Chýbajúca značka na cyklotrase na Pribinovej

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Vyriešený
meno
Peter Oravec 08. septembra 2014

No novej cyklotrase od Eurovea po Most Apollo chýba značka "cestička pre cyklistov" pri začiatku tejto cyklotrasy (pri vjazde do garáží Eurovea). Z druhej strany je cyklotrasa takouto značkou vybavená. Absencia značky od Eurovea spôsobuje, že cyklotrasu používajú motorové vozidlá.

22. september 2014

Peter Oravec

Príslušná značka "cestička pre cyklistov" síce pribudla, ale na zlej strane cesty. Tam, kde je osadená, spôsobuje iba chaos, pretože aj tak neumožňuje cyklistom prednosť pri prechádzaní cez cestu. Značka mala byť osadená na skutočnom začiatku cyklotrasy, tak, aby bolo aj vodičom idúcim z/do garáží Eurovea jasné, že ide o cestičku pre cyklistov, a nie o cestu pre autá. Z pohľadu vodiča idúceho z/do garáží Eurovea totiž stále nie je jasné, že z cesty odbočuje cyklotrasa.
26. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, realizácia cyklotrasy prebiehala v termíne august, september 2014. Dopravné značenie bolo osadené v druhej polovici septembra. K dnešnému dňa 26. 9. 2014 je dopravné značenie osadené podľa schválenej projektovej dokumentácie.

Ing. Juraj Hargaš, hlavný technik, STaRZ hl.m.SR Bratislavy
26. september 2014

Peter Oravec

No tak ja neviem, ale podľa mňa je značka na začiatku cyklotrasy osadená na zlej strane cesty. Ale rád sa nechám poučiť.
06. október 2014

Juraj Hargaš

Dobrý deň.
Značka bola osadená správne podľa schváleného projektu trvalého dopravného značenia. Na základe Vášho podnetu a prerokovania s pracovníkom KDI bola doplnená DZ C8 aj za priechod pre cyklistov na začiatok komunikácie vyhradenej pre cyklistov smerom na Most Apollo.
Autá idúce z/do garáží Eurovea majú pred priechodmi z oboch strán DZ
IP 6, IP 7, IP 8 a priechod pre cyklistov je podfarbený zelenou farbou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania