Romanova - bezbariérový chodník

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Štefan Čech 26. júna 2021

Chcem sa vrátiť k realizácii bezbariérových chodníkov na Romanovej ulici. Tento projekt ma veľmi potešil a realizácia je dobrá, mrzí ma však, že sa pozabudlo na bezbariérovosť chodníka na priložených ilustračných fotkách. Viem, že vodiči budú poukazovať kde majú parkovať. Prosím neberte môj podnet, ako výčitku, ale nesmieme zabúdať na chodcov, mamičky s kočíkmi a vozičkárov. Inšpirovala ma realizácia na Bradáčovej ulici. Za pochopenie ďakujem. Obyvateľ Romanovej ulice Štefan.

26. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. jún 2021

Tomas

To je teda úroveň, namazať na obrubník pár miešačiek betónu. Vyzerá to ako výtvor amatéra.
28. jún 2021

Štefan Čech

Ani neviem Tomáš, či si sledoval realizáciu úpravy chodníkov na Romanovej ulici. Úpravy mali niekoľko technologických postupov. Dúfam, že sa Ťa nedotknem, ale nebolo to namazať pár miešačiek betónu na obrubník. Skôr som sledoval, ako sa po realizácii zlepšili podmienky pre mnohých ľudí, ktorým obrubník bez úpravy robil problémy. Seniorom, mamičkám s kočíkmi . Ak som sa Ťa dotkol Tomáš prepáč, no jedno viem, malé detaily robia dobrý celok. Štefan.
29. jún 2021

Tomas

Samozrejme máš pravdu. Pomoc seniorom, mamičkám atd. veľké +.
30. jún 2021

Štefan Čech

Ďakujem Ti Tomáš. Veľmi si ma potešil tvojím novým komentárom. Vážim si každý názor, lebo vtedy viem , že ľuďom nie je všetko ľahostajné. Nie vždy súhlasíme s názormi druhých, ale také je hľadanie pravdy. Dovoľ mi Tomáš zacitovať niečo od môjho dobrého priateľa, ktorý zomrel veľmi mladý, ale aj tak naplnil svoj život. jeho citát má niečo spoločné s našou komunikáciou. Citujem : Kráčajme tak, aby sme zobudili čo najviac ľudí. Ešte chcem napraviť jednu chybu. Odvolal som sa na bezbariérový chodník na Bradáčovej ulici , ale nedal som k tomu fotku , kde som sa inšpiroval. Prikladám teda ilustračnú fotku. Ďakujem. Štefan.
30. jún 2021

Tomas

No tak ten je parádny. S navádzaním pre nevidiacich. Na týchto pomôckach častokrát parkujú autá.
30. jún 2021

Štefan Čech

Áno Tomáš máš pravdu, vodiči parkujú často tam , kde to nemá byť. Myslím si však, že netreba hneď pristúpiť k sankciám, stačilo by doplniť bezbariérové prechody o vodorovné a zvislé dopravné značenie. Príklad je spomínaná Bradáčova ulica. Vidím, že 99 percent vodičov rešpektuje parkovanie v určenej vzdialenosti od prechodu pre chodcov. Nevyznám sa v problematike dopravného značenia , ale logicky tak usudzujem. Ďakujem. Štefan.
30. jún 2021

Štefan Čech

Aj takto to niekedy prebieha, na tiež veľmi peknom bezbariérovom chodníku a stačí tak málo aj bez sankcií pre hriešnikov. Viem teraz ma preklínajú vodiči. Dovoľ Tomáš, aby som povedal ešte jedinú vetu : Vznik civilizácie bol aj vznik kultúry , kde malé kroky na seba nadväzujú a vzájomne sa doplňujú . Štefan.
02. júl 2021

Tomas

Nemajú nárok preklínať.
28. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý večer,

debarierizácia sa plánuje, ale bude to v rámci rekonštrukcie celej Romanovej ulice. Pracuje sa na projekte, ktorým bude riešená celá Romanova od Technopolu až po Osuského, súčasťou budú nové jazdné pruhy vrátane cyklopruhu, nový priechod pre chodcov pri Ambroseho, zjednosmernenie účelovej komunikácie, ktorej vyústenie je predmetom podnetu, úprava oblúkov križovatiek a pod. Aj táto účelová komunikácia, ktorá je uvedená ako príklad v podnete bude mať upravené oblúky do menšieho polomeru, aby chodci prechádzali čo najkratšiu vzdialenosť na vozovke (v prílohe prikladáme upravený obrázok občana, ktorý podnet zadal). Samozrejme, v bezbariérovej úprave. Pri nedávno realizovaných bezbariérových úpravách sme sa snažili v rámci finančných možností riešiť aspoň hlavnú trasu k potravinám a uvoľnili sme aj chodník od parkujúcich vozidiel na Romanovej 40.
Čo sa týka debarierizácie pri potravinách Terno, onedlho tam pribudne priechod pre chodcov, preto sa na chodníky osadili vodiace pásy. Takisto medzi domami Romanova 40 - 44. Laicky povedané - tam, kde sú vodiace pásy bude vyznačený priechod pre chodcov a tam, kde je iba výstražná dlažba popri obrubníkoch, tam nebude vyznačený.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
23. jún 2022

Štefan Čech

Dobrý deň obyvateľom ROMANOVEJ. Prešiel rok od môjho podania podnetu na vytvorenie bezbariérového prechodu na chodníku pri výjazde z parkoviska oproti potravinám KRAJ. Prečo sa ozývam? Odpoveď je jednoduchá : sledujem na KUTLÍKOVEJ ulici veľkú rekonštrukciu cyklotrasy, asi bola plánovaná a finančne krytá. Nie nechcem útočiť na cyklotrasy, ale nadobúdam dojem, že viacero projektov je podmienených výstavbou cyklotrás, alebo sa mýlim? Vrátim sa k rekonštrukcii na ROMANOVEJ .Ak som si pozorne prečítal odpoveď samosprávy zo dňa 28.7.2021, uvádza sa v texte, že bezbariérové chodníky budú zrealizované v rámci finančných prostriedkov po bývalé potraviny TERNO dnes potraviny KRAJ. Niečo tu nesedí, lebo chodníky sú zrealizované po jednej a druhej strane ROMANOVEJ až po DOM KULTÚRY ZRKADLOVÝ HÁJ a ďalej. Tak si myslím, že sa zabudlo na bezbariérový prechod u nás a na AMROSEHO. Viem stáva sa to, ale je potrebné si priznať chybu a veci riešiť. Po roku sú prechody na ROMANOVEJ 40 a 44 nastriekané, ako aj pri potravinách KRAJ. Trochu ma to mrzí, ale každý deň pozerám , ako jedna chybička komplikuje život ľuďom. Autá parkujúce po oboch stranách výjazdu/ v celom okolí ten najmenší prierez/ parkovanie na nepokračujúci chodník. Každý deň ten istý obraz: mamičky s invalidným vozíkom s detičkami, lebo na zástavke MHD do mesta, je aj zastávka školského autobusu, mamičky s kočíkmi chodci predierajúci sa pomedzi autá. Ak je prechod jasne daný nebude ani problémové parkovanie. Nebudú spojný vodiči, ktorí tam parkujú to viem. Parkovisko má kapacitu 125 miest a tak dostať sa na parkovisko a z neho von chce dávku trpezlivosti a hlavne je tam v pozadí problém...Asi toľko a prosím nehnevajte sa za dlhý text. Ozval som sa , lebo uplynul rok od podania môjho podnetu. ŠTEFAN
23. jún 2022

Štefan

Dobrý deň obyvatelia Romanovej ulice. Napísal som do diskusie prečo reagujem na svoj podnet z júna 2021. Na obrázku č.1 je tyrkysovou farbou označenie bezbariérových chodníkov na Romanovej ulici. Nesedí mi znenie textu od Samosprávy zo dňa 28.7.2021, kde sa uvádza, že na základe finančných prostriedkov budú realizované bezbariérové chodníky po nákupné stredisko KRAJ, sú však po oboch stranách Romanovej ulice až po kultúrne centrum ZRKADLOVÝ HÁJ a ďalej. Tu však chýbajú prechod z môjho podnetu a na Ambroseho, niečo mi nesedí. Ak sa stala chyba, treba ju priznať a napraviť. Na obrázku č.2 som nakreslil návrh, ako by sa dala urobiť bezbariérová celá ROMANOVA od KUTLÍKOVEJ. Na obrázku č.3 je situácia pri nezrealizovanom prechode. Autá tam parkujú aj takto. Na obrázku č.4 je po roku prechod.
24. jún 2022

Štefan Čech

Dobrý deň. Včera som sa pokúsil doplniť svoj podnet o bezbariérovú celú ulicu Romanovu, skôr to prosím berte, ako možnosť riešenia nie som profesionál. Na obrázkoch č.5 a č.6 som iba doplnil obrázok č.2 z včera na ulici Romanova ľudia často riskujú pri prechádzaní cez cestu je to stret štyroch smerov. Na obrázku č. 6 som sa inšpiroval keď mi bolo jasné, ako si sami ľudia našli cestu mimo schody, idú po vrstevnici po rovine a prejdú na komunikáciu smerom ku križovatke. Ďakujem a ospravedlňujem sa všetkým, ktorých sa moje podnety dotkli a nahnevali. Štefan.
14. júl 2023

Štefan Čech

PRETOŽE SA BUDE ASI JEDNAŤ O POSLEDNÝ PODNET, Z MOJEJ STRANY K DANÉMU PROBLÉMU, PROSÍM PREPÁČTE MI TEN NÁDYCH IRÓNIE NA OBRÁZKOCH. ĎAKUJEM. PREBIEHA REKONŠTRUKCIA ZÁSTAVKY MHD ROMANOVA, ZABUDLO SA, ŽE ĽUDIA PRECHÁDZAJÚ K PRELOŽENEJ ZÁSTAVKE MHD. MYSLÍM? ŽE ILUSTRAČNÉ FOTKY UKÁŽU, KDE JE PROBLÉM.FOTKU Z 28.7.2021 SOM PRILOŽIL AKO NÁS DOBIEHAJÚ ODLOŽENÉ PROJEKTY. AK SOM SA DOTKOL KOHOKOĽVEK, PROSÍM PREPÁČTE MI TOTO NIEJE ÚTOK NA MOTORISTOV, SAMOSPRÁVU, ALE BUDE TAM TECHNIKA, ČO TAKTO OŽIVIŤ ZABUDNUTÝ PROJEKT. OBYVATEĽ MROMANOVEJ ŠTEFAN. ĎAKUJEM.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania