Osadenie spomaľovačov na Ďatelinovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Lucia Stefansky 08. septembra 2014

Chcela by som v mene obyvatelov ulice Datelinova 1-9 (ako zastupca vlastnikov) poziadat o osadenie spomalovacov na ceste Datelinova (prepoj medzi Nevadzovou a Gagarinovou) z dovodu neakceptovatelnej dopravnej situacie. Posielali sme uz ziadost cez spravcu objektu, ale prislo nam zamietave stanovisko. Vraj bola situacia preverena mestkymi policajtami, co vsak muselo byt v case mimo dopravnej spicky. Nejde vsak ani tak o pocet aut, ktore toutou trasou jazdia, ale o rychlost, ktorou jazdia. Casto idu aj 80 km/h a je problem prejst cez cestu ci vobec ist do kufra svojho auta na prilahlom parkovisku pred objektom. Na menej frekventovanych cestach (ako napr. vnutroblok Azalkova) je pritom spomalovac osadeny, taktiez na Papradovej, ktora ma podobnu situaciu. Ziadame preto o opatovne otvorenie tejto temy, v pripade potreby vieme dolozit podpisy vacsiny obyvatelov objektu.

01. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Dňa 1.10.2014 bola vykonaná obhliadka dopravnej situácie s dopravným inžinierom KDI, na základe ktorej konštatujeme, že jediné zmysluplné miesto pre osadenie spomaľovačov je pred priechodom pre chodcov pri bytovom dome Ďatelinová 2-6. Pre osadenie spomaľovačov požadujeme písomný súhlas majiteľov priľahlých bytov s ich osadením. Občania sa totiž veľmi často sťažujú na ich hlučnosť. Z tohto dôvodu bude odstránený aj jeden z dvoch spomaľovačov na Papraďovej ulici.





kancelária starosta
14. január 2015

Lucia Stefansky

Dobry den,
dakujem za odpoved. Umiestnenie pred prechodom asi nespomali dostatocne auta prechadzajuce Datelinovou ulicou (kedze za prechodom je este dostatocne dlhy usek), ale urcite je to lepsie riesenie ako ziadne. Len pre doplnenie, pred Vianocami sa presne na tejto ulici stala nehoda, kedy pani na aute narazila na murik pri ceste a prevratila sa s autom.
Preto neviem, ci hlucnost je prioritna. Ak by ste chceli suhlas obyvatelov z Datelinovej 1-9 (ktorych sa problem najviac tyka), mozem Vam zaslat zapisnicu zo schodze.
13. august 2019

Renáta Jáhnová

Ďatelinová-spomaľovač-chýbajúci

Nakoľko je vstup na prechod pre chodcov vedený priamo zo schodov spoza garáží, vodiči vychádzajúci na Ďatelinovú ulicu nemôžu dostatočne včas spozorovať chodca, schádzajúceho zo schodov. Navyše atomobily jazdia v smere od Retra na Ďatelinovú veľmi rýchlo.
Navyše, v časti medzi bytovým domom Ďatelinová 2-10 od rampy-vstupu na parkovisko až po OC Retro nieje vyznačený chodník a chodci často chodia stredom cesty, v domnení, že ide o široký chodník, čím ohrozujú seba, aj vodičov.
13. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. august 2019

Arkadii Korotaev

Momentálne je tam spomaľovač, rovno pri dopravnej značke. Stačí len namontovat ďalšiu dopravnú značku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania