
Referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
18. august 2014

nepšo

Prepáčte Jozef, áno máte pravdu, skúste ale potom večer zaparkovať na svojom sídlisku, keď Vám pred domom budú parkovať "takéto autá", vy budete blúdiť, zaparkujete inde, a všetko bude v pohode, že? A tí, čo to tam odstavili, nechajú to pomali zhniť a je im to jedno, sa na Vás z okna budú smiať, ako robíte kolečká okolo svojho domu, ktoré by ste robiť ale vôbec nemuseli, keby tam tie autá nestáli :)
Inak stk a ek prepadli autu už 11.05.2013, čiže tam stojí a zaberá miesto úplne zbytočne...
19. august 2014

ibratislava

"Ako aj časové obdobie počas ktorého je automobil na danom mieste zaparkovaný je irelevantné". V Karlovej Vsi rozhodne nie je irelevantné časové obdobie parkovania auta. Mnoho občanov to nevie, ale KV má schválené VZN, na základe ktorého je možné účtovať poplatok za neoprávnené zabratie verejného priestranstva dlhodobým parkovaním vozidla. Daň za 1m2 (za deň) je pri parkovaní vozidla do 2 mesiacov 0,40 €, ak tam parkuje viac ako dva mesiace 0,70 €. Ak rátame, že priemerné parkovacie miesto má 11m2 tak mestská časť môže od majiteľa vymáhať pri dlhodobom parkovaní nad 2 mesiace mesačne až 231 €... Avšak tento postup príliš neuplatňujú. Kebyže teraz KV rozpošle aspoň časti majiteľom starých vozidiel (aj s platnou EK, TK) príkazy na úhradu istotone by do pár týždňov veľa takýchto vozidiel ubudlo. Predsa len majiteľ si spočíta či sa mu oplatí mesačne platiť 231 € za parkovanie nepoužívaného vozidla... :) Prečo to však nerobia úradníci je otázne. :/
19. august 2014

nepšo

to ibratislava: dík za info, to všeobecne záväzné nariadenie by sa zišlo prijať aj v iných mestkých častiach, napr. Petržalka alebo Staré a Nové Mesto , a ulice by neboli plné nepojazdných vrakov alebo dlhodobo stojacich áut...
19. august 2014

Boris

Treba si stiahnut aplikaciu na telefon, a postovat vsetky tieto auta...
20. august 2014

miso

Len opat upozornujem, co uz pisal nepso, ze STK aj EK su uz 3 mesiace prepadnute.
23. október 2014

miso

Skusal som sa prihovorit mailom na MiU KV, aj s dalsim vrakom, ktory tam pribudol (ECV: SE-854CC). Majitel hore spominaneho bol vyzvany aby to odstranil, majitela toho dalsieho vraku vyzvu.
06. november 2014

Michal Molčányi

Fiat Punto už parkovacie miesto na Pribišovej nezaberá.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania