Chýbajúci semafor na priechode na Majerníkovej 19

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Mária 16. mája 2021

Chýbajúci semafor na frekventovanom priechode pre chodcov, kde sa pohybuje veľa detí, keďže v blízkosti sa nachádza materská škola, 3x základná škola a gymnázium.

16. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. máj 2021

Milan

Tych by sa zislo ovela viac ale utrpela by zase doprava.
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

S vybudovaním cestnej dopravnej signalizácie na tomto priechode zatiaľ neuvažujeme. Za vhodnejšie riešenie považujeme úpravu dopravného značenia a dopravného zariadenia na a v okolí priechodu – napr. doplnenie ochranných dopravných ostrovčekov a zúženie širokej vozovky v mieste priechodu. Ak by po realizácii týchto zmien nedošlo k dostatočnému zvýšeniu bezpečnosti na priechode, zvážime ďalšie možnosti.
Návrh úpravy dopravného značenia a zariadenia (projekt organizácie dopravy) na Majerníkovej ulici zaraďujeme do zoznamu prioritných úloh na spracovanie.
Projekt organizácie dopravy (POD) bude po dokončení predložený Krajskému dopravnému inšpektorátu (KDI) pre vydanie záväzného stanoviska. POD so záväzným stanoviskom KDI sú súčasťou žiadosti o určenie navrhnutého dopravného značenia a dopravného zariadenia príslušným cestným správnym orgánom. Po vydaní určenia zabezpečí realizáciu Oddelenie správy komunikácií magistrátu.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. október 2021

Heli

čo najskôr poprosíme. situácia je vážna!
02. február 2023

Heli

Tento podnet bol označený za uzavretý, keďže ho Magistrát zaradil medzi prioritné. Je rok 2023 a nič sa nezmenilo. Takto nebezpečný priechod pre chodcov pri dvoch základných školách by sa patrilo poriadne označiť a nasvietiť. Mozno by stačilo osadiť obyčajné spomaľovače, aby tam nejazdili vodiči ako blázni.
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania