Jakubovo námestie-dlhodobo odstavené vozidlá-zahraničné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý

Vozidlo s diplomatickymi EČV, burina pekne zapustila, defekt na zadnom lavom kolese signalizuje ze sa zrodila nova hviezda - stalica na Jakubaku a bude pekne prznit verejny priestor a zaberat parkovacie miesto. Da sa s tym nieco robit?

08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie, váš podnet už rieši oddelenie životného prostredia. Poprosím o trpezlivosť, keďže mestská časť musí dodržať zákonom definovaný postup. Po zistení majiteľa vozidla bude na auto umiestnená výzva (zároveň bude rovnaká výzva zaslaná majiteľovi), na základe ktorej musí majiteľ auto odstrániť do 60 dní. Po uplynutí tejto lehoty môže mestská časť dať auto odtiahnuť.
Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie.
Kto? oddelenie životného prostredia

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
11. august 2021

ultrasmart

Dobry den, 2 mesiace presli, nastal progres v rieseni odstaveneho vozidla? Dakujem za info.
26. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po preverení situácie a skontaktovaní sa s majiteľom vozidla sme zistili, že auto má splnené všetky náležitosti (technická aj emisná kontrola). Dlhodobé parkovanie nie je porušením žiadneho zákona, žiaľ, na vonkajší stav auta môžeme majiteľa upozorniť (čo sme aj urobili, na auto bola umiestnená aj výzva na odstránenie), ale nie je jeho povinnosťou naše upozornenie rešpektovať. Mrzí nás to, ale v tejto chvíli mestská časť nedokáže s vozidlom nič urobiť. Dovoľujeme si tiež upozorniť, že ide o vozidlo s diplomatickou EPZ, na tieto vozidlá sa vzťahuje osobitný predpis, ktorý je mimo kompetencií miestneho úradu.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
27. august 2021

ultrasmart

K STK a EK len tolko, nechce sa mi verit ze sa s tym vrakom neda nic robit. Smutne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania