Jadrová-stĺpik-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Matko 18. júna 2021

Rád by som upozornil na nebezpečne umiestnené stĺpiky v ceste. Nedávno prebehla rekonštrukcia chodníka popri Ružinovskej ul. v úseku Tomášikova - Astronomická. Predpokladám že v rámci toho sa niekto rozhodol na tento chodník umiestniť stĺpiky proti vjazdu vozidiel na chodník. Tieto stĺpiky však sú šedej farby a dosť splývajú s novým povrchom chodníka a sú v rozpore s platnými predpismi TP085 (Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry) a predpokladám aj v rozpore s TP048 (Navrhovanie debarierizačných opatrení). Stĺpiky na okraji sú v trase prirodzenej línie pre nevidiacich a všetky tri sú v cyklistickej trase - včera som o jeden bicyklom zavadil lebo som si ho nevšimol. Stĺpiky na cyklistickej trase majú byť s minimálnym priemerom 10 cm, pružne deformovateľný materiál, zvýraznené a osvetlené!

18. jún 2021

Floralys

ale prosim vas. dalsi co nevidi stlpiky lebo nejsu kriklave. idealne aby bolo vsetko take vesele. zelene oranzove modre cervene a vsetci to uvidime na 500 metrov. roky nikomu nevadili trojnozky, citylighty, bannery, bilboardy, deravy asfalt, vychodena trava a blato, spaky po zemi ale antracitove sltpiky a zabradlie su zlo. co tak asi robia v holandsku, belgicku kde maju verejny priestor na urovni 21. storocia a cudujme sa, vo velkej vacsine v antracitovej farbe. 🙈
18. jún 2021

Tomas

To by ste sa čudovali koľko ľudí padlo vinou stĺpika alebo pri páde sa o takýto stĺpik zranili. Stĺpikov je stále viac v poslednej dobe sa používajú stále tenšie a nižšie čo zväčšuje riziko úrazu. Je na umiestňovanie a rozmer stĺpikov vôbec nejaká norma?
19. jún 2021

Matko

K Holandsku, verejnemu priestoru a 21.storociu: videli ste niekde v Holandsku ze by uprostred cyklotrasy mali stlpy? Ja teda nie. A ruku na srdce, vy pokladate krajinu, kde sa musia davat stlpiky doprostred chodnika/cyklotrasy aby tam nejazdili auta za hodnu 21.storocia a toto riesenie za kvalitny verejny priestor? Navyse na chodnik, kde som v zivote nevidel auto a kde auto ani nema kam ist? Taketo zbytocne bariery by podla mna v kvalitnych verejnych priestoroch byt nemali.
22. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
27. jún 2021

Michal

Zbytocne sa davaju prekazky stlpiky na chodniky. Ked odstranujete reklamne plochy odstrante aj stlpiky.
28. jún 2021

Matko

Ospravedlnujem sa za unahlene zavery. Jazdia tadial vozidla: udrzbove a polievacie mestskej casti Ruzinov. A super na tom je to, ze teraz mozu jazdit iba cez travu. Z toho mi vyplyvaju dve moznosti. Bud sa stlpiky odstrania ako prekazka pre vsetkych (fakt tam nemaju co robit), alebo sa zvyraznia a zaroven sa krasne vyasfaltuje ten kusok zelene okolo, aby mohli vozidla MČ Ružinov jazdit pohodlne tadial.
01. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opätovne sme požiadali kolegov, ktorí majú na starosti túto agendu, aby sa vyjadrili k podnetu.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
01. júl 2021

Pavol

Prepáčte, ale nemalo by sa náhodou k podnetu vyjadriť mesto Bratislava, ktoré projekt realizovalo?
03. august 2021

Matko

Je to fakt zaujímavé, ako sa tie autá na chodník nedostanú. Fakt brilantný nápad "odborníkov" dať do trasy prekážku pre slabozrakých, chodcov a cyklistov. Na fotke je dokonca vidno, ako si to nákladiaky (ne)vyšliapavajú popri stĺpikoch cez trávu na cestu. Gratulujem odborníkom, ktorí riešia hlavne farbu stĺpikov namiesto ich účelu, bezpečnosti a pravidlám ich umiestňovania stanoveným v nadradených normách a technických predpisoch.
07. október 2021

Pavol

Prosím admina o zaslanie podnetu magistrátu. Vďaka.
07. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. október 2021

Matko

Akoze tlieskam tomu co ich tam navrhol. ich zmysel je asi len v tomu ze sa zaplatili neviemkomu. Auta ktore chcu ist po chodniku aj tak po chodniku jazdia, vratane vozidiel udrzby. Mimochodom znova som tam skoro narazil. V protismere isiel kocik a cyklista, ja som isiel v svojom smere, cyklista akurat obchadzal kocik do mojej polky chodniku, takze som musel davat pozor na auta, na cyklistu, na stlpiky... Tymi nevyznacenymi, proti normam a zdravemu rozumu umiestnenymi stlpikmi sa len zvysila nebezpecnost daneho miesta.
08. október 2021

Martina

Ružinovská-cyklotrasa-neoznačená

na novom zdieľanom cyklo/chodcom chodníku na Ružinovskej ulici sú veľmi nebezpečne a zbytočne umiestnené 2 stĺpiky, vzhľadom na strom pri chodníku je pre cyklistov veľmi nebezpečný prejazd v pravej časti chodníka pri strome, najmä pri horšej viditeľnosti je ťažko vyhnúť sa stlpiku aj hrubému konáre stromu.

V tejto časti chýba vyznačený prechod pre chodcov.

Zase v časti chodníka pri Lidli by sa stĺpiky zišli, lebo tam neoprávnene parkujú autá priamo na občasnej zastávke busu....
08. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Martina,

čo sa týka ostatných bodov Vášho podnetu:
- chýbajúci prechod pre chodcov je riešený v podnete https://www.odkazprestarostu.sk/69295
- parkovanie pri Lidli je riešené v podnete https://www.odkazprestarostu.sk/123843

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
12. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. marec 2022

Pavol

Sezóna sa rozbieha, podnet nie je vyriešený. Je to vari podľa vallorizatorov v poriadku? Dostanú občania aspoň odpoveď?
28. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
22. august 2022

Matko

Stále nič? Posielam návod pre samosprávu. Je tam v strede pekný stĺpik (možno kvôli tomu, aby vozidlá nevyužívali cyklotrasu). Stĺpik má určitú šírku a určitú farbu. Pre farboslepých - stĺpiky na pešej časti sú šedé, stĺpik na dopravnej časti (lebo aj bicykel je dopravný prostriedok pohybujúci sa určitou rýchlosťou) je zvýraznený farebne.
Opätovne poprosím o zdravý rozum pri navrhovaní a schvaľovaní. Ak tam z neznámych príčin má byť zábrana (ktorá tu ale nemá zmysel lebo sa pravidelne obchádza po tráve), tak v strede a zvýraznená. Na okrajoch to len zvyšuje pravdepodobnosť nehody!
23. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po dodaní reflexnej pásky, budú stĺpiky označené.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? október 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania