Dostojevského rad-Cesty a chodníky-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Eva Korenova 23. júna 2021

Prosim vyrieste problem s kolobezkami konecne. Takto bola dnes jedna zaparkovana.
S tym suvisi aj jazdenie na kolobezkach. Konkretne na Klobucnickej som mala viackrat kusok od tazkeho urazu ked som vychadzala z bytoveho domu a skoro ma zrazila kolobezka alebo bicykel. Radsej odstrante tie macacie hlavy uprostred spolu s tymi kvetinacmi, ktore obmedzuju priestor aby mojli jazdit dalej od bytoveho domu. 12x denne ma Mestska policia kontrolovat stromy pre trznicou na Trnavskom myte ale potreba je ich aj na Klobucnickej a celkovo v centre umerne k strategii magistratu nahnat co najviac navstevnikov do centra.

23. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zdieľaným kolobežkám sa venujeme už nejakú dobu. Spočiatku sme nariadením obmedzili rýchlosť kolobežiek v pešej zóne na takú, ktorá je pre chodcov bezpečná a od 01.06.2021 sme zaregulovali parkovanie prostriedkov zdieľanej mobility. Zdieľané kolobežky a bicykle majú v testovacej fáze regulované parkovacie miesta.

Pracujeme s dátami od kolobežiek BOLT a ich najvyťaženejšími lokalitami.
V prvom rade sme mali vytipované lokality od nás z magistrátu a doplnili sme ich o prípadné možné miesta, ktoré navrhli dopravné oddelenia z Mestských častí a následne sme prijali miesta od Rekolo a BOLT.
Táto mapa s miestami je v tejto chvíli živý dokument a máme možnosť miesta pridávať i uberať. Do jesene by sme chceli sfinalizovať ich umiestnenie vzhľadom na miesta, ktoré nebudú konfliktné k peším.
Vzhľadom na intenzívne vzťahy s poskytovateľmi máme živú komunikáciu o miestach a je možné aj od občanov navrhovať prípadne presúvať nevyhovujúce miesta, ktoré následne odobruje alebo neakceptuje Magistrát hlavného mesta.

Daná kolobežka stojí mimo parkovacej zóny, ktorá je používateľom prístupná v aplikácií, čo nás mrzí. Pre používateľa aplikácie totiž nie je možnosť ukončiť jazdu mimo tejto zóny normálnym spôsobom, no ten to, zdá sa, vôbec neriešil a od kolobežky bez ukončenia jazdy jednoducho odkráčal.
Platná legislatíva nám bohužiaľ momentálne nedovoľuje pokutovať zle zaparkované dopravné prostriedky zdieľanej mobility, ale máme od všetkých spoločností prísľub (aj od spoločnosti Bolt, ktorej kolobežku ste odfotili) o vyriešenie zle zaparkovaného prostriedku do 2 hodín v tzv. reakčnom čase. Samozrejme toto platí v normalných denných hodinách.

V blízkej budúcnosti zavádzame pravidlo, že každý dopravný prostriedok bude mať viditeľné číslo aby sa dalo ľahko identifikovať prípadné porušenie pravidiel, ktoré mesto stanovilo.

Za podnet preto ďakujeme, no ubezpečujeme Vás, že vykonávame všetky potrebné kroky, aby ste popisovaný problém na vlastnej koži zažívala čo najmenej. Podnet preto uzatvárame a pevne veríme, že si naši spoluobčania na tieto pravidlá regulovaného parkovania čoskoro zvyknú a nebudú nastávať situácie, ktoré vidno na obrázku. Preposielame však Váš podnet kolegovi, ktorý má zdieľanú mobilitu na starosti a upovedomíme aj mestskú políciu. V prípade, že by ste mali návrhy, ako situáciu s kolobežkami ešte viac zlepšiť, neváhajte nás, prosím, mailovo kontaktovať na [email protected]
Za každý podnet Vám budeme vďační.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. júl 2021

Jerome

Štefánikova-Verejný poriadok-iné

kolobežkyyy všade
07. marec 2024

C K

"V blízkej budúcnosti zavádzame pravidlo, že každý dopravný prostriedok bude mať viditeľné číslo aby sa dalo ľahko identifikovať prípadné porušenie pravidiel, ktoré mesto stanovilo."

A toto sa kedy bude realizovať? Ubehli 3 roky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania