Vyšehradská - nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Katarína 21. júna 2021

Dobrý deň, prosím o odstránenie inváznej dreviny. Jedná sa o Pajaseň žliazkatý (Ailanthus altissima), kde je Bratislava podľa zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny povinná starať sa o pozemok na území hlavného mesta tak, aby nedochádzalo k rozšíreniu týchto druhov na jeho pozemku a v prípade výskytu inváznych druhov je povinná ich odstraňovať.
Tu sa rozmohol už veľmi a utláča tu orechové stromy.
Trávnatá plocha, ktorá mimochodom tento rok nebola vôbec pokosená je oproti ulici Vyšehradská 33 bývala konečná autobusov /teraz tu parkujú autá
Ďakujem

21. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
22. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. jún 2021

Katarína

Dobrý deň, ďakujem pekne za odpoveď.
28. jún 2021

Katarína

Dobrý deň, pozemok je stále v zanedbanom stave len je to horšie, invazívne stromy sa nekontrolovateľne rozmnožujú .. Mestská časť Petržalka si nevie poradiť so súkromným vlastníkom pozemku, nakoľko nereaguje... To naozaj nie sú žiadne podmienky pre vlastníkov pozemku, aby sa o ne starali keď im už patria?!
01. júl 2021

Katarína

Opäť Vás kontaktujem ohľadne pozemku, ktorý podľa Vás nespadá do Vašej kompetencie... Nie je to celkom pravda, pozrela som si zákon a podľa novej legislatívy, plochy v súkromnom vlastníctve na verejnom priestranstve má kosiť obec – v tomto prípade Magistrát hlavného mesta SR Bratislava. Dúfam teda , že daný problém vyriešite čím skôr / je to zo dňa na deň viac a viac zarastené novými stromami ktorá stále vyrastajú / a zarastenú plochu aj s invazívnymi stromami dáte do poriadku..
Ďakujem pekne
19. august 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
20. august 2021

Katarína

Dobrý deň prečo je to neriešiteľné? Vaša odpoveď S ľútosťou Vám oznamujeme,
že pri riešení podnetu Vyšehradská - nepokosená trávnatá plocha do dnešného dňa nedošlo k pozitívnej náprave a z tohto dôvodu podnet označujeme ako neriešený.
Ten pozemok má predsa majiteľov tak sa majú on aj starať ak nie majú mať za to postih. Všetko sa dá riešiť len treba chcieť... Ako sa vraví kde je vôľa tam je cesta... Práve pre toto na to majitelia pozemku kašlú ,lebo im nič nehrozí keďže kompetentných nebaví sa s nimi doťahovať.. smutné
22. august 2021

Odkaz pre starostu

Zdravím Katarína,

systém automaticky zmení status na "neriešený", ak samospráva do 14 dní k podnetu nepridá odpoveď. Tiež tak ako admin urobím manuálne, keď po mesiaci a viac k statusu nepríde informácia o jeho riešení - tak ako v tomto prípade. Keď samospráva odpoveď pridá, status bude zmenený.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
05. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stav riešenia podnetu opätovne preveríme u kolegov.
Kto? Referát zelene

Dávid Pavlík, referát komunikácie
09. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet považujeme po preverení u pracovníčky referátu zelene za vyriešený.
Plocha bola cez vegetáciu pokosená a odstránené boli aj nálety pajaseňov.

Dávid Pavlík, referát komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania