Problémové parkovanie pri Slnečniciach

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal 17. júna 2021

Na Panónskej ceste pri Slnečniciach sa odstavný pruh zmenil na nekontrolovateľné parkovanie. Denne tu parkuje okolo 20 až 25 vozidiel. Vznikajú tu nebezpečné kolízne situácie, v úseku platí maximálna povolená rýchlosť 60 km/h.
Navyše parkovacie miesta pred novostavbami sú naďalej poloprázdne.
Prosím o riešenie situácie.

17. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko platí v tomto mieste maximálna rýchlosť 60 km/h, nepovažujeme parkovanie za problémové.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. september 2022

Andrej

Dovolím si pridať fotky, na ktorých vidno, že autá už parkujú aj pri tretej bytovke, kde je maximálna rýchlosť 80 km/h, a nie spomínaných 60. Zároveň je krajnica úzka, takže vodiči vystupujú na vozovku.

Nechápem, ako je možné, že toto parkovanie nepovažujete za problémové:
- parkovanie na frekventovanej ceste s max. rýchlosťou 80 km/h bezpečné teda nie je
- parkuje sa aj blízko prechodu pre chodcov pri zastávke Jasovská, kde to zhoršuje výhľad na prichádzajúce autá (ktoré mimochodom tiež často nerešpektujú maximálnu rýchlosť)
- začína to aj v tejto oblasti vyzerať ako v Bangladéši

A pritom len 50 metrov odtiaľto stojí P+R parkovisko.

Kedy konečne začnete riešiť problémy v zárodku, a nie až keď sú neznesiteľné, alebo sa stane nešťastie?
20. február 2023

Anonym

Na Panónskej ceste pri Slnečniciach sa odstavný pruh zmenil na nekontrolovateľné parkovanie. Denne tu parkuje cely ostravny pruh plny vozidiel. Ich pocet sa zacal zvysovat a aktualne siaha az po nadjazd.
Vznikajú tu nebezpečné situacie.
Nechápem, ako je možné, že toto parkovanie nepovažujete za problémové.
Parkuje sa aj blízko prechodu pre chodcov pri zastávke Jasovská, kde to zhoršuje výhľad na prichádzajúce autá - resp mozeme hovorit o ziadnom vyhlade, vzhladom na maximalnu povolenu rychlost, ktora casto nebyva dodrzana vodicmi. Ak uz som na vozovke a vyjdem tak aby bolo mozne zhodnotit situaciu, casto je uz neskoro. Auta tu casto same nezastavania.

Kedy konečne začnete riešiť tieto problémy?
Prosíme o riešenie situácie. Dakujeme
23. marec 2023

EC

Zdravim, nehnevajte sa ale parkovanie nie je problemove. Toto nie je dialnica aby boli potrebne dva pruhy a odstavny k tomu. Treba posunut znacku 60 km pred tretiu bytovku alebo dat rovno 50 km a z laveho pruhu spravit na tomto kusku len buspruh.
Potom bude parkovanie aj rychle auta poriesene! Preco je tu nutna 80km ked uz tu stoja domy?
23. marec 2023

EC

Zdravim, nehnevajte sa ale parkovanie nie je problemove. Toto nie je dialnica aby boli potrebne dva pruhy a odstavny k tomu. Treba posunut znacku 60 km pred tretiu bytovku alebo dat rovno 50 km a z laveho pruhu spravit na tomto kusku len buspruh.
Potom bude parkovanie aj rychle auta poriesene! Preco je tu nutna 80km ked uz tu stoja domy?
06. október 2023

Mira Toy

Akoze parkovanie problemove nie je, ked je tam 60, ale tiez by sa patrilo postavit normalny chodnik, nieze ako vodic musi clovek potom do travy alebo v jazdom pruhu kracat 50 metrov co bola kedysi v podstate vypadovka / obchvat Petrzalky.
22. november 2023

Mirek velky

Panónska cesta-zvyslá značka-chýbajúca

Dovolujem si Vas poziadat o preverenia moznosti osadit nove zvisle znacenie na Panonskej ceste oproti slnecniciam. Totiz Slnecnice zaviedlo parkovaciu politiku a tym sa auta presunuli na odstavny pruh na Panonsku cestu. Tym vznikaju velmi neprijemne kolizie ked auta pred vami z nicoho nic zabrzdia a zacnu cuvat a parkovat. Je tam rychlost 80km/h je to velmi nebezpecne. Auta parkuju pozdlz celej cesty cca 400m. Prve auta uz stoja pred nadjazdom buducej elektricky. Nehovoriac o vychadzajucich autach z odstavneho pruhu. Stacilo by osadit po celej dlzke zakaz zastavenia. Dakujem pekne za preverenie
29. november 2023

Mirek Velky

Panónska cesta-zvislá značka-chýbajúca

Dobry den,

opat pridavam podnet co sa tyka Panonskej cesty dufam ze to opat neskonci ako naposledy. Kompetentni prosim budicek kym sa nestane nestastie. Opakujem, ze na Panonskej ceste oproti Slnecniciam je potrebne osadit zvisle znacenie zakaz statia. Aktualne tam vzniklo "parkovisko", ktore je velmi nebezpecne. Uvedomte si, ze je tam 80 kmh a vznikaju tam velmi nebezepecne situacie kedze auta z nicoho nic zastavia a zacnu parkovat. To iste ked vychadzaju. Dakujem za konstruktivnu debatu. Pekny den
29. november 2023

Michal

Mestu ani policajtom to evidentne nevadí, najnovšie sa už bez problémov parkuje aj pred prechodom pre chodcov, kde je dokonca aj dopravná značka zákaz zastavenia.
Okrem náhleho zastavovania áut nie je nič neobvyklé ak niektorí experti začnú v jazdnom pruhu dokonca cúvať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania