Rozkopaný chodník v križovatke J. Stanislava-Tománkova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Lukáš Franko 01. júna 2021

Rozkopávka ponechaná bez opravy už asi tri týždne.
Roh Jána Stanislava - Tománkova.
Samospráva nereaguje cez Fb messenger.

01. jún 2021

Roman Mihalik

A opäť nevyužitá šanca na presun stožiara ku tráve alebo na ňu. Nechce sa mi veriť, že každý stožiar na Tománkovej a Jána Stanislava nemohol byť kvôli sieťam presunutý tak, aby v strede chodníka nezavadzal.
01. jún 2021

Roman Mihalik

Ešte dodám, že rozkopávka je označená v rozpore s normami... Kadiaľ má ísť vozíčkar?
01. jún 2021

Jerome

bratislavská klasika!
02. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pre vysvetlenie situácie ohľadom nedokončenej spätnej úpravy po rozkopávke uvádzame nasledovné.
1. Výmenu stĺpov verejného osvetlenia v rovnakej trase realizovalo Hlavné mesto SR BA.
2. Dôvodom prečo sa urobila rozkopávka na chodníku v mieste priechodu J.Stanislava/Tománkova bolo odstránenie havárie vodovodného potrubia BVS a.s.
3. Dôvod prečo sa stále práce na spätných úpravách neukončili je ten, že priechod pre chodcov vrátane chodníka je v danom mieste technicky nevyhovujúci, preto sme požiadali dopravného inžiniera o naprojektovanie nového bezbariérového priechodu vrátane výstražných a vodiacich prvkov pre nevidiacich. V mieste stĺpov VO sa rozšíria aj chodníky.
4. Novo naprojektovaný priechod musel prejsť schválením na KDI (Krajský dopravný inšpektorát) a určením v Operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a zariadení na Magistráte.
5. Realizácia nového priechodu vrátane úpravy chodníkov by mala prebiehať v týždni od 12.7.2021 (podľa kapacít dodávateľskej spoločnosti)

Veríme, že nový bezbariérový priechod občania ocenia a prispejeme tým ku skvalitneniu podmienok bývania a fungovania v mestskej časti Bratislava-Karlova ves. Ospravedlňujeme sa za nevyhnutné časové obdobie prípravy.
Kto? Oddelenie dopravy
Kedy? júl 2021

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
21. júl 2021

Roman Mihalik

Takto sa realizuje spomínaná úprava, bez akejkoľvek bezbariérovej obchádzky, zase rovanko lajdácky. Vozíčkar ale aj nevidiaci tento úsek neprejdú. Opäť ďalšia prerábka kde sú porušené normy aj vyhlášky.
22. júl 2021

Jerome

bratislavská klasika, asi aj slovenská
28. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

spätné úpravy po rozkopávke sú už ukončené, na dokončenie čaká posledná časť križovatky J.Stanislava - Tománkova (na strane Hany Meličkovej). Práce sa realizovali v stanovenom termíne, podľa projektu, v súlade s technickými listami mesta Bratislava. Postup a technické riešenie sme odkomunikovali aj s občanom (vozíčkarom) bývajúcim v danej lokalite. Debarierizácia úsekov komunikácii, najmä priechodov patrí medzi priority mestskej časti.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravy

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
29. júl 2021

Roman Mihalik

Postup ste odkomunikovali s vozíčkárom, to je pozitívny prístup, ale ako ste zabezpečili bezbariérové prejdenie danej križovatky? Nijako. Čiže opäť porušenie noriem a predpisov. Chodci museli pred prekážkou vstúpiť na vozovku, čo je hlavne v smere zospodu Tománkovej pri zaparkovaných autách celkom problém napr. s kočíkom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania