Námestie slobody- Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Zavlažovacie vaky, tento rok ešte ani raz neboli napustené vodou. Načo sú tam?

30. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
30. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
01. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali oddelenie tvorby mestskej zelene, ktoré zabezpečí nápravu.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene
Kedy? Deň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vaky na vodu boli napúšťané až do momentu, kým sa v danej lokalite spojazdnil samozavlažovací systém na zeleň, ktorého prevádzku však spočiatku sprevádzalo množstvo problémov. Vaky sme po spustení zavlažovacieho systému na stromoch nechali, hoc nie sú napúšťané z dôvodu počiatočných problémov so samozavlažovacím systémom. Zvážime ich odstránenie - no pre tento okamih na stromoch ešte preventívne ostanú. Nemusíte sa ale báť, stromy sú zavlažované. Podnet preto považujeme za uzavretý.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. august 2021

Peter Kozmon

Dobrý deň. Ďakujem za vašu odpoveď no nemôžem s ňou byť spokojný, pretože ako som pisal v podnete (30.6.) vaky do toho času neboli vodou naplnené v tomto roku ani najväčších horúčavách. Dokazom môžu byť viaceré vysychajúce stromy. Viem to, pretože som dennym návštevníkom námestia a viackrát som tie vaky kontroloval. Preto som napkon aj napísal uvedený podnet. Možno by stačilo keby príslušný zamestnanec mesta (magistrátu) osobne aspoň raz za týždeň kontroloval ako si dodávateľ služieb plní svoje povinnosti. Mnohé z vysadených stromov tento rok neprežijú.
09. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

na základe vyjadrenia samosprávy ponechávame podnet uzavretý - z vyjadrenia vyplýva, že stromy sú zavlažované samozavlažovacím systémom a teda vaky ani napĺňané byť nemusia.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. august 2021

Peter Kozmon

Dobrý deň. Je zrejmé, že si nerozumieme. Opakujem, denne na námestie chodím a vidim čo sa tam robí a nerobí. Kľudne nechajte podnet uzavretý, isteže rozhodujúce je stanovisko samosprávy od stola. Možno pri tom stole nevedia, že samozavlažovací systém je nainštalovaný len v centrálnej časti námestia (v časti, kde boli pri "rekonštrukcii" vymenené trávnaté plochy) Okrajové časti pred Úradom vlády, FA, pred reštauráciou a pri pošte boli ponechané bez závlahového systému. Stromčeky vysadené v týchto častiach boli opatrené zavlažovacími vakmi, ktoré tento rok (2021) od jari ani v čase najväčšieho sucha neboli naplnené vodou. V každom prípade ďakujem, že sa môjmu podnetu venujete.
21. september 2021

Peter Kozmon

Námestie slobody-strom-suchý

Zavlažovacie vaky na stromoch vysadených v minulom roku neboli tento rok ani raz naplnené vodou. Na situáciu som opakovane upozorňoval cez aplikáciu "Odkaz pre ..." Jedná sa o stromy, ktoré sú vysadené mimo plochy obsluhovanej automatickým závlahovým systémom v okrajových častiach námestia, najmä pred Úradom vlády.
21. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne otvorený a zaslaný samospráve na vyjadrenie k stromom v okrajových častiach námestia.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. február 2022

Martin Uváček

Je to ešte vôbec aktuálne? Teraz v zime?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania