Šustekova - problémové parkovanie


Vyriešený
meno
Rhonda 02. júna 2021

Parkovanie a jazda po chodníku. Vchadzaju priamo cez bezbariérový prechod pre chodcov smerom od pošty.
Častá kolízia s chodcami

04. jún 2021

Michal

Chodnik je siroky. Parkovanie na nom mi nevadi.
06. jún 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, Michal,
je úplne jedno, či to Vám vadí alebo nevadí. Dôležitá je len jedna jediná vec, a to, či ide o parkovanie v súlade so zákonom alebo v rozpore so zákonom. Z fotografie sa to javí ako parkovanie v rozpore so zákonom. Ten znie:
"Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí ... ak ide o zastavenie alebo státie vozidla ... na okraji chodníka priľahlého k ceste...".
Také jednoduché to je.
Admina OPS by som chcel pekne poprosiť, aby "poriešil" anonyma, ktorý používa vulgarizmy v rozpore s pravidlami portálu OPS.
S pozdravom.
08. jún 2021

Odkaz pre starostu

Komentár anonyma bol vymazaný - obsahoval vulgarizmus a nijako neprispel k riešeniu podnetu.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
17. jún 2021

Odkaz pre starostu

K podnetu samospráva do 14 dní nevložila odpoveď, status podnetu sa preto zmenil na "neriešený". Podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
21. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
28. júl 2021

nesúhlasný postoj k neviditeľným cyklistom

Toto je exemplár porušovania dopravných predpisov. Treba ich riešiť.
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
13. august 2021

Jano - Star9H6j

Pani Urbanova, ze nemate kapacity je v tomto prípade smiesna vyhovorka. Od maja 2021 staci Vasim kolegom/prislusnikom aby si dane auta odfotili/zdokumentovali a na zaklade objektivnej zodpovednosti zaslat majitelom pokutu za priestupok. Vsetky tie auta ma jeden prislusnik nafotene za 15min. Jazdia tam a parkuju na chodnikoch vsade mozne xx rokov, o danej lokalite na MSP dobre viete, lebo ste tam boli x krat zavolany na riesenie presne tohto problemu. Tak konajte.
08. august 2023

Palo Palfy

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. aktualne tu nikto neparkuje, ale mozno treba pockat kym skoncia prazdniny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania