Pár metrov chýbajúceho chodníka pri Rusovskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Peter Oravec 25. augusta 2014

To je naozaj taký problém po pomaly 50 rokoch urobiť nejakých dvadsať metrov chodníka od zastávky autobusu k lávke cez Chorvátske rameno?

26. august 2014

magda

to je snad jedina zasada, ktora sa dodrziava v petrzalskej samosprave: najprv metro, potom chodniky.
takze vysledok je taky, aky je: nikdy sa toho chodnika nedockame.
27. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predovšetkým otázka výstavby chodníka nie je otázka svojvôle niekoho z úradu či samotného primátora. Hlavné mesto je viazané rozpočtovými pravidlami a môže investovať financie len na tie položky, ktoré má schválené v rozpočte. Poslanci takúto investíciu neschválili, možno ani nenavrhovali. Zároveň je fakt, že sa tento úsek nachádza v lokalite, kde bude prebiehať výstavba električkovej trate a nosného dopravného systému v Petržalke, pravdepodobne preto sa tam doteraz investícia do chodníka nerealizovala. Súčasťou budúcej výstavby samozrejme budú aj chodníky.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
27. október 2014

Peter Oravec

Milé OPS,
a toto je čo za odpoveď zástupcu samosprávy, magistrátu?
"... nie je otázka svojvôle... možno...bude prebiehať (raz, možno)... pravdepodobne preto...". To pán Papajčík nevie naisto, čo chce povedať? A odpovedá štýlom "raz, asi, pravdepodobne, možno"? A to je načo komu taká odpoveď? Je to excelentný príklad toho, ako si magistrát robí z OPS, s prepáčením, vrtuľu. Pozdravujem.
29. december 2014

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia... iba s alibistickou odpoveďou p. Papajčíka.
30. júl 2015

Peter Oravec

Stále rovnako úboho. Pán Nesrovnal, žijete?
22. február 2016

Peter Oravec

Pán Papajčík, ako sa dozvedáme z tlače, realizácia druhej etapy NDS v Petržalke bude prebiehať v rokoch 2018-2020, a to aj tak iba v tom prípade, že sa nezmenia podmienky financovania z EU. Tým je vlastne celá druhá etapa prakticky vo hviezdach. Nedalo by sa s tým pomaly 50 ročným provizóriom (urobiť pár metrov chodníka) niečo predsa len urobiť?
Inak, samozrejme, bez zmeny, bez riešenia.
15. júl 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
10. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. "Systémové" riešenia starostu Bajana. Ďakujeme, odíďte.
28. jún 2017

Peter Oravec

Tak miestny úrad Petržalka pocítil potrebu štúdie, aby pochopil, že treba robiť aj zmysluplné chodníky pre chodcov. Štúdiu na Háje už teda má, môže začať konečne niečo robiť, reálne výsledky sa môžu dostaviť tak do dvadsať rokov. Počkáme....
Okrem toho, štúdia uvedená v článku, je na Háje, táto lokalita je, ak sa nemýlim Dvory. Takže na Dvory dôjde o tridsať rokov. Počkáme.
http://bratislava.dnes24.sk/svita-chodcom-na-lepsie-casy-petrzalka-odstartovala-pozitivne-zmeny-studiou-pesej-dopravy-273466
20. júl 2017

Zuzana Jašková

Dobrý deň, rada by som reagovala na môj podnet, ku ktorému sa pridal p.Oravec i pani Magda. Domnievam sa, že portál "odkaz pre starostu" slúži na podnety. A podnety by sa mali (aspoň čiastočne) riešiť. Pracovala som viac ako 20 rokov v štátnej správe, preto poznám rozpočtové pravidlá, tak mi nevysvetľujte, že položky v rozpočte sa nedajú presúvať. A neustojí ani odpoveď "načo budovať chodníky a schody, keď sa bude (možno) riešiť ďalšia výstavba". Dnes predsa existuje zámková dlažba, ktorá sa položí a v prípade potreby preloží.... ale to Vám vysvetľovať hádam netreba. A schody, ktoré by bolo vhodné vybudovať od svetelného priechodu pre chodcov k chodníku popri Chorvátskom ramene, tie sa určite nedotknú ani výstavby v roku 2020. Denne tadiaľ chodím, lebo radšej kráčam cez priechod pre chodcov a prechádzka popri ramene je vždy veľmi príjemná žiaľ ale vždy zliezam s obavou, že si vytknem členok...
27. jún 2018

Peter Oravec

Aktuálny stav na foto. Bez zmeny, bez riešenia.
Vážené oddelenie propagandy a manipulácie magistrátu, z Vašej odpovede pri tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34519/40-rokov-provizorna-zastavka-jungmanova
vyplýva, že ste 40 rokov nič neurobili a ďalšie (zatiaľ) tri roky robiť nebudete. Práci česť a robote pokoj, to je Vaše ctené heslo.
Vaša alibistická, bezzubá a impotentná odpoveď presne, skoro od slova do slova, kopíruje znenie podnetu: "Alebo bude samospráva alibisticky čakať ďalších päť rokov na vybudovanie električkových koľají v okolí a na úpravu celej križovatky? Čo sa možno udeje v rokoch 2018-2023 (!!!), alebo možno aj nie.".
Nie ste schopní urobiť niekoľko desaťročí nič. Ďakujeme, odíďte.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu magistrátu.
28. jún 2018

Odkaz pre starostu

Zdravím, preposlal som.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
03. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
03. júl 2018

Peter Oravec

Dobrý deň,

ďakujem za Vašu reakciu. Reakcia bola postúpená vecnému útvaru mojej rodiny na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budem informovať.

Ďakujem a pekný deň

Peter Oravec
04. august 2018

Peter Oravec

Zastávku opravili, ale na pár metrov chýbajúceho chodníka k Chorv. ramenu sa opäť vykašlali. Dokedy?
Prosím o preposlanie samospráve.
05. august 2018

Odkaz pre starostu

Preposlané samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
06. august 2018

Zuzana Jašková

Hlas ľudu nevypočutý, resp. vypočutý čiastočne. Ďakujeme za novovybudovanú zastávku, ale ...
p.Oravec, asi budeme musieť urobiť akciu "Z" - tak ako za socializmu a dorobiť zbytok chodníka. Naozaj sme ako v Kocúrkove. Peknú zastávku urobili, ale vystúpiť z autobusu a prejsť ku Chorvátskemu ramenu problém nevyriešilo. Aj zopár schodíkov po boku ramena smerom na chodník by prišlo vhod.
06. august 2018

Zuzana Jašková

Hlas ľudu nevypočutý, resp. vypočutý čiastočne. Ďakujeme za novovybudovanú zastávku, ale ...
p.Oravec, asi budeme musieť urobiť akciu "Z" - tak ako za socializmu a dorobiť zbytok chodníka. Naozaj sme ako v Kocúrkove. Peknú zastávku urobili, ale vystúpiť z autobusu a prejsť ku Chorvátskemu ramenu problém nevyriešilo. Aj zopár schodíkov po boku ramena smerom na chodník by prišlo vhod.
04. marec 2019

Peter Oravec

Magistrát ignoruje aj tento podnet. Prosím o preposlanie magistrátu.
04. marec 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve s prosbou o aktualizáciu stavu riešenia podnetu.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. marec 2019

Peter Oravec

Magistrát päť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
03. apríl 2019

Peter Oravec

Takže takto, súdružky a súdruhovia.
https://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/54108-dockaju-sa-obyvatelia-chodnika-zo-zastavky-mhd-k-chorvatskemu-ramenu
Petržalka, magistrát aj developer sa tvária, že o tom nič nevedia. O nechystajú sa s tým ani nič robiť.
03. apríl 2019

Zuzana Jašková

Ako bratia Češi hovoria... "Brácha na mně, já na bráchu.... V celom štáte sa riešia mosty, cesty, diaľnice, cesty prvej triedy len chodníky pre chodcov nikto nerieši. V Petržalke ich je rozmlátených neúrekom a ani samospráva ani mesto to nerieši. Tisíc zdôvodnení ako to neurobiť. Toto vyzerá ako beh na dlhé trate.
03. apríl 2019

Peter Oravec

Zuzana, nechcem Vám kaziť Váš optimizmus, ale tu je všetko "na dlhé trate" a to absurdne dlhé trate. Tu sa kradne, podvádza len také fukoty. Aj pri tých cestách a diaľniciach to nie je absolútne v poriadku (odpad na Bratislavskom okruhu, zastavený tunel pri Žiline...). Toto je totálny krach, 30 rokov po prevrate.
Jedna z hrozných vecí na tom je to, že sa v podstate stále, už 50 rokov, hovorí o tých istých veciach, iba sa striedajú ľudia a generácie, a tí noví ľudia v samospráve/štáte to prezentujú tým novým/mladým genráciám ako nové veci, pritom ide o veci, o ktorých sa hovorí 50 rokov.
Keď je človek mladý, tak mu to pripadá tak, že fajn, teraz sa konečne niečo začne robiť, tí starí to nevedeli, zlyhali... ale TERAZ sa to KONEČNE začne. Lenže nezačne.
Máme to tu presne tak, ako to chceme mať, pretože ak by sme to chceli mať inak, tak to aj máme inak.
S pozdravom.
03. apríl 2019

Zuzana Jašková

Pán Oravec, mňa v tomto štáte za mojich 60 rokov už optimizmus dávno prešiel. A hlavne vtedy, keď sa vrátim od syna ktorý žije vo Švajčiarsku a tam vidím ako to funguje. A u nás ani za ten svet nie. Máte pravdu v mnohom. Ja som sa do Petržalky nasťahovala pred 35 rokmi, vtedy okolo domu ani na zastávku Hálova neboli chodníky. Neboli prístrešky na kontajnery. Cestou do práce som syna nosila na rukách a zabárala som sa do 1/2 lýtok do blata. Vtedy som písala do bývalého Večerníka. By ste videli, akou rýchlosťou sa všetko vtedy vybudovalo. Váš podnet ste dali v roku 2014. Päť rokov si ho pohadzujú ako horúci zemiak medzi sebou. To je na zaplakanie.
14. jún 2019

Jana P

otazka pre samospravu: .Na interpelaciu Eleny Patoprstej z miestneho zasadnutia v Petrzalke dna 26.6.2018 odpovedal starosta Bajan: kedze Petrzalka city upustila od prenajmu a chodnik nevybudovala, vybuduje ho Petrzalka prostrednictvom subdodavatela, v termine 09-10/2018. To akoze magistrat s miestny uradom Petrzalka vobec nekomunikuje, ked nevedia ze Bajan to planoval riesit?
A este otazka 2: kedze to starosta Petrzalky slubil riesit v roku 2018 a nic sa neudialo, mame to chapat tak, ze rozpocet a vystavba sa presunula na tento rok, alebo ze sa na to napokon vykaslali uplne?
14. jún 2019

Peter Oravec

Pani Jana,
dovoľujem si Vás informovať, ako to tu chodí. Na takéto otázky nikto nikdy neodpovie, pretože sa k zodpovedným ani ndostanú. Ak chcete mať aspoň iluzórnu šancu na nejakú reakciu zodpovedných, treba sem dať aktualizáciu podnetu aj s (aktuálnou) fotografiou a požiadať administrátora OPS, aby aktualizáciu preposlal samospráve. Aspoň toľko hovoria moje skúsenosti. Ale môžem sa mýliť.
S pozdravom a želaním pekného dňa.
14. jún 2019

Denisa Handlovicova

Jungmannova-chodník-bariérový

Prosím o vybudovanie chodníka. Roky rokuce je nevyrieseny prechod zo zastávky jungmannova na chodník/cyklotrasu vedúcu popri ramene Dunaja. Na chodnik/ cyklotrasu sa da dostať jedine po vyslapanych chodníkoch na trávnatej ploche, ktorá je nesuroda, hrbolata a počas dažďov bahnita a držia sa na nej mláky. Problém s prechodom majú nie len chodci, ale hlavne mamičky s kočíkmi. Pritom sa jedna o frekventovanu prestupnu zastávku už aj v blízkosti nového detského ihriska naproti Petržalka city. Denne po vydupanej zemine kráčajú stovky ľudí.
14. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. júl 2019

Peter Oravec

Bez zmeny.
Prosím o preposlanie samospráve.
12. september 2019

Peter Oravec

Magistrát päť rokov ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
13. september 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
23. január 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
23. január 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
23. január 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
09. máj 2020

Peter Oravec

Magistrát šesť rokov ignoruje aj tento podnet.
Matúš Vallo dva roky ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
14. máj 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
23. máj 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet. Prosím o preposlanie.
25. máj 2020

Jana

Rusovská cesta-chodník-chýbajúci

Prosím, bude tu niekedy chodník? Je nemožné sa normálne dostať z chodníka od Petržalka City/zastavky Jungmanova na nam. hraničiarov. S kočíkom je to naozaj výzva.
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
10. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Aktuálny stav: bez zmeny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
20. november 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
20. jún 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
07. september 2022

Martin Uváček

Už sa pomaly začína s prestavbou celej tejto križovatky kvôli električke, snáď sa porieši aj zastavka spolu so zodpovedajúcim chodníkom.
07. september 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
ďakujem za aktualizáciu, len by som chcel poprosiť admina, aby aktualizácia nebola chápaná ako informácia o vyriešení podnetu.
Vecne sa na podstate podnetu zatiaľ nič nezmenilo.
Rád podnet aktualizujem, ak dôjde k vecnej zmene.
Ďakujem, s pozdravom.
01. marec 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Dúfajme, že tento stav už nebude trvať dlho.
S pozdravom.
20. júl 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 9 rokov.
Prosím o preposlanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania