Sťaženie parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Martin Borecky 26. augusta 2014

Nedávno z nejakého dôvodu boli osadené stĺpiky a zábrany na cestu ktorá slúžila na parkovanie. Nebolo to ideálne miesto, ale na preplnenom sídlisku kde je polka vyhradených miest stále prázdna a kde nie je inde parkovat aspoň niečo.
Ktorý mysliteľ a z akého dôvodu dal tieto stĺpiky osadiť? Týmto činom nielen zrušil 4 parkovanie miesta, ale aj zťažil parkovanie na tých ostávajúcich, nakoľko z nich musia parkujúci vycúvať.

26. august 2014

majo

paradne zabrany, cim menej aut po chodnikoch, tym lepsie :)
26. august 2014

Martin Borecky

Akurat že to nie je chodnik... ;)
26. august 2014

majo

ale ani parkovisko....veď nech sa na to pozrie orgán :)
ak to má byť cesta, potom je to "státie" v rozpore so zákonom o CP
03. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na Nezábudkovej boli osadené dopravné koly na základe podnetu obyvateľov, projekt organizácie dopravy bol riadne odsúhlasený v komisii na magistráte. Ide o plochu (nie komunikáciu ani parkovisko) v tesnej blízkosti detského ihriska, kde je zvýšený pohyb detí.

kancelária starostu
04. september 2014

Martin Borecky

Dobry den,
A mohlo by byt niekde zverejnene zdovodnenie/rozhodnutie komisie ako toto riesenie zbezpecni pobyt deti na ihrisku? Ak by to bolo z dovodu bezpecnosti tak ok, ale tato "bariera" bola osadena uplne mimo plochy ihriska (ako napriklad vidno na druhej fotografii) a druhy koniec je dokonca za rokom budovy pricom cela dlzka ihriska na tejto ploche sluzi nadalej ako parkovisko. A ked uz sa bavime o bezpecnosti tak asi netreba dodavat, ze niektorym soferom robi problem pri cuvani z tychto miest vyhnut sa stojacemu autu nieto este nahodne vybehnutemu dietatu z ihriska. Este jedna otazka na zaver. Kluce od tej "demontovatelnej" bariery ma len spravca plochy alebo aj niekto z obyvatelov bytoveho domu? Maju povolenie na tejto ploche parkovat? Dakujem za odpovede.
17. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predovšetkým to nie je parkovisko, ide o rozptylovú plochu, ktorá nebola určená pre motorovú dopravu a ani nie je svojou konštrukciou na ňu dimenzovaná. Rozhodnutie osadiť dopravné koly bolo hlavne z dôvodu, že ide o priestor, kde sa často pohybujú deti v sprievode rodičov alebo bez ich sprievodu, teda z hľadiska ich bezpečnosti. Problémy s cúvaním vodičov sú práve z dôvodu, že tieto plochy nespľňajú šírkové parametre parkovísk ( rozmery stojísk a náväzne na to šírky komunikácií).
Opätovne uvádzame, že rozptylová plocha nie je určená na parkovanie. V prípade zistenia parkujúcich vozidiel Vás žiadame o bezodkladnú informáciu.







kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania