Hronská-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý

to vacsi chaos v oznacovani rezervovanych parkovacich miest uz vymysliet nesiel? jedna znacka hovori ze miesto cislo 17 nieje rezervovane, druha znacka za tym miestom zrejme hovori ze to miesto je rezervovane ale ze sa jedna o miesto 17 moze kazdy sofer len tipovat. a to akoze teraz pri kazdom parkovacom mieste bude samostatna znacka zakaz zastavenia? to nestacila jedna s oznacenim cisla boxov ktorych sa to tyka? nerozumiem tejto logike. ak je samostatna znacka s ECV vozidla alebo ze sa jedna o ztp miesto chapem ale v tomto pripade mi pride nedopisanie cisla 17 na uz existujucu znacku ale vybudovanie novej znacky ako mrhanie zdrojmi a hlavne zneprehladnuje to parkovanie.

14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Od 1. 4. 2020 platí nová Vyhláška ministerstva vnútra Slovenskej republiky z 13. 2. 2020 o dopravnom značení. Nová vyhláška prináša okrem iného aj zmenu v označovaní vyhradených parkovacích miesť. Pôvodné značenie IP 16 sa nahrádza dopravným značením Zákaz zastavenia č. 270 s pridaním dodatkovej tabuľky vyhradené parkovanie č. 531 a dodatkovej tabuľky č. 509 s evidenčným číslom vozidla. Vodorovné značenie sa už neoznačuje krížom, označuje sa už len box, kde je dovolené zastavenie a státie príp. je doplnené vhodným symbolov.
V prípade, že sa zriaďujú viac ako dve parkovacie miesta je nutné zákaz zastavenia s dodatkovými tabuľkami osadiť aj na posledné miesto, ktoré je vyhradené /označuje sa začiatok a koniec zákazu zastavenia/.
S pozdravom

ref. dopravy a MK
14. jún 2021

Erik

moja otazka nebola o zakonoch ale o chaose a neporiadku v oznacovani. ked plati nova vyhlaska preco to neprekopete cele to oznacovanie parkovania ale pouzivate aj stare aj nove oznacenia. a preco ta novo osadena znacka nema dodatok pre ktore parkovacie miesto plati resp. pre ake auto.
15. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Ako sme spomínali, odkedy platí nová vyhláška, miestny úrad, referát dopravy a MK používa len nové dopravné značenie, staré ostáva zachovalé, príde na to kedy budú vymenené aj ostatné, všetko však záleží od rozpočtu mestskej časti.

S pozdravom

ref. dopravy a MK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania