Blato na ulici Dlhé diely I.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený
meno
Lukáš 17. augusta 2014

Búrka, ktorá sa prehnala Bratislavou pred dvoma týždňami zanechala na ulici Dlhé diely I. pomerne vážne škody. Avšak ani po dvoch týždňoch nie sú odstránené.
Na konci ulice Dlhé diely I. stieklo veľké množstvo blata a štrku (ktorý vymylo spod dlažby). Bolo by vhodné túto veľkú kopu odstrániť. Zároveň by bolo dobré, aby sa predchádzalo takýmto situáciám opravou dvoch dažďových vpustí, ktoré sa nachádzajú na tejto ulici (na začiatku a jej konci) avšak nejaký inteligent ich už pred niekoľkými rokmi zalial betónom!
Na časti tejto ulice podmylo dlažbu, ktorá už bola predtým vo veľmi zlom stave a teraz je na niektorých miestách zvlnená aj o 40 - 45 centimetrov.
Silná voda zrejme aj doslova odplavila kanalizačný poklop spolu s betónom, ktorý okolo neho bol a teraz (17.8.2014) sa tam nachádza minimálne 40 centimetrová hlboká diera do funkčnej šachty. Poklop však patrí BVS, preto by ju bolo na to dobré upozorniť.

18. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná komunikácia nebola zverená do správy MČ Bratislava - Karlova Ves a figuruje v zozname komunikácií v hlavnom meste ako nezaradená. Na tvári miesta vykonáme obhliadku a svojpomocne sa budeme snažiť naplaveniny odstrániť. Ohľadne kanalizácie zašleme urgentne list na BVS, a.s.

Zároveň si dovoľujem požiadať admina o zaslanie tohto podnetu aj na Hlavné mesto SR Bratislava so žiadosťou o vyjadrenie k súčasnému stavu a k možnosti zaradenia komunikácie do sieťe miestnych komunikácií.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
24. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o zaradení komunikácie do siete rozhodujú príslušné orgány v zmysle zákona. Predovšetkým by to mal byť investor danej komunikácie a príslušná mestská časť, ktorá vydala stavebné povolenie. Nevieme sa k tejto veci všeobecne vyjadriť, nakoľko sa jedná o špecifickú záležitosť v kompetencii útvarov cestného správneho orgánu a tie to musia aj vecne riešiť.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
13. júl 2016

Lukáš

V spodnej časti ulice sa nachádzajú opätovne veľké naplaveniny zeminy, poprosím o odstránenie.
22. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Dali sme ho preveriť. Cesta nebola zaradená do siete komunikácií hlavného mesta a o cestu sa bude starať vlastník ktorý ju vybudoval.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. január 2021

Max

Nánosy blata na ceste/chodníku.
07. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania