Popradská-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Valéria Kojčevová 08. júla 2021

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o rozšírenie cyklotrasy. Na uvedenom úseku smerom od Slovnaftu do Vrakune, na stúpajúcej cyklotrase pod nadjazdom Popradská ulica pred troma týždňami moja 78 ročná matka spadla s bicykla a zlomila si škaredo zápästie. Na uvedenom úseku je potrebné rozšíriť trasu pre tých ( starších cyklistov, pešiakov a korčuliarov), ktorí musia bicykel vytlačiť. Ak idú za nimi cyklisti s prevodom, musia ich obchádzať a hrozí zrážka s oproti idúcimi cyklistami. Všimla som si, že tam pribudlo zrkadlo, za čo ďakujem, ale nie je to dostačujúce. Denno-denne tam dochádza ku kolíziám. O to ani nehovorím, že tam nemajú čo hľadať, pešiaci, ľudia s kočíkmi, so psami a s malými deťmi. Na to predsa slúži blízky lesopark. Pomohli by aspoň zákazové tabule.

12. júl 2021

Tomáš

Zákazové tabule nepomáhajú. Mestská to riešiť nebude, pán architekt nedovolí pokutovanie svojich voličov. Chodcov na cyklotrase treba vyriešiť osobne, na mieste.
13. júl 2021

Valéria Kojčevová

Ja som myslela výstražné tabule, že hrozí zrážka. Chodci sú tam pravidelne a stoja uprostred cyklotrasy a len tak sa tam rozprávaju...a ešte sa uražajú, ked si to s nimi "riešime" na mieste...
22. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedená cyklotrasa patrí hl. mestu SR Bratislavy a teda STARZ - Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hl. mesta SR Bratislavy. Vaša požiadavka im bola preposlaná.

S pozdravom

ref. dopravy a MK
22. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
19. august 2021

Valéria Kojčevová

Všetka moja snaha, aby sa niečo na uvedenom úseku zmenilo, padla do zabudnutia. Kompetentní, čiže STARZ, ktoremu uvedena cyklotrasa patri, sa ani neunuval, odpovedat na môj podnet. Chodci sa tam stale prechadzaju, cyklisti padaju...Ak sa tam raz stane fatalna zrážka, potom sa bude hĺadať zodpovedný??!!
19. august 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pani Kojčevová,
podnet bol opätovne preposlaný zodpovednému subjektu.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátorka pre Podunajské Biskupice
09. november 2022

Milan

Popradská-cyklotrasa-chýbajúca

Cyklotrasa od Malodunajskej ul. vedľa Malého Dunaja smerom k mostu na Popradskej ul. je v sezóne korzom aj pre pešiakov.Prudký zjazd pod most je aj napriek zrkadlu veľmi neprehladný a nebezpečný.V zrkadle sa odráža všetko možné, lebo sa ide zväčša proti slnku.Opačným smerom je v zrkadle z tieňa pod mostom všetko OK.Keď to pustí kaskadér smerom dolu bez brzdenia, spod mosta ide tiež naplno,aby vyšieľ do kopca,k tomu nejaký chodec a je zarobené na problém!?Cyklotrasa by mala spod mosta pokračovať rovno a asi po 250 m. sa dá bezpečne dostať hore smerom k Malodunajskej ul.Tento úsek má celkovo zabudnutý potenciál od m.č.Vrakuňa a aj Pod.Biskupíc . Je to na hranici! Široký,presvetlený úsek s priamím kontaktom s M.Dunajom.Lavička,altánok,ohnisko.Všetko vidieť na priložených fotkách.


09. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. november 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. november 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.