Priehradná-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Uzavretý
meno
Branislav 13. mája 2021

Dobry den.
"Chodnik" na Priehradnej vo Vrakuni je dost prepadnuty, co ho pri kazdom dazdi uplne znepriechodnuje. Fotky su fotene viac hodin po dazdi, takze tieto velke kaluze tam zostavaju dlhsiu dobu.
K uvedenu stavu pravdepodobne prispela aj cerstva vystavba (trojdom na Priehradnej 17 ci 19), avsak podla informacii od stavebnika mu nebolo od mesta dovolene chodnik vyrovnat, nakolko je samotny asfalt majetkom mesta, resp. mestskej casti. Je mozne ocakavat napravu od mestskej casti v blizkej dobe? Na ulici vznika viacero novostavieb, takze by tento problem mohol byt rieseny aj komplexne. Kanalizacne vypuste tu su, staci chodnik a cestu spravne vyspadovat, no nie?
Na tomto useku je to pre chodcov velmi nebezpecne, kedze musia prechadzat az pomaly stredom uz tak uzkej cesty pre auta - nehovoriac o imobilnych ludoch alebo mamickach s kocikmi :-(
Dakujem pekne.

14. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
31. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť z dôvodu bezpečnosti v cestnej premávke pred pár rokmi opravila povrch vozovky na Priehradnej ul. V našom podnebnom pásme v poslednom období je veľa prívalových dažďov, ktoré nie sú schopné vsakovať do kanalizačných vpustí alebo okolitej zelene. Preto často na chodníkoch a cestách ostáva voda. MČ má v správe niekoľko m2 plochy komunikácii a chodníkov, na ktorých musí vykonať opravy z dôvodu plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke, na Vami požadovanej komunikácii nie je možné v súčasnosti vykonať úpravu.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
01. jún 2021

Branislav

Myslim, ze som dostatocne specificky napisal podnet, ze tu je problem, ze su kanalizacne vpuste uplne zbytocne - voda sa do nich nikdy nedostane, ci ide o maly dazd alebo privalovu burku (spad je totiz presne opacny). Byvam tu, takze to viem dost presne. Ako som spomenul, beton sa prepadol po nedavno realizovanej stavbe. Ked MC nema rozpocet, dost smutne, ze chodnik nemohol dorovnat ani stavebnik, aj ked sa, ako som pocul, sam ponukal.

V kazdom pripade, dakujem pekne za objasnenie zahady, kedy na cestach a chodnikoch zostava voda.
Nechcem byt nevdacny, ale vasa odpoved je nie ze nepostacujuca, ale vyznieva skoro az urazlivo :-( Ach jaj, zbytocny portal toto.
02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, ak naše stanovisko vnímate urážlivo. Portál odkaz pre starostu nepovažujeme za zbytočný, o čom svedčí množstvo vyriešených podnetov. Pre vysvetlenie, predmetný problém sme po rekonštrukcii cesty neevidovali, vznikol skutočne v súvislosti s novou výstavbou. Ak má investor, ktorý stavbu realizoval záujem o opravu (ako uvádzate), MČ mu vydá súhlas. Rekonštrukcia celej Priehradnej by bola vo výške cca 3 mil. €, na čo v súčasnosti MČ nemá financie. Po ukončení celej investičnej výstavby v predmetnom okolí sa budeme snažiť problém vyriešiť komplexne.
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
02. jún 2021

Branislav

No investor to uz davnejsie dostaval a dostal kolaudacne rozhodnutie, takze teraz aby ziadal o opravu je uz nezmysel. A bol to maly stavebnik, ziadny velky developer a projekt, ze by to mohlo byt sucastou takeho projektu. Tych povoleni, co ziadal, bolo vraj habadej - prekladka telekomunikacneho stlpu atd. Ci a ako konkretne ziadal o opravu cesty neviem posudit, je to len v rovine jeho tvrdenia.
Technicky to nenastalo ani nijakym poskodenim po vystavbe, ale len jednoduchym faktom, ze travu a podu pri ceste nahradil beton a exterierova dlazba - takze voda nema kam vsakovat. Tolko odpoved, preco ste to asi neevidovali po oprave Priehradnej v minulosti ;-) Ze to nie je vyspadovane do kanala treba preverovat inak ako od oka. Aj ked samotnu realizaciu rekonstrukcie ulice ocenujem, taketo detaily su skoda.

Takze nie je mozne realizovat taketo opravy asfaltovych ploch ani lokalne? Ci to potom nie je ono? Lebo robi sa to pomerne bezne, napr. v okoli kanala, ked sa opravuju vytlky, necaka sa vzdy na novy asfalt.

V kazdom pripade dakujem vam za dodatocnu odpoved. Verim, ze v buducnosti sa bude MC snazit taketo nedostatky minimalizovat.
S pozdravom,
Branislav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.