Zneužívanie vyhr. parkovania na ul. Nad lúčkami 53

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Na parkovacom box č.3, vyhradenom pre EČV BL264IH, dlhodobo, aj vo vyhradenom čase, parkuje Ford s EČV BL391XG.

21. júl 2021

Karlovešťan

Mám susedu ktorá využiva synove parkovacie miesto. Takže nekoresponduje ECV vozidla a tej na dopravnej značke. Takže pokiaľ nie ste nájomca, tak si myslím že je pre vás irelevantné kto parkuje na tom mieste. Jedine že by závisť..
21. júl 2021

Lukáš

To nie je o závisti, ale o poriadku a slušnosti, takže si vyberte či je Vaša suseda neporiadna alebo neslušna
21. júl 2021

Karlovešťan

Nie je neporiadna a ani neslušná. Je to celkom milá pani dôchodkyňa. Existuje zákon alebo predpis ktorý porušuje občan na fotke? Ak áno, volajte mestskú políciu. Keď si zaplatím miesto, tak je asi jedno či tam zaparkujem moje prvé, druhé alebo susedove auto, nie?
22. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Uživateľ miesta bol upozornený mailom na porušovanie podmienok pridelenia vyhradeného parkovacieho miesta. Ulicu Nad lúčkami aj vnútroblokové parkovisko usilovne monitorujeme.
Vysvetlenie k Vašej diskusii:
Každý užívateľ má miesto pridelené pre JEDNO EČV, disponuje parkovacou kartou, ktorá je neprenosná, platná len pre to JEDNO KONKRÉTNE EČV. Pridelenie miesta a jeho užívanie je podmienené dodržiavaním záväzných podmienok, ktoré dostane každý užívateľ na papieri.
Bod 5. Parkovacie miesto sa vyhradzuje iba pre vozidlo s EČV uvedeným v žiadosti, parkovanie iného vozidla na vyhradenom parkovacom mieste sa bude považovať za nedodržanie podmienok povolenia a parkovacie miesto môže byť držiteľovi odobraté bez náhrady.

Beata Boháčiková, odd. dopravy a ŽP
Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
22. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Ešte som zabudla:
existujú "Zásady pre vydávanie povolenia na prideľovanie vyhradených parkovacích miest v mestskej časti Bratislava-Karlova Ves", ktoré bližšie určujú postup a podmienky prideľovania a vydávania povolení na vyhradené parkovacie miesta a povinnosť platiť za vyhradené parkovacie miesto miestnu daň podľa VZN mestskej časti BA-KV č. 6/2015 o miestnych daniach.

Beata Boháčiková, odd. dopravy a ŽP
Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
22. júl 2021

Lukáš

Dakujem p. Bohacikova, vycerpavajuca odpoved hlavne pre takych, ktori su v domnienke, ze kupou jedneho miesta parkuje cela rodina. Este raz velke dakujem
22. júl 2021

Karlovešťan

Ďakujem za vysvetlenie, beriem na vedomie. Ale určite nebudem nahlasovať takéto konanie a myslím si že je to nespravodlivo nastavené. Pretože keď bude mať nájomca auto v oprave, alebo bude dlhodobo odcestovaný, tak prečo by tam nemohlo parkovať iné auto s povolením nájomcu? Veď to je verejné dobro čo najefektívnejšie využiť každú parkovaciu plochu, samozrejme bez obmedzenia práv nájomcu.
22. júl 2021

Karlovešťan

Ešte dodám že fotka nie je dôkazom v akom čase bolo miesto obsadené autom s inou EČV. Treba brať do úvahy že sú aj časy kedy miesto nie je vyhradené iba nájomcovi.
22. júl 2021

Lukáš

No p. Tomäš, je pravdou, ze som za aby prípady náhodného parkovania boli zohľadnené, avšak.......na ulici Nad lúčkami je toto národný šport a samozrejme všetko je v čase vyhradenom pre konkrétne EVČ a opakovane a opakovane tými istými občanmi
26. júl 2021

Lukáš

26.7.2021 5.00, zmena žiadna
27. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Ľudia mi stále viac nahlasujú, keď majú auto v servise, alebo nové s mimobrat. EČV pred prepisom - dajú mi EČV, s ktorým budú dočasne parkovať + termín, dokedy si vybavia servis či prepis, a keby aj niekto na prípad upozornil, viem o ňom a je to OK.

To ale nie je tento prípad.

Pán Tomáš, aj ja si robím fotodokumentáciu, foťák zaznamenáva časy fotenia, takže fotky sú dôkazom.

Beata Boháčiková
Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
28. júl 2021

Lukáš

29.7.2021 22.00
07. august 2021

Lukáš

A parkuje sa uz podla pravidiel
12. august 2021

Lukáš

Tak dlho dodtziavanie pravidiel nevydrzalo, poprosim obnovit
12. august 2021

Odpoveď samosprávy

Užívateľ požiadal o zmenu EČV, BL391XG už parkuje legálne, malo by byť aj na tabuli opravené. To ešte skontrolujem. Ak nie je, vybavím dnes-zajtra.
Ďakujem pekne za spoluprácu, dovolím si podnet uzatvoriť.

Beata Boháčiková, ref.dopravy
Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
12. august 2021

Lukáš

Dakujem za upozornenie, ak je to tak je to fajn👍

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania