Horská-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Michal 20. mája 2021

Dobry den,
v poslednych mesiacoch sa na viacerych uliciach popod vinohradmi rozmohlo parkovanie na trave/zeleni.
Bolo by mozne tieto ulice aspon raz za cas prejst a skontrolovat? Takymto stylom budu zo vsetkych zelenych ploch parkoviska, pretoze sa parkuje hocikde a casom sa z travy stava ujazdena plocha bez kusku zelene.

ide najma o ulicu Hroska:

- pri Otonelskej/ pri zaciatku zakazu vjazdu smerom od Ahoj Briezkov
- pri psom cvicisku AK&KK Hafík Bratislava
- pri vodojeme Koziarka

Dakujem.

21. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Dnes bol doručený na MČ BANM. Podnet bol presmerovaný na MsP.

Kancelária starostu
21. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
21. máj 2021

Michal

dnesny stav
26. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
26. máj 2021

Michal

Dobry den, bolo by mozne sem do podnetu napisat vysledok kontrol, popripade nejaku fotodokumentaciu? Dakujeme za vasu aktivitu.
22. september 2021

Michal

Dobry den, situacia sa vobec nezmenila. Vedeli by ste prosim zaslat prehlad preventivnych vyjazdov MsP na tieto miesta? Dakujem.
22. február 2023

Michal

Dobry den,
situacia je stale rovnaka, udialo sa nieco v tomto pripade?
Vdaka.
13. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Tento podnet bol preverený a bolo zistené to, že Mestská polícia bohužiaľ nemá oprávnenie na tomto mieste sankcionovať vodičov parkujúcich na zeleni. Bolo preverené vlastníctvo zelene, ktorej sa tento podnet týka a bolo zistené, že podľa katastrálnej mapy táto zeleň nepatrí mestu Bratislava, ani mestskej časti. Z toho vyplýva, že ide o súkromný pozemok, pričom tam nie sme oprávnení sankcionovať spáchané priestupky.
Obec v rámci výkonu samosprávy formou všeobecne záväzného nariadenia môže všeobecným spôsobom upraviť správu verejnej zelene, ale nie každej zelene, ktorá sa na území mestskej časti nachádza. Hoci pojem verejná zeleň nie je právne nikde definovaný legálnou definíciou, nemôže byť verejná zeleň stotožňovaná s akoukoľvek zeleňou na území obce. V tejto súvislosti sa môže jednať len o verejnú zeleň vo vlastníctve alebo v správe obce v zastavanom území obce, ktorá je voľne a bez obmedzenia prístupná verejnosti. Obec nemôže pri výkone samosprávy svojím obyvateľom ukladať nové povinnosti neupravené zákonom a ich nedodržiavanie následne sankcionovať. Obec nie je oprávnená vydávať v rámci samosprávnej pôsobnosti vo vzťahu k údržbe a správe verejnej zelene nariadenie upravujúce práva fyzických osôb a právnických osôb k inej ako k verejnej zeleni.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania