Prípojná-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 22. júna 2021

Dobrý deň. Na ulici Kazanská sú pravidelne odstavené autá firmy Matlovič. Niekedy aj priamo pod značkou zákaz zastavenia.
Ak práve ide po hlavnej cesta autobus alebo auto odbočujúce doprava, tak je problém prejsť bezpečne na zástavku.

22. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel v tejto lokalite v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
05. júl 2021

Peter Janos

Prosim aby tam hliadka chodila kazdy den medzi 10:00-15:00. Najdete tam kazdy den zaparkovanych aspon 6 aut. Je to velmi nebezpecny usek, kazdy den tam chodi vela ludi,
Nie je tam chodnik a zo zastavky sa na Pripojnu sa da dostat velmi nebezpecne a tazko popri ceste, kedze tam parkuju neustale auta v pravom jazdnom pruhu. Pravidelne tam chodi aj jeden vozickar.

Prosim aby policia aspon 1krat za den vykonavala hliadku medzi 10:00-15:00, kym sa automechanici nenaucia parkovat vo svojom areali. Staci dat 2-3krat pokutu a zapamataju si a v buducnosti mozno zachranime nejaky zivot.
09. júl 2021

Peter Janos

Auta tam opat stali aj v 6.7, 7.7 aj 8.7.
Dnes rano tam uz stoja a zavadzaju chodcom, ktori nemaju moznost bezpecne prejst popri ceste. Musia ist v jazdnom pruhu Kazanskej ulici

Bolo by mozne vykonavat nahodne kontroly, lubovolny den v case medzi 9:00-15:00?
Verim ze Policii aj Mestskej casti zalezi na tom, aby sa nestalo nic zavazne a ze si policia v mestnej casti najde 10minut denne pre riesenie tohoto problemu.

Dakujem.
10. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Janos,
vás komentár preposielam mestskej polícii.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
16. júl 2021

Peter Janos

Tento tyzden, ziadna kontrola, stale bez zmeny. Kazdy den 3-4 auta stoja v krizovatke (kazanska-pripojna), alebo na zastavke MHD (popri autoservisu ako je na foto)
16. júl 2021

Peter Janos

Zákon č. 8/2009 Z. z. Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov

§ 25

(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť

a) v neprehľadnej zákrute a v jej tesnej blízkosti,

b) pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty, na ňom a za ním,

c) na priechode pre chodcov, na mieste na prechádzanie alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi,

d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru „T“ na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty,

e) na pripájacom alebo na odbočovacom pruhu,

f) na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb a priľahlom nástupišti v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre vyznačený priestor a priľahlé nástupište,

g) na železničnom priecestí, v podjazde a v tuneli a vo vzdialenosti kratšej ako 15 m pred nimi a 15 m za nimi,

h) na mieste, kde by vozidlo zakrývalo zvislú dopravnú značku, vodorovnú dopravnú značku vyznačujúcu spôsob radenia do jazdných pruhov a určený smer jazdy cez križovatku alebo vyjadrujúcu, doplňujúci údaj nápisom alebo svetelné signály,

i) na vnútornom jazdnom pruhu,

j) na vyhradenom jazdnom pruhu okrem vozidla, pre ktoré je vyhradený jazdný pruh určený, a ak nejde o vnútorný jazdný pruh,

k) na cestičke pre cyklistov a na ochrannom pruhu pre cyklistov,

l) vo vzdialenosti kratšej ako 5 m od začiatku a 5 m od konca pozdĺžnej súvislej čiary alebo nástupného ostrovčeka tam, kde by medzi touto čiarou alebo nástupným ostrovčekom a vozidlom nezostal voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m,

m) na moste,

n) pred vjazdom na cestu alebo na vyhradenom parkovisku, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovisko vyhradené,

o) na platenom parkovisku, ak vozidlo nemá zaplatený poplatok za parkovanie,

p) na električkovom koľajovom páse,

q) na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods. 2,

r) na kruhovom objazde,

s) na cestnej zeleni a verejnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou,

t) na mieste, kde by medzi vozidlom a najbližšou električkovou koľajnicou nezostal voľný jazdný pruh široký najmenej 3,5 m,

u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.
16. júl 2021

Peter Janos

Prosim aby si policia zacala konat svoju povinnost.
vid. porusene body: a) , d) , e) , f) , l) , n) , u) ,
17. júl 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Janos,
tento problém by bolo lepšie riešiť priamo s mestskou políciou na tel. čísle 159. Podnet im bol síce preposlaný, ale niekedy to trvá dlhšie, kým zareagujú.

Ďakujem pekne za pochopenie

S pozdravom
Jana Žabka
administrátor pre Podunajské Biskupice
19. júl 2021

Peter Janos

Chcem sa podakovat Panovi, ktori riesil situaciu dnes s M. Policiou, ale hlavne sa chcem podakovat Policii SR za riesenie problemu.
Neviem o tom, ze by Mestska policia aj napriek tel. oznameniu situaciu na mieste vobec preverovala alebo riesila. Privolana PoliciaSR situaciu vyriesila.

Chcem zaroven povzbudit ostatnych obcanov, aby aktivnym sposobom pristupovali k rieseniu problemov v nasej mestskej casti a prispeli tak k bezpecnosti.
05. máj 2023

Milan

Múr terasi a železné schody reštaurácie Racing tvoria bariéru pre chodcov do a z Kauflandu.Prosím o preverenie či sa nejedná o čiernu stavbu.Nelogicky vybiehajú až na kraj cesty.Blokovanie prístupu k zast. MHD autami na zákaze zastavenia svečí o dlhodobej neschopnosty samosprávy a mestskej polície.Foto.
19. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Podunajské Biskupice
19. máj 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin za OPS
[email protected]
22. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nerešpektovanie pravidiel v cestnej premávke môžete oznámiť policajnému zboru SR ( tel.č.: 158), prípadne mestskej polícii ( tel.č. 159). Podnet vo veci podozrenia na čiernu stavbu môžete oznámiť príslušnému stavebnému úradu (tel.č.: 02/40 20 72 20, email: [email protected]) .

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
14. jún 2023

Anonymný užívateľ

Akože to máme my 24 hodin denne volať mesku políciu? deje sa to stále, tak si to vy s nimi poriešte, aby tam čajstejšie chodili. Asi je to logickejšie ako stále to maju bežný ludia nahlasovať. Alebo tam sami niekoho posielajte na kontrolu a volanie polície. Ak by vám išlo o svojich občanov, tak by ste tento krok mohli spraviť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania