Jura Hronca-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení

Permanentne vyložené súkromné kontajneri spoločnosti steffit vo verejnom priestore. https://steffit.eu Spoločnosť si zriadila súkromné kontajneri na separovaný zber. Má ich permanentne vyložené na verejnom priestore nie len počas odvozu, zväčšuje to aktuálne hniezdo. Je to neesteticke a nemohlo sa pod tým kosiť aktuálne.

26. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za oneskorené zverejnenie podnetu, z technických príčin sme podnet v systéme nevideli.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
29. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Toto zberné hniezdo je určené pre obyvateľov rodinných domov. Spomínaná spoločnosť využívala v minulosti toto zberné hniezdo a v tejto veci sme obdržali mnohé sťažnosti. Nakoľko došlo k zákonnej úprave v tom zmysle, že obec nemá povinnosť zabezpečovať pre podnikateľa odvoz odpadu (papier, plasty), ale podnikateľ je povinný postarať sám o tento odpad sám, požiadali sme spoločnosť Steffit aby tak urobila. Pozemok je vo vlastníctve magistrátu, informovali sme ich o tom, že na ich pozemku sú zberné nádoby umiestnené.
Predpokladá sa, že zberné hniezda sa budú rušiť v mesiaci august-september a obyvatelia rodinných domov prejdú na zber separovaných zložiek odpadu (papier, plasty) u seba doma formou vrecového zberu.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
04. september 2021

Obyvateľ Dúbravky

Súkromná spoločnosť nemá čo mať svoje kontajnery len tak vonku na verejnom priestranstve. Rodinné domy tiež nemajú svoje kontajnery stále vonku na ulicy. Táto spoločnosť by si mala tie kontajnery umiestniť aspoň ku svojim dverám a nie zväčšovať toto hniezdo.
01. november 2021

Obyvateľ Dúbravky

Mesto sa snaží zrušiť odpadové hniezda a táto súkromná firma ho rozširuje, mal by tu podľa aktuálnych pravidiel ostať len kontajner na sklo. Zároveň si tu robia na ulici aj sklad, lebo nemajú absolútne žiadne priestori na skladovanie. Často sú na ulicy len tak odparkovane nákupné košíky alebo palety. Prosím vyžiadať stanovisko magistrátu. Ďakujem
27. marec 2022

Obyvateľ Dúbravky

Hniezdo sa naďalej rozširuje.
28. marec 2022

Obyvateľ Dúbravky

Hniezda treba rušiť
10. apríl 2022

Obyvateľ Dúbravky

Prosím odoslať podnet znova samospráve. Všetci na tejto ulici majú na plasty a papier sáčky. To by pre túto prevádzku vyriešilo tento problém. Tieto kontajnery sú nestabilné vietor ich často rozfuka po celej ulici.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania