Na grbe-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Zuzana Jamrichová 01. júna 2021

Pekný deň prajem.
Už dlhodobo sa stretávam s nerešpektovaním maximálnej rýchlosti (30km/h) a pravidlá pravej ruky v časti ulíc Na Grbe, ako aj ostatným uličkám kolmo k tejto ulici. Vodiči tu jazdia cez 50km/h a ani len nepribrzdia v križovatke. Či som za volantom alebo peši, takmer vždy sa mi stane, že ak by som nebola v strehu, prišlo by k nešťastiu. Pohybuje sa tu veľa detí, je to veľmi nebezpečné. Bolo by možné v tejto časti pridať značenie maximálnej rýchlosti alebo spomalovače do križovatiek? Aspoň jeden šikmo do každej križovatky. V oblasti parku na charkovskej a okolo favoritu je vždy veľa ľudí, detí, psov..
Ďakujem vopred za posúdenie podnetu.

29. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Pekný deň
Chápeme Vaše rozhorčenie aj obavy. Dennodenne sa stretávame s obdobnými odozvami aj v iných lokalitách našej mestskej časti. Nerešpektovanie dopravného značenia arogantnými vodičmi, duplicita jestvujúceho dopravného značenia a ani upozorňujúce dopravné značenie problém nevyriešia. Problém vidíme aj v parkujúcich autách na chodníkoch a komunikáciách, i keď ich veľká väčšina má umožnené parkovanie na vlastnom pozemku.
Opakovane a dlhodobo žiadame políciu o kontroly. Nie je jednoduché vyriešiť daný stav k spokojnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.
Môžeme prisľúbiť, že danú vec opakovane prekonzultujeme s príslušníkmi polície.
S pozdravom

Ing. Dagmar Tittelová
Referent výstavby a cestného hospodárstva

H. Jankovičová
Odd. IT
MČ BA-DNV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.