Krahulčia-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený

Brloh s odpadkami na pozemku Univerzity Komenského
GPS 48.174040°N 17.111030°E

17. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie životného prostredia a územného plánovania.

Kancelária starostu
14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oddelenie životného prostredia a územného plánovania po vykonaní obhliadky, zadefinovaní vlastníkov všetkých pozemkov, na ktorých sa znečistenie, odpad či stavba v zlom stavebnom stave nachádza, mestská časť postupne oslovuje v prípade znečistenia a stavieb v zlom technickom stave vlastníkov.
V prípade nezákonne umiestneného odpadu mestská časť oznámi vec na Okresný úrad Bratislava, ktorý začne konanie o povinnej osobe na odstránenie nezákonne umiestneného odpadu.
Súčasne plánuje mestská časť, vzhľadom na znenie zákona o odpadoch a Štatútu hlavného mesta SR Bratislava, finančné prostriedky na likvidáciu odpadu. V zmysle týchto právnych predpisov totiž, v prípade že okresný úrad v spolupráci so štátnou políciou neidentifikuje pôvodcu odpadu resp. nedokáže vlastníkovi pozemku, že za vzniknutý stav môže, komunálny odpad musí odstraňovať obec. Na území hlavného mesta odstraňovanie nezákonne umiestnený komunálny odpad na súkromných pozemkoch odstraňuje mestská časť.
Keďže bývalé záhrady sú už zarastené a porastom sa skôr podobajú lesu ako záhradám, mestská časť resp. vlastník príslušného pozemku bude musieť zabezpečiť najskôr orez a prípadný výrub porastu. Inak nebude možné sa k nezákonne umiestnenému odpadu dostať.

Za porozumenie ďakujeme.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
29. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z rektorátu Univerzity Komenského v BA o odstránení znečistenia by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania