Československých parašutistov-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
dobrý_sused 29. júna 2021

Dobrý deň,
poprosil by som o odstránenie dlhodobo odstaveného vozidla bez platnej TK/EK.

29. jún 2021

nezvladate.to

Pokiaľ nepoškodzuje životné prostredie, nie je zákonný dôvod. Ale škoda toho "veterána". :-)
30. jún 2021

Anonymný užívateľ

Už je od mája v platnosti novelizácia zákona, ktorá umožňuje odstrániť vozidlo, ktoré má neplatné TK a EK viac ako 6 mesiacov.
A nie je potrebný zdĺhavý proces vylepovania oznamu, riešenie cez zákon o odpadoch...
:)
30. jún 2021

nezvladate.to

Fajn, čiže ak niekomu prepadne STK-čka (lebo napr. leží v nemocnici v kóme, je vo väzení - napr. aj neoprávnene - alebo je dlhodobo pracovne odcestovaný), štát či dokonca mesto mu ukradne jeho majetok a zničí ho (podľa Zákona o odpadoch).

V tom prípade dávam do pozornosti čl. 20 Ústavy SR.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/20210101#ustavnyclanok-20

Obzvlášť zaujímavý je ods. 4:

"Vyvlastnenie alebo nútené obmedzenie vlastníckeho práva je možné iba v nevyhnutnej miere a vo verejnom záujme, a to na základe zákona a za primeranú náhradu."

Na mieste vlastníka toho Favorita by som si počkal, kým ho boľševická verchuška ukradne a potom by som žaloval NÁHRADU ŠKODY, pričom HODNOTU by som určil ako u reštaurovaného VETERÁNA (renovácia nemusí byť drahá).

Najlepšie Favority už dnes idú aj po okolo 10 000 €. Ak bude chalan rozumný, môže na tom dobre ZAROBIŤ!

:-)
30. jún 2021

nezvladate.to

To auto môže byť napr. v KONANÍ O DEDIČSTVE, ktoré často trvá celé roky. Majiteľ nemusí mať peniaze ani na TK/EK, lebo napr. COVID-1984... vysvetlení môže byť mnoho.

Takto sa k súkromnému vlastníctvu nesprávali ani komunisti - tí ho rešpektovali!

Toto už pripomína skôr ARIZÁCIE.
30. jún 2021

Anonymný užívateľ

KrisoveRany, nikto mu nič nekradne. A bude sa prihliadať aj mimoriadne situácie. Ale keď si niekto robí z ulíc a parkovísk súkromný zberný dvor, tak to treba riešiť. A konečne! A keď podobní nemajú na opravy, tak nech ho predajú. Problém Slovákov je v tom, že od štátu vyžadujú disciplínu, ale sami porušujú zákony ako na páse. A teraz to bude tak, že väčšine bude trvať najmenej rok, pokiaľ tento zákon ,,objavia" a ďalší rok, kedy ho začnú rešpektovať. P.S. Však si na OPS pozri, koľko vrakov je kade-tade odstavených. A to je len malá časť skutočného stavu.
30. jún 2021

Anonymný užívateľ

Áno pán Indián. Takže právny štát a demokracia po Slovensky: Ožratí za volantom, jazda na červenú, chrapúnske parkovanie na chodníkoch, blinker neznámy pojem, kašľať na PZP, dlabať na TK a EK...
30. jún 2021

nezvladate.to

Výborný príklad, súdruh CowBoy! Navrhni tú Octaviu zošrotovať - uvidíš, akej odpovede sa Ti dostane: "Súkromné vlastníctvo...".

30. jún 2021

nezvladate.to

Na parkovanie treba EK a TK?

30. jún 2021

Anonymný užívateľ

Kto tu píše o zošrotovaní?! Takto na hulváta tu parkujú ,,vodiči" počas pracovnej doby. Aby som to už ukončil - veľa politikov a ľudí sú pre mňa PSHAW ☹️
30. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prosíme o neútočenie a diskusiu bez nadávok. Komentáre sa majú týkať konkrétneho podnetu.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
02. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie verejného poriadku.

Kancelária starostu
22. august 2021

Lukáš Bartošovič

vozidlo bolo zrejme odstranene (alebo ho odpratal majitel)
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
potvrdzujem,že auto bolo ostránené a podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Dobry den prajem,

auto bolo odstranene ale iba na zaklade toho, ze bolo vykradnute - rozbite soferove okno, vytrhnuta spinacka, rozbita palubna doska. Pachatel sa priznal ze vozidlo nasiel prave vdaka tejto stranke. Pachatel je obvineny iba na zaklade 1 duchapritomneho suseda ktory celu situaciu natocil a este dalsej okolnosti..

Miestny urad by sa mal zamysliet, ci je vhodne nechavat tu fotky vozidiel a presnu ulicu.. pomahate tak k pachaniu trestnej cinnosti!
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Alexandra, tak nech sa o to stará a nahlasuje MsP. Veď hromada odstavených vozidiel už z diaľky kričí - som vrak, STK neplatná...
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Pre info, majitel auta byva na Kukucinovej cez 40 rokov.. vozidlo bolo pojazdne, len nemalo STK.. nema to nabehane ani 100t km takze ziaden vrak ale uz z toho vrak je, kedze ho znehodnotil vdaka tomuto postu celkom nie sikovny zlodej..
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Alexandra, keby sa majiteľ o auto staral podľa zákona, tak sa to nemuselo stať.
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Ide mi len o to aby sa prehodnotilo ci toto uvadzat verejne nakolko to podporuje zlodejov.. myslim ze staci poslat podnet na mail a urad nech to riesi.. list z uradu prisiel az po poskodeni auta.. z pojazdneho auta bez stk sa stal vrak.. vdaka listu by sa mozno stk dala spravit nakolko bol odklad stk z dovodu pandemie a auto by tam stalo nadalej s platnou stk nakolko majitel je 80rocny pan, ktory nechodi kazdy den do roboty..
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Alexandra, tá neplatná TK a EK už bola fest stará. P.S. Už ste niekedy nahlasovali na MiÚ podnet, sťažnosť, návrh...? Spadne to tam ako do čiernej diery. A zabudnite na nejaké č.j., podľa ktorého by sa dal overiť stav komunikácie, riešenia... a zodpovednej osoby. ☹️
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Myslim, ze tato stranka by zvladla ak by to bolo neverejne a podnety by videl iba zamestnanec uradu a vedel ho aktualizovat.. cize by to fungovalo obdobne, registracia, prihlasenie, podanie podnetu a stav v akom sa podnet nachadza :) len treba chciet a treba sa ozvat ak sa zisti ze to moze mat aj opacny efekt :)
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Pani Alexandra, tento verejný portál vznikol práve preto, aby boli samosprávy pod kontrolou, ako si plnia, riešia povinnosti, ktoré im vyplývajú so zákonov.
A ako hovorím - Mali by na tento portál povinne finančne prispievať, lebo supluje ich prácu, za ktorú sú platení z našich daní ;-)
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Zabudate na to, ze aj majitelia takychto aut su zvacsa ti ktori platia dane a vdaka tejto stranke im bol poskodeny majetok.. nema to ziaden efekt ak je to verejne.. samosprava moze dat statistiky raz za rok kolko podnetov na taketo vozidla bolo podanych a kolko vyriesila. Cisla tu mozu byt verejne ale nie auta ktorym skoncila stk a nastroj pre zlodejov.. ak by to auto malo stk bude tam stat tak ci tak.. nehovoriac o tom, ze su tu foto aut s platnymi stk.. je to ozaj iba pre zadavatela, samospravu a zlodejov zjavne.. kto iny ma z toho pozitok? Bezny obcan sem nepachne a ani sa nepozera kolko vozidiel je tu uvedenych..
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Tak, ako som už napísal. Keby si plnili povinnosti vyplývajúce so zákonov, tak tu nebudú zverejnení. A podľa zákona, už mal dotyčný dostať upozornenie od Okresné úradu, že nemá platnú TK a EK. Zjavne ignoroval aj to.
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

pani Alexandra, na tomto sídlisku som vyrástol. A z plochy, kde sa hrával futbal a v zime bolo ľadové ihrisko na hokej, je teraz parkovisko ☹️
25. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pani Bodnárová,

za 12 rokov existencie portálu sa prvýkrát stretávame so situáciou, že by si niekto vytypoval vozidlo, ktoré by chcel ukradnúť. Hoci nás situácia mrzí, nemyslíme si, že portál nesie za túto situáciu vinu a určite nie zodpovednosť. Dlhodobo odstavené autá sú ako tŕňom v oku susedom, tak prirodzene lákajú aj nečestné povahy.

Naopak, vďaka portálu sa zo slovenských ulíc podarilo odstrániť stovky vrakov, ktoré blokovali parkovacie miesta, ohrozovali kvalitu pôdy a spodných vôd a generovali vizuálny smog v našich mestách.

Z tohto dôvodu nebudeme kategóriu pre dlhodobo odstavené vozidlá rušiť ani inak modifikovať proces zasielania a riešenia týchto podnetov.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Tak to sa iste poznate s mojim priatelom, ktory toto zazil tiez a taktiez so svokrom, ktory si nesplnil povinnost.. ano list prisiel ale az potom co bolo auto poskodene
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Poskodenie starych aut asi nikto nenahlasuje, preto nemate ziaden podnet.. aj policajti ktori prisli na miesto cinu neboli nadseni ze idu riesit 500e favorit ale cena tychto aut rastie.. az ked tam boli policajti prisiel sused ze to ma natocene.. ked priatel zhanal nahradne diely na bazosi, tak po par telefonatoch mu predajca hovoril, ze mu volal niekto kto chce to iste co on.. policii dal cislo a ti hned pachatela vypatrali a stotoznili s videom.. kedze to bol riadny amater priznal este kde si auto nasiel.. predpokladam, ze to je nahoda ze to povedal, preto nemate a ani nebudete mat viac podnetov.. je to smutne, snad to parkovacia politika vyriesi a som zvedava ako prazdnejsie parkovisko bude prave aj na tomto mieste, ze pan Anonymny :)
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Pani Alexandra, magistrát tam chce postaviť dvojpodlažné parkovisko. A už sa spisuje petícia, že nie! Takže, každé miesto bude bude fajn a autá, ktoré porušujú zákony a zaberajú miesta je potrebné riešiť. U nás si jeden špekulant zaparkoval staré dodávky bez platnej TK a EK a urobil si v nich externé sklady. A štátnemu aparátu trvalo skoro dva roky!!, kým ho vyriešili ☹️
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Ešte k tomu Favoritu. Keď majiteľ nemá na opravy a na ňom nejazdí, tak ho mohol dočasne vyradiť z evidencie alebo predať.
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Ja viem a aj uspeli, že sa to tam zatiaľ staviať nebude :) my sme taktiež volali policajtov na 1 pána čo si presne na tomto parkovisku odstavil karavan a asi 2 týždne tam spával. neuspeli sme :) mne nevadia podnety, list prišiel a na základe toho by sme to isto riešili ale predbehol nás zlodej.. Ja len hovorím, či je v poriadku ak je to verejné a je to nástroj pre prípadných zlodejov.. Toto nebol prípad, že naschvál si nespravím STK a zaberám miesto.. zaberal by ho aj tak len s platnou STK.. auto bolo plne funkčné v čase kedy bol odklad STK.. svokor má proste pocit, že na tom nejazdím tak mi stk netreba - je to s ním niekedy ťažké čo nás neospravedľňuje len som chcela poukázať, že to môže mať aj opačný efekt ale zjavne bez výsledku.. žije na tej ulici snád 40 rokov a vždy sa pousmejem keď tam prídeme cez sviatky a parkovisko je poloprázdne tak ako teraz na Veľkú noc..
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Favorit ostáva u nás, dočasné vyradenie by nebolo riešením v tomto prípade lebo sa nemalo kam inam zaparkovať.. Nebolo to o peniazoch, bolo to o nevedomosti a čas nejako plynul keďže sa riešili iné veci tak ako u každého.. Proste blbá zhoda náhod celé toto, aj to, že sa páchateľ vlastne našiel, priznal kde si auto vyhliadol a je ochotný škodu zaplatiť :)
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Pani Alexandra, ten Favorit bol majiteľom dosť ignorovaný.
Pozrite si genézu podnetu - platnosť TK + EK a nahlásenie podnetu.
A známky má na čelnom skle. Takže argumenty ,,zabudol som" akosi neobstoja ;-)
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Alexandra, neviem odkadiaľ prichádzate cez sviatky na Hostinského sídlisko?
Ste ,,prešpuráčka", či z vidieka?
Ale verte, že podobné je to počas sviatkov a víkendov aj na iných miestach v Bratislave.
A podľa mňa na tom nie je nič na ironické pousmiatie, keď idú ľudia pozrieť svoju rodinu, na výlet...
Či?
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Tristvrte roka bol bez stk, v dnesnej dobe vam tristvrte roka ujde ako nic.. 29. juna bol podnet, 10 jula bolo auto vykradnute.. tyzden, dva na to prisiel list z uradu.. neviem dokedy to mam omielat, chybu sme si priznali, len stale mi ide o to, ci je vhodne sem verejne postovat auta bez stk ak je to nastrojom pre zlodejov ale debata je zbytocna zjavne :) medzitym si stk kludne mohol vybavit a aj tak by k poskodeniu prislo lebo je to tu vycapene dodnes, len za 1 chybu obyvatela, ktory taktiez plati dane..
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Čiže, potom by sa nemali uverejňovať ani ostatní hriešnici, čo pravidelne parkujú proti predpisom na tých istých miestach?
25. apríl 2022

Alexandra Bodnárová

Na to sluzi policia, ci parkovanie riesi starosta? Preco vlastne mame potrebu niekoho pranierovat takto verejne? Budete spokojny ak bude parkovacia politika a zaparkuje tu niekto mimo BA, capnete to sem vecer a do rana bude auto fuc?
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Pani Alexandra, veď MsP a štátna nestíhajú sankcionovať ani protizákonné parkovanie na cestách.
O chodníkoch ani nehovorím.
A podľa mojich skúseností majú už svoje ,,vychytávka" miesta, kde chodia odťahovať a dávať papuče ako na klavír a iné kritické miesta ignorujú ;-)
25. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Nerozumiem, prečo by som mal nejakého ,,mimo BA" nahlasovať? Však na to bude špeciálne oddelenie PASS inšpektorov/kontrolórov.
P.S.
Túto našu liturgiu by som uzavrel takto:
Keby si Okresný úrad plnil svoje povinnosti, tak by majiteľ dostal zásielku skôr a táto kauza sa nemusela stať ;-)
02. október 2022

Hadraplan Stojka

Stk sa iba predlzovala o 3 mesiace. Skončí platnosť, predĺži sa o 3 mesiace aby si to stihli vybaviť hotovo

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania