Mánesovo námestie - zvislá značka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. júna 2021 Odoslané z mobilnej aplikácie

Dobry den, pred domom nam pribudla tato znacka! Moze mi niekto vysvetlit preco sa touto znackou zrusilo jedno parkovacie miesto??!??

12. jún 2021

Haky

A navyše ak je tam zákaz zastavenia, nemôže tam stáť nik. Možno by to obstálo s prídavnou tabulkou: "Okrem konkrétneho EČV", resp. "Neplatí pre ......". No v tejto verzii sotva. Vyzerá to na ludovú tvorivosť.
13. jún 2021

Jano - Star9H6j

je to nove znacenie (zakon plati myslim od minuleho roku) vyhradených miest - aj ZŤP. Najdete tu (na portali) viacero podnetov tykajucich sa tohot znacenia, v ktorych to je aj podrobnejsie vysvetlene (znacenie je spravne... aj ked vyzera nelogicky)
13. jún 2021

Haky

Aha, ďakujem. Rozumiem. (Niekedy zákon a logika sú dve antagonistické strany.)
18. jún 2021

Martin

Je toto v poriadku? Zakaz zastavenia tam kde je vyznacene parkovacie miesto??
25. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Vyhotovené dopravné značenie je v súlade s novou vyhláškou MV SR č.30/2020 Z.z. o dopravnom značení. Zákaz zastavenia platí pre všetkých účastníkov cestnej premávky okrem toho vozidla, pre ktoré je parkovacie miesto vyhradené a platí na konkrétny parkovací box vymedzený vodorovným značením v bielej alebo modrej farbe - rovnou čiarou na okrajoch parkovacieho boxu. Pre Vás, ako aj pre ktoréhokoľvek účastníka CP, je podstatná dopravná značka o zákaze zastavenia, ktorú je treba rešpektovať, informácia o tom, pre koho je miesto vyhradené nie je pre účastníkov CP podstatná.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
25. jún 2021

Anonymný užívateľ

Dobry den pan Pavlik, dakujem za odpoved. Ja dopravne znacky poznam a nespochybnujem ich. Pytal som sa preco bolo nutne takuto znacku osadit? Zaniklo tym jedno parkovacie miesto. Verim, ze to malo rozumny dovod, ktory by som sa rad dozvedel.

dakujem vopred za odpoved.
30. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dané značky sa osádzajú na schválené ZŤP parkovacie miesta.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania