Klincová-holuby-biologické ničenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý

Bude sa niečo robiť s holubmi? Napríklad nedajú sa dať po meste búdky pre dravcov? Kedysi sme tu mali niekde dravca a bol klud a čisto. Situácia je rok od roku horšia. Roznáša to choroby, špiní po parapetoch a po balkónoch, .... a už sa neboja ani nainštalovaných falošných predátorov ....

31. máj 2021

Anonymný užívateľ

Haky, fakt si myslíš, že keď povešiaš búdky, tak priletia dravce?
01. jún 2021

Haky

Verím, že sú také. Ale nie som ornitológ. V mojom rodnom meste to fungovalo. Len museli byť umiestnené velmi vysoko. V spomenutom prípade to bolo na vysokom komíne od teplárne.
01. jún 2021

Anonymný užívateľ

Haky, len v Petržalke by ich museli umiestniť aspoň 500. Dobre fungujú aj straky. Len keď ti okadia auto, tak to zničí lak! :(
01. jún 2021

Haky

Straky nefungujú. Tých tu máme vela - možno sú už lenivé 🤷
01. jún 2021

Anonymný užívateľ

Beštie, asi si mastia brucho vyliahnutými vtáčatami ☹️
02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
03. jún 2021

Michal Hajduk

Siruácia je rok od roku horšia aj s ľudmi. Dokonca je ich viacej..na nich ničenie by podľa autora príspevku nebolo vhodné tiež niečo nasadiť?
03. jún 2021

Jaroslav

Haky, čo ti bráni, aby si sa vrátil do svojho rodného mestečka a nám nechal naše holuby na pokoji.
03. jún 2021

Haky

Rodina a deti. Zvykne sa jeden z manželov za druhým prisťahovať. (Mojím cielom nebola robota, tá tam bola lepšia a lepšie platená.)
07. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odporúčame Vám obrátiť sa na správcu bytového domu a požiadať o riešenie tohto problému.
Holuby si nevytvárajú hniezda na stromoch, ale na vrchných poschodiach obytného domu. Mestská časť odporúča obyvateľom udržiavať neobývané byty (balkóny), nerozhadzovať jedlo na verejnom priestranstve.
Regulácia premnoženia holubov je možná, ale len primeraným spôsobom. Uprednostňujú sa mechanické zábrany, plašenie a zákazy kŕmenia. Medzi účinné spôsoby patrí znemožnenie vytvárania hniezdísk a útočísk na streche a v jej blízkosti rôznymi sieťami a inými zábranami, inštalovanie špirál proti sadaniu holubov, pohyblivých siluet dravcov a často meniť ich umiestnenie, inštalovanie búdok pre sokoly a kavky. Najúčinnejšie bývajú kombinácie viacerých riešení. Najmä pri členitej streche s vikiermi a prelínajúcimi sa strešnými rovinami, s množstvom prekrytých plôch, ktoré vytvárajú závetrie a ochranu pred nepriaznivými vplyvmi počasia, je veľmi účinné použiť aj vertikálne siete. Taktiež je nevyhnutné zamedziť hniezdeniu holubov pod prevismi domu ako aj v streche. Úpravy stavieb vykonáva vlastník nehnuteľnosti. Chemická, prípadne hormonálna sterilizácia, ako aj trávenie holubov je zakázané.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
08. jún 2021

obcan

Re Jaroslav: urcite uniklo Vasej pozornosti, ze by bolo nanajvys vhodne vyvarovat sa osobnych utokov na oznamovatela podnetu a naopak nanajvys vhodne by bolo drzat sa meritu veci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania