Plickova-trávnatá plocha-vyschnutá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
EvaG 11. mája 2021

Dobrý deň,
v májovom Račianskom výbere som sa okrem iného dočítala o plánovanom transformovaní plôch zelene. V súvislosti s tým by ma zaujímalo kedy je plánované zatrávnenie plôch po prácach na výmene potrubí plynu za obytným domom Plickova 3, 5 a 7.
Všimla som si, že bola odstránená dosť veľká trávnatá plocha pri fontáne a ohradená povrazom, predpokladám, že sú tam vysiate kvety. Myslím, že je škoda tej plochy, ktorá bola využívaná deťmi a dospelými na hry. Verím, že to bolo zamýšľané s dobrým úmyslom a ak tam budú kvety bude to určite pekné.
V prílohe Vám posielam fotografiu dotknutého priestoru
Možno do budúcna, by stálo za zamyslenie lepšie ohliadnuť priestor, v ktorom sa má udiať taká výrazná zmena, prípadne zistiť názory a potreby obyvateľov využívajúcich dotknuté priestory.

12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Pokiaľ ide o úpravu miest po rozkopávke, tak v súčasnosti nie je rozkopávka z našej strany prevzatá nakoľko neboli splnené podmienky nášho povolenia zo strany realizátora prác. K finálnej úprave by malo dôjsť v priebehu najbližších týždňov.

Pokiaľ ide o kvitnúci záhon, tak toto miesto bolo vybraté na základe prieskumu v teréne pričom sme sa ho snažili umiestniť na miesto, kde bude mať výsadba perspektívu, zásah neznemožní využívanie zelenej plochy ako celku a zároveň bude ďalej od okien z dôvodu možného šírenia alergénov zo záhonu.

Ospravedlňujeme sa za komplikácie spôsobené touto realizáciou.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
12. máj 2021

EvaG

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď. Rozumiem Vašim argumentom a verím, že riešite aj iné vážnejšie problémy. Napriek tomu musím zareagovať: ak Vaše oddelenie robilo prieskum v teréne tak je Vám známe, že predmetná plocha bola najmä za priaznivého počasia často využívaná na hry deťmi a dospelými (bedminton, loptové hry, posedenie v tráve a iné....), týmto sa dostávam k ďalšiemu a to, že touto výsadbou bola zabraná najväčšia ucelená zelená plocha bez stromov v predmetnom vnútrobloku a tým bolo znemožnené jej aktívne využívanie. Na záver iba dávam na zamyslenie, či nie je vhodnejšie po odkvitnutí výsadby zasiať nový trávnik a zároveň investovať do revitalizácie zostávajúcich zelených plôch (trávnikov).
Vážim si Vašu prácu aj Vaše úsilie a týmto Vám aj Vášmu oddeleniu želám veľa síl a energie do ďalšej práce.
12. máj 2021

Gabriel

Byvam v danej lokalite uz niekolko rokov a popravde tuto plochu nepovazujem za velmi casto vyuzivanu. Ale jasne, je to nazor proti nazoru. Mozno by nebolo odveci premiestnit ping pongovy stol ktory tam "nedavno" pribudol na asfaltove ihrisko a tym padom by sa zvacsila plocha na trave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania