Vjazd automobilov do lesoparku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ján Hefty 31. augusta 2011

Prečo je počas pracovných dní povolený vjazd všetkým automobilom bez obmedzenia do lesoparku v okolí Železnej studničky? Nemala by to byť náhodou rekreačná zóna pre obyvateľov mesta? Alebo sa máme "rekreovať" len vo vyhradenom čase: sobota, nedeľa a sviatky od 9.00 do 19.00? Neviem si predstaviť dôvod, prečo je toto "obmedzenie" také benevolentné. Minimálne by mohol byť zákaz rozšírený počas školských prázdnin.

S deťmi sme sa počas pracovného dňa (cez prázdniny) vybrali tadiaľ na bicykloch a bol to dosť nepríjemný zážitok, keď okolo nás neustále chodili autá aj 60 km/h rýchlosťou. Navyše chodí do lesoparku autobus MHD, takže naozaj neviem nájsť dôvod na to, aby sa tam mohol ktokoľvek celé dni premávať autom.

15. október 2013

[email protected]

Vážená pani / pán

Toto obmedzenie je podľa môjho názoru adekvátne a navrhnuté správne tak aby vyhovovalo všetkým.
Som členom rybárskeho zväzu a ako rybár so všetkým vybavením ,ktoré k lovu patrí, sa domnievam, že ešte väčšie obmedzenie by mohlo byť naopak nepriaznivé voči ľuďom s inými záľubami.
Váš názor samozrejme rešepktujem ale treba byť zhovievaví aj pre ostatných ľudí.
Skúste si predstaviť niesť celú rybársku výbavu pešo. Myslím si preto ,že tieto obmedzenia sú v poriadku ako pre jednu tak i druhú stranu.
Chápem Vás, aj ja mám deti a chodíme na železnú studienku na bicykli aj na prechádzky a jediné čo mi prišlo problematické je pár plastových fliaš a odpadkov na zemi ,ale to je o inom...žiaľ.

Toto je len moja krátka ale určite výstižná reakcia na Váš komentár.

Ďakujem za pochopenie, verím ,že tolerancia
15. október 2013

Ján Hefty

Nevidim dovod, preco by mal byt vjazd umozneny pausalne vsetkym a nie len na povolenie od Mestskych lesov, ktore si ako rybar urcite vybavite. Je to najvyznamnejsia rekreacna zona v Bratislave a je uplne absurdne, ze tak dlhy usek lesoparku (5-6 km) je pristupny autam bez obmedzenia. Mimochodom, s rybarskou vybavou tam mozete ist napriklad aj MHD alebo na bicykli :-).
19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mrzí nás, že sa tento podnet rieši až teraz, snažíme sa však vracať aj k starším neriešeným podnetom.
Uvedený stav už niekoľko rokov neplatí, aktuálne je vjazd do lesoparku trvalo zakázaný okrem vozidiel s povolením. Do budúceho roka pripravuje hlavné mesto riešenie účinnejšej kontroly vjazdu tak, aby sa vodiči bez povolenia ďalej nedostali.
Dúfame, že odpoveď je postačujúca, radi by sme podnet uzavreli.

S pozdravom,

Sekcia dopravy
Hlavné mesto SR Bratislava
16. máj 2022

Martin Uváček

Podnet by som na základe predchádzajúcej odpovede označil za uzavretý. Treba aktualizovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania