Blížiaca sa dopravná katastrofa v Karlovej Vsi

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Lukáš 01. septembra 2014

Rekonštrukcia kanalizačného zberača, ktorá pokračuje na Botanickej ulici narazila na problém. Zrejme z dôvodu zlého technologického postupu (aj keď staviteľ sa vyhovára, že to spôsobil dážď) sa prepadla cesta na Botanickej ulici. Hlavný ťah na Dlhé diely a Karlovu Ves s viac ako 35 000 obyvateľmi je teda obmedzene prejazdný.
Cesta je preto presmerovaná do protismeru, a tak ostáva len jeden jazdný pruh do Karlovej Vsi aj z Karlovej Vsi a kolízny bod - križovatka pri Tatra Banke a pumpe Agip. Staviteľ si preto dal predĺžiť uzatvorenie tejto cesty až do konca septembra. Už cez prázdniny doprava kolabovala a je zrejmé ako to bude vyzerať hneď prvý školský deň. O to zarážajúce je, že s opravou prepadnutej cesty, ktorú spôsobil staviteľ začal až vyše týždňa po zistení tohto stavu! Začiatkom tohto roka opravoval magistrát jeden jazdný pruh pri Casey klube, doprava z tohto dôvodu skolabovala na 3 dni a najlepší spôsob ako ísť z Dlhých dielov do mesta bol peší presun na električku. Trolejbusom alebo aj autobusom sa nebolo vôbec možné dostať, nehovoriac o IAD.
Preto by som chcel od magistrátu vedieť niekoľko odpovedí (a istotne nie len ja):
Akú pokutu dostane staviteľ za nedodržanie termínu a poškodenie komunikácie?
Aké opatrenia boli pripravené počas rannej a poobednej špičky do konca opravy komunikácie?
Koľko policajných jednotiek bude dohliadať na dopravu v tomto úseku počas špičiek?
Prečo magistrát neinformuje aj o alternatívnych obchádzkových trasách z dôvodu zmiernenia tohto dopravného kolapsu?
Aké opatrenia pripravil, aby čo najviac eliminoval meškanie MHD?
Prečo DPB neinformoval o možnom meškaní už zajtra v prvý školský deň?

02. september 2014

lentak

Túto situáciu na tejto ulici poznám, denne tade prechádzam. Čo sa týka DPB, oznam o možnom meškaní dopravy je zavesený na webe imhd.sk už niekoľko dní. Ako zvyčajne, prácu DPB supluje toto združenie. http://imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/13699/Meskania-liniek-28-29-32-133-139-21-8-30-9-2014.html
02. september 2014

majo

to bude zrejme dalsia donucovacia akcia mesta, ako dostat ludi z IAD do MHD :)
02. september 2014

ivan

to bude zrejme dalsia akcia mesta, ktorá nám má ukázať, že tuposť nami platených úradníckých parazitov, ešte dlho nedosiahne hranice svojej tuposti a neschopnosti.
Schopní, akční, inovatívni, a aktívní su len vo vyberaní daní, odvodov, poplatkov, pokút, ako aj v ich zvyšovaní .
Chamraď.
02. september 2014

los losos

Nuz, este stale sme sa nenaucili v takomto verejnom zaujme zabezpecit pracu nonstop (den-noc, sviatok-vikend) a vyuzivat max priaznive pocasie.. plati aj pre Dubravku, Safko a ine.. su firmy, kde sa takto bezne maka.. jednou podmienkou pri vybere ("vybere?") by toto malo byt..co sa stane, ak krachne totalne cela dopr. tepna?..akoze,klidek, vsak je tu este obchadzka cez Patronku..potom cez Lamac, atd?
03. september 2014

nepšo

akákoľvek rekonštrukcia v Ba , ktorá má bezprostredný vplyv na plynulosť premávky by mala byť vykonávaná v noci , resp. vo sviatok alebo víkend...typický príklad okrem tohto sú rozsiahle zápchy v Ba na Račianskej, kde si súdruhovia zmysleli, že je potrebné niečo opraviť (asi vodovodné potrubie) a zúžili premávku z dvoch do jedného pruhu za Vinohradmi smer mesto - výsledok - každodenné zápchy od Komisárok až po Palmu...gratulujem Vám , hlavne , že počas letných prázdnin sa to opraviť nedalo , a začali rozkopávať až koncom augusta :)
23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den
dakujeme za Vas podnet i uvedene otazky. Zaroven Vas chceme informovat, ze rekonstrukciu kanalizacneho zberaca uskutocnuje BVS a preto Vas poprosime obratit sa s otazkami na nich.
Pekny den

Oddelenie styku s verejnostou.
23. september 2014

Admin BA-Karlova Ves

Na základe odpovede Oddelenia styku s verejnosťou som kontaktoval Bratislavskú vodárenskú spoločnosť, a.s. na adrese [email protected] s prosbou o vyjadrenie sa k podnetu. Prípadná odpoveď tu bude zverejnená.
Avšak z dôvodu, že otázky zadávateľa podnetu boli adresované priamo na Magistrát (nemožno očakávať, že sa BVS vyjadrí k otázke nasadenia policajtov, či otázkam týkajúcich sa MHD), zodpovednosť za riešenie podnetu bude ponechaná na Magistráte hlavného mesta.

Michal Molčányi
adminstrátor pre Bratislavu - Karlovu Ves
Odkaz pre starostu
25. september 2014

Admin BA-Karlova Ves

Dnes mi prišla odpoveď z Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a.s.:

Dobrý deň p. Molčányi,

podľa dostupnej informácie od kompetentných pracovníkov k danej veci uvádzame nasledovné:

Staviteľ komunikáciu nepoškodil . Poškodená bola prírodným živlom - nadmernými zrážkami koncom augusta /23.8.14/, zatopením z územia Karlovej Vsi – zrážky podmyli konštrukciu vozovky a zatopilo aj výstavbu kanalizačného zberača pod úrovňou terénu čo spôsobilo taktiež nemalé škody.
Zrážky boli čerpané avšak ich množstvo v uvedenom termíne nebolo možné už čerpať.
Termín opravy bol stanovený v čo najkratšom možnom čase - záleží od technologických procesov tuhnutia betónových a asfaltových zmesí . Betonárske práce museli byť ukončené najprv na diele – kanalizačnom zberači pod komunikáciou /práce neboli z cesty viditeľné/ , aby bolo podložie nosné pre komunikáciu .
Následne bola opravovaná komunikácia v čo najkratšom technologickom čase.

Ďakujeme za porozumenie.


Prajeme Vám príjemný deň a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

V prípade akýchkoľvek otázok môžete využiť aj služby nášho Call centra (0850 123 122) v pracovných dňoch od 7:00 do 16:00 hodiny.

S pozdravom

Jana Janegová
call centrum

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s.
Prešovská 48, 826 46 Bratislava
tel.:0850 123 122
fax: +421 2 48 253 510
e-mail: [email protected]
http://www.bvsas.sk
04. október 2014

Majo

Premavka je uz tak ako bola, mosty odstranene, stavba ukoncena. Uz si to mozete dat ako vyriesene :D

Inak, pevne verim, ze ta odpoved samospravy z 23. september 2014 na podnet bola len zart, velmi zly zart.
04. október 2014

Admin KV

Dobrý deň, Majo,

aj keď je podnet vzhľadom na ukončenie prác na ceste už fakticky „vyriešený“, zadávateľ podnetu sa priamo Magistrátu pýtal konkrétne otázky, na ktoré mu Oddelenie styku s verejnosťou neposkytlo žiadnu odpoveď. Z tohto dôvodu zmením status podnetu do času nasledujúceho hodnotenia samospráv na „neriešený“, keďže, podľa môjho názoru, si samospráva za jej odpoveď plusové body do hodnotenia nezaslúži.

V prípade, že by mal zadávateľ podnetu alebo viacerí užívatelia Odkazu iný názor, status podnetu rád zmením.

S pozdravom,

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania