Rybničná-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Zuzana Diamantova 17. mája 2021

Ma majitel ciernej stavby (bytovka Diamant) povolenie na ukladanie hliny a stavebneho odpadu na pozemku (vedľa budovy Diamantu) za zastavkou MHD na Rybnicnej ul. (oproti BEZke)?

18. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
13. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pracovníci mestskej časti Bratislava-Vajnory na základe Vášho podnetu vykonali miestne zisťovanie. Na mieste bolo zistené, že na pozemku parc. č. 2159/4 registra “C“, k.ú. Vajnory, lokalita ul. Rybničná sa nachádza stavebný odpad zložený z kameňa a výkopovej zeminy o objeme cca 10 m3 a po časti pozemku umiestnená zemina cca 80 m3. Uvedený odpad bol oznámený na okrasný úrad v mesiaci júl 2021 v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch. Okresný úrad je príslušný konať v danej veci.
Okresný úrad - zisťuje osobu zodpovednú za nezákonné umiestnenie odpadu a zisťuje, či vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľnosti, na ktorej došlo k nezákonnému umiestneniu odpadu, zanedbal povinnosť urobiť všetky opatrenia na ochranu svojej nehnuteľnosti podľa osobitného predpisu alebo povinnosť podľa rozhodnutia súdu alebo či mal z tohto umiestnenia odpadu majetkový prospech alebo iný prospech, ak nezistí osobu zodpovednú osobu.

Ak okresný úrad v konaní o určenie zodpovednej osoby zistí osobu zodpovednú za nezákonné umiestnenie odpadu podľa odseku, určí ju za osobu povinnú zabezpečiť nakladanie s nezákonne umiestneným odpadom a zároveň určí primeranú lehotu na jeho odstránenie.

Ak výsledkom postupu nebola určená osoba povinná zabezpečiť nakladanie s nezákonne umiestneným odpadom, okresný úrad ukončí konanie o určenie zodpovednej osoby rozhodnutím, v ktorom konštatuje uvedenú skutočnosť. Následne určí osoby povinnej zabezpečiť zhodnotenie alebo zneškodnenie nezákonne umiestneného odpadu v súlade s týmto zákonom. V rozhodnutí zo zákona určí obec, na ktorej území bol nezákonne umiestnený odpad, ak ide o komunálne odpady alebo drobné stavebné odpady a príslušný okresný úrad ak ide o stavebný odpad a iný odpad.


S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/21295222
[email protected]
11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: OÚ BA
24. november 2022

Martin Uváček

A čo odvtedy OU zistil?
25. november 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania