Jesenského-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý

Dobry den, chcel by som sa opytat, koho napadlo, dat do detskeho ihriska, celoplosne!, priemyselnu podlahu? Je to nechutne. Odporucal by som tomu, kto to vymyslel, ist si tu v lete sadnut a poriadne sa nadychat gumenych vyparov! Je to nechutne. Tato podlaha vobec nie je urcena na vonkajsie pouzitiea uz vobec nie ako detsky povrch! 1. V letnych mesiacoch to smrdi ako kopa pneumatik 2. Latky, ktore sa pri dazdi uvolnuju do pody ju kontaminuju! 3. Ak dieta nestastne spadne, hrozi mu realne zlomenie prsta, pripadne iny uraz, kedze otvory v podlahe su niekedy vacsie ako rucicka dietata. Nerozumiem preco sa tu nevysypala drevena stiepka, nepolozila guma vhodna pre detske ihriska, je vela vhodnejsich rieseni. Plus toto riesenie priemyselnej podlahy v historickom centre mesta, vedla opery je absolutne nereprezentativne. Prosim zodpovednych ho riesenie tohto nechutneho detskeho ihriska v absolutnom centre hlavneho mesta! Dakujem

06. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto nie je prevádzkovateľom tohto ihriska.
Podnet preposielame na MČ Staré Mesto.

S pozdravom
Kto? MČ Staré Mesto

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto
22. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Vislocký,
nejde o priemyselnú podlahu, ale o certifikovanú zatrávňovaciu dopadovú plochu určenú práve na detské ihriská. Zatrávňovacia dosková dopadová plocha je vyrobená z recyklovaného materiálu a o. i. obsahuje i spomaľovač horenia, čím je chránená proti vandalizmu, s ktorým sa na ihriskách, žiaľ, stretávame. Materiál je stabilný proti UV žiareniu a bráni pošmyknutiu. Spĺňa STN EN 1177: 2009 pre kritickú výšku pádu do 3,0 m v prípade položenia na zeminu alebo trávu. Tento typ dopadovej plochy bol zvolený preto, lebo cez ňu dokáže prerásť tráva, ktorá dopadovú plochu takmer úplne zakryje. Vzhľadom na suché počasie, aké je momentálne v Bratislave, to, samozrejme, chvíľu potrvá.
Podľa zákona detské ihriská musia spĺňať prísne normy, ktoré definujú nielen použitie hracích prvkov, ale aj dopadových plôch. Vami navrhnutá štiepka tieto normy nespĺňa. Ďakujeme za pochopenie.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania