Bulíkova - ostré hrany na hranici cyklochodnika

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Andrea Ladecká 05. júla 2021

Na novom cyklochodniku na Sustekovej sú veľmi ostré hrany na hranici cyklochodnika. Spadla mi na to dcéra a skončili sme na Kramároch s 3 stichmi.

05. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. júl 2021

Michal

Neviem preco bolo treba vyhodit peniaze na farbu na chodnik. Podla mna zbytocna investicia. Radsej by sa mohli opravit derave cesty a chodniky.
16. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Referát cyklodopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. apríl 2022

PotPalo

Bolo by to potreba zbrúsiť. Aj chôdza po takomto povrchu v teniskách je nepríjemná, tiež to určite ničí plášte na bicykli. Až tak veľa nevidiacich tam nechodí aby museli mať takéto parády na chodníku. Cyklisti tiež vidia, a nevidiaceho ktorý sa zvyčajne pohybuje pomalšie obídu. Navyše sa to celé minulo účinku. Aby cyklista kľučkoval po takto bláznivo označenej ceste, kde sú takéto výstupky, to radšej pôjde po ceste medzi dopravou. Menej bolo viac, toto už prehnali.
27. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
25. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ide o štandardnú a certifikovanú vodiacu a varovnú línia pre nevidiacich. Varovná línia slúži aj pre vidiacich, aby ich upozornila na zmenu užívania chodníka.
Nemáme v pláne to upravovať a technológia (ktorá sa používa bežne a je schválená) to ani nedovoľuje. V prípade výhrad sa obráťte na Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. júl 2022

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Ladecká,
vzhľadom na odpoveď samosprávy Vám odporúčam zistiť, či je vyhotovenie varovných pásov pre nevidiacich realizované v súlade s vyhláškou č. 532/2002 Z. z.:
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2002-532
a to najmä s prílohou k tejto vyhláške, podľa ktorej výstupok môže byť vysoký maximálne 3 až 5 milimetrov a musí mať vyhláškou stanovený tvar.
S pozdravom.
13. júl 2022

Roman Mihalik

A kam zmizla pôvodná odpoveď samosprávy, že tento typ vodiaceho pásu schválila Únia nevidiacich a je použitý aj na Dúbravsko Karloveskej radiále?
16. júl 2022

PotPalo

A prečo je podnet uzavretý keď nieje vyriešený?

Inak tie výstupky sú fakt bombové, je ich cítiť ešte aj v pracovnej obuvi ktorá má oceľovú výstuž podrážky.
22. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Mihálik,

považujeme za dôležité na Vašu otázku reagovať, aby nedošlo k nedorozumeniu.
Pôvodná odpoveď bola zmenená a jej predošlú verziu nájdete v histórii, ktorá je verejne prístupná (asi len cez počítač). Zmenu odpovede využívame len na drobné kozmetické úpravy textu a aj predošlá odpoveď platí. Máme ale za to, že naša novšia odpoveď je prehľadnejšia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. júl 2022

Andrea Ladecká

Ďakujem všetkým za komentáre, reakcie a aj za odpoveď magistrátu. Budem ďalej kontaktovať Úrad pre normalizáciu, metrologiu a skusobnictvo a taktiež Úniu nevidiacich. Daný hmatny pás spĺňa zrejme normu o výške v milimetroch (nebola som to presne merať), ale pravdepodobne daný materiál nie je vhodný, alebo nebol vyrobeny podľa vhodného technologického postupu. Hrana výstupkov totiž nie je v pravom uhle, ale je akoby vyvýšena (vidno to na pôvodnej foto), čím vytvára ostrú a z môjho pohľadu nebezpečnú hranu. Nebezpečnú pre kohokoľvek kto na ňu spadne. Ešte raz vďaka.
23. máj 2023

PotPalo

Zle, všetko zle. Nejde o výšku, ale o hrany. Tie majú byť oblé, aby boli bezpečné. Prikladám obrázok ako tie valčeky majú vyzerať. Nevidiaci ucíti rovnako výstupky s oblými hranami, nemusia byť ostré. Červené betónové dlaždice mali tie výstupky v poriadku, pekne oblé. Prečo sa to zmenilo k horšiemu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania