Vilová-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Katarína 21. júna 2021

Lavička je pravidelne okupovaná asociálmi, feťákmi, alkoholikmi a vandalmi, ktorí nielen že celý deň na lavičke popíjajú, ale robia hluk, vybavujú si svoje osobné účty hádkami, čúrajú všade okolo, pľujú a robia neporiadok. Je to dlhodobý problém, slušný človek má problém tadiaľ častokrát čo i len prejsť aj za bieleho dňa a nie si ešte na lavičku sadnúť. Najlepšie by bolo lavičku úplne odstrániť, pretože nepomáha ani častokrát privolaná policajná hliadka.

28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, ktorým sa už zaoberajú kolegovia z príslušných referátov.
Kto? Referát čistoty a poriadku/Oddelenie sociálnych vecí

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.
Pracovníci oddelenia sociálnych vecí miestneho úradu pracujú s ľuďmi v rámci svojich kompetencií, pravidelne navštevujú ľudí bez domova na miestach ich obvyklého pobytu v Petržalke a poskytujú im poradenstvo, podporu, prípadne asistenciu, a tiež spolupracujú s inými subjektmi...políciou, cirkevnými organizáciami, MVO a pod. Pravidelne navštevujú aj vami popisované miesto pri samoobsluhe na Vilovej ulici.
Počas našej návštevy dňa 1.7.2021 sa v okolí samoobsluhy nik nenachádzal a nebol tam ani neporiadok. Okolie lavičky bolo poupratované.
Keďže Ústava Slovenskej republiky zaručuje všetkým obyvateľom voľnosť pohybu, naša mestská časť nemá kompetenciu zakázať ľuďom pohyb a pobyt na verejných priestranstvách. Ak sa ľudia dopúšťajú priestupku, alebo ohrozujú iných občanov, znečisťujú prostredie, či inak porušujú zákony Slovenskej republiky alebo nariadenia krízového štábu, môže ich sankcionovať len polícia. Preto v takýchto prípadoch volajte mestskú políciu na čísle 159.
Danú lokalitu budeme aj naďalej monitorovať a v prípade výskytu ľudí bez domova sa skontaktujeme a v spolupráci s inými organizáciami budeme s ľuďmi bez domova pracovať s cieľom dosiahnuť pre nich dôstojnejší život, aby svojím správaním a konaním neobmedzovali a neohrozovali život obyvateľov mestskej časti.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania