Príjazdná-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Anton 12. mája 2021

dobry den,,,
Novy majitel parcely 1761/1 a prisluchajucich budov 9996/30 a 11023 buduje nove oplotenie z DT s celkovou vyskou viac ako 2,0m. Na rohu ulic Sinkovske a Uhliska. Najskor bol odstraneny stary plot aj jeho zaklad tiez listnaty strom ceresna na ul. Sinkovske. Fotka povodneho stavu je v prilohe z mapy google a aktualny stav vystavby je fotka z 11.5.2021.
Na takuto zmenu oplotenia treba stavebne povolenie a tiez nikto na okolo takyto vysoky mur nema. Je na tuto stavbu a vypilenie stromu vydane povolenie?
dakujem za preverenie

13. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
14. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa §139b stavebného zákona:
(16) Udržiavacími prácami, pri ktorých nie je potrebné ani ohlásenie (bežné udržiavacie práce), sú najmä:
a) opravy fasády, opravy a výmena strešnej krytiny alebo povrchu plochých striech, výmena odkvapových žľabov a odtokových zvodov, opravy oplotenia a výmena jeho častí, ak sa tým nemení jeho trasa,

V zmysle uvedeného ustanovenia stavebného zákona nie je na výmenu oplotenia potrebné ani ohlásenie, ani stavebné povolenie.

Čo sa týka výrubu cestnej zelene vlastník nehnuteľností s parcelným č. 1761/1,2,3 podal žiadosť o výrub dňa 10.03.2021 prijatú pod č. 1570/2021.
Predmetná žiadosť je v rámci miestnej a vecnej príslušnosti v riešení Okresného úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
14. máj 2021

Anton

dobry den,,,

ano je pravda ako pisete, ze na udrziavace prace na oploteni co je definovane ako oprava a vymena jeho casti!
Povodny plot bol kompletne odstraneny aj jeho zakladovy pas, nasledne bol postaveny komplet novy plot. Povodny plot bol nizky cca 0,5m a potom mal priehladne casti do vysky cca 1,2m. Novy plot je vyssi ako 2,0m miestami 2,5m. Neboli menene jeho casti, ale je cely novy aj so zakladom. Narusa raz ulice. Toto je nad ramec oprav a vymen jeho casti.
Mohol by sa k danej veci prosim vyjadrit stavebny urad MC Vajnory?

dakujem
Anton
17. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odpoveď zverejnená 14.5.2021 bola pripravená stavebným oddelením MČ Bratislava-Vajnory.
Na výmenu oplotenia za nové oplotenie nevydáva stavebný úrad žiadne povolenie. Ani vtedy, ak sa vymenia kompletne všetky jeho časti.

S pozdravom

Ing. arch. Ingrid Krumpolcová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
 +421-2-2129 5221
[email protected]
18. máj 2021

Anton

dobry den,,,

dakujem za odpoved a skvely navod ako si legalne postavit oplotenie, ktore nezapada do vzhladu ulice a ma dvojnasobnu vysku ako povodne. Potom nase ulice vyzeraju tak ako vyzeraju a kazdy je v udive ake su pekne v zapadnych krajinach.

s pozdravom

Anton
19. máj 2021

Lucia Kadlecová

Pan Anton
Nič v zlom ale keby to bolo opačne- vy by ste kúpili daný dom oproti 2 či 3 poschodovej bytovke - nevymenili by ste tiež plot?
A buďte k sebe úprimný- predpokladám že by ste chcel mat súkromie na svojom pozemku v okoli svojho domu tak any Vám obyvatelia bytovky čo najmenej videli do dvora.
Lucia
20. máj 2021

Anton

dobry den pani Lucia,,,

V okoli su iba rodinne domy ak by ste sa informovali na stavebnom urade urcite by Vam to povedali. Tiez okna z domov, ktore spominate su len z neobytnych miestnosti (wc, kupelna, chodba, kuchyna). Tak teraz sa da z daneho domu pozerat na nich a naopak nie :). Cely prispevok bol o tom, ze na celej ulici sa takyto plot nenachadza. Ak stavebny urad danu vec neriesi a ani VZN ani uzemny plan zony tak potom tu vznikaju taketo opachy.

pekny den

Anton
20. máj 2021

Lucia Kadlecová

Dobrý pan Anton
Dávam Vám za pravdu že vysoký múr sa k ostatnému pôvodnému okoliu nehodí najmä nie z pohladu ulice Sinkovske a teraz už chápem Vás pohľad ale bohužiaľ majiteľ nič neporušil a to že z ulice Uhliska kde je bytovka sú vraj iba “neobyvane “ priestory čo si inak úplne nemyslím - nemám odkiaľ vedieť .

bohužiaľ každá minca má 2 strany.
Želám pekný den
Lucia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania