-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov


Uzavretý
meno
Michal 16. júna 2021

Borci v obci- plny plyn!
Pravidelne prekračovana rýchlosť v obidvoch smeroch na ul. Raztocna na úrovni vlakovej zastávky Vrakuňa v desiatkach km/h! ohrozené sú naše deti, rovnako aj kvalita bývania spôsobená revom motorov našich “Schumacherov”, ktorym su pravidla cestnej premávky ukradnuté. Dávam návrh na inštalovanie radaru. .. príjmy za pokuty budú zaručené. Ďakujem za prijatie podnetu.

16. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet - preposielame ho kolegom z Mestskej polície. S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP majú oprávnenie riešiť úlohy taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii. S poukazom na túto skutočnosť Vám dávam na vedomie, že dynamickú dopravnú situáciu, ako kontrola rýchlosti jazdy vozidiel je v kompetencii PZ, nakoľko MsP nedisponuje ani technickými prostriedkami na takúto činnosť. MsP objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané porušením príkazu, zákazu alebo obmedzenia vjazdu, jazdy, odbočenia, otáčania, cúvania, zastavenia alebo státia vyplývajúceho zo všeobecnej úpravy cestnej premávky alebo z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia.

Bc. Marcela Ťarcha
02. jún 2022

Stanislav

Dobrý deň, situácia sa žiaľ vôbec nezlepšila a "shumacherov" je dost cez deň ako aj v noci a navrhujem dať na tento problémový úsek zníženú rýchlosť najlepšie na 30 km.
15. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP majú oprávnenie riešiť úlohy taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii. S poukazom na túto skutočnosť Vám dávam na vedomie, že dynamickú dopravnú situáciu, ako kontrola rýchlosti jazdy vozidiel je v kompetencii PZ, nakoľko MsP nedisponuje ani technickými prostriedkami na takúto činnosť.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.