Saratovská-hlucne cistenie ulic v noci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter 13. júla 2021

Dobry den. Uz dlhsi cas je problem s nocnym cistenim ulic, a teda, ze stroje, ktore to robia, vydavaju neskutocny hluk a k tomu idu pomaly. Problem je to hlavne v lete, ked su otvorene okna smerom do ulice. Ide podla mna o regulerne rusenie nocneho pokoja, takto hlucny stroj nesmie pracovat v noci. Kedysi davno sa to nedialo, lebo mam okno smerom na ulicu. Urcite to chodi po celej Dubravke a mozno aj v inych okresoch. Konkretne dnes ma to zase rusilo o druhej v noci. Je jasne, ze ulice su prazdne, a je to pohodlne pre cistica, ale kolko ludi vyrusi za noc... tisice. Kedysi chodili tieto stroje cez den, mali to tazsie, ale je to tak lepsie. Ak sa to takto nevyriesi ako napad, zacnem peticiu, za komunizmu by si niekto nieco take nedovolil. Spanok pracujucich obcanov bol svaty. Vdaka

13. júl 2021

Pozorovatel

Suhlasim a doplnam: 1. par mesiacov dozadu chodili cistiace auta vecer, nie pocas hlbokej noci 2. magistrat by sa mohol zamysliet ci je skutocne nutne objednavat a platit z nasich dani cistenie kazdy den? Nestacilo by jeden krat za 2-3 dni a radsej v tychto horucavach polievat cesty.
13. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
13. júl 2021

Martin Ján

O čo menej peňazí vyplitveme tento rok, o to menej dostaneme budúci.
13. júl 2021

Peter

Zdravim. Tak som ani nevedel, ze to bude zverejnene, myslel som, ze to len dojde ako mail na magistrat. Tak doplnam, ze dany stroj, potom o tretej!! V noci isiel zase naspat, z druhej strany cesty, to som sa uz smial, ale bol to smiech trochu cez slzy. Skoro som si vykrutil hlavu, kto moze mat taky napad. Keby to boli tiche masiny, tak nieje problem. V zime to asi nevadi, kedze okna su zavrete. Pisal som to trochu v nervoch o druhej v noci, lebo uz ma to tolko krat zobudilo, ale vzdy som si nasiel dovod, preco nenapisat. Tak sa ospravedlnujem, je to trochu chaoticke, a asi z toho ide aj rozculenie. Nevedel som, ze to pisem na verejne forum, ked tu pribudaju komentare. Ta pomala jazda znamena, ze to huci aj minutu okolo jedneho okna, kym to zmizne v dialke a uz to nieje rusive. Na zvuk elektriciek som si zvykol, ale tie v noci nejazdia. Ani tie nepustili v noci, lebo by rusili, vidite, a chodia iba nocaky. Kamiony tadeto tiez nepustia v noci, kvoli hluku. Ale masinu, ktora ide pomaly, huci 3x viac, a este k tomu sa o hodinu vracia, takze zobudi potencionalne 2x za noc, ano? Kludne by mohla chodit podvecer, o deviatej uz taka premavka nieje. A naspat by sa vracala okolo desiatej. To by mohlo byt. Ostavam s pozdravom, je to situovane v Dubravke, ale myslene je to pre vsetky mestske casti, ktorych sa to tyka. Som bol rozospaty, myslel som tym "Okresy" metske casti.
S polievanim v lete suhlasim, tento stroj staci pustit 2x za tyzden. Tesne pred desiatov. Ak to nestiha za hodinu, tak nech pustia dva, ked teda treba "pominat peniaze". Hlavne nech sa 10 tisic obcanov okolo ciest vyspi.
13. júl 2021

Peter

Inak ak pojde pred desiatou, tak aspon dotycny nebude musiet pracovat v noci o druhej a tretej, a skonci tesne po desiatej, co bude prijemnejsie aj jemu., A mozno nebude treba priplacat za nocnu sluzbu. Z usetrenej mzdy sa moze rovno vyplatit druhy zamestnanec, aspon to stihnu 2x rychlejsie, takze v pohode do desiatej. Ulice o 21:00 su uz pomerne dost prazdne, rozdiel medzi tymi o druhej v noci zas tak velky nieje. Ano, chodi este MHD, co moze trochu zneprijemnovat, ale: Ak sa to urobi cez vikend, tak 84 ka nechodi, cize o jeden spoj menej. 83tka a 20tka chodi uz o 21:00 velmi riedko a cez vikend este viac riedko.
15. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácii

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý večer,

bohužiaľ, v rámci našich personálnych kapacít zatiaľ nie je možné čistiť komunikácie pomocou internych útvarov, typu Komunálny podnik. Tieto práce pre nás vykonáva dodávateľ technických služieb, pre ktorého je však nemožné dané práce realizovať skôr, nakoľko majú prácu delenú na zmeny a cez deň pre nás vykonávajú iné práce. Čas čistenia v noci je zároveň aj z hľadiska efektivity čistenia výhodnejší. Rozumieme Vašim pripomienkam, no, bohužiaľ, pokým nebudeme mať dostatok personálnych kapacít na riešenie celej situácie ohľadom technických služieb "po svojom", budeme musieť brať v ohľad aj časové možnosti dodávateľa služieb.
Čo sa týka frekvencie vývozu, aká odznela v komentári, máme za to, že čistenie ulice v danej frekvencií je nastavené správne. Podnet preto nateraz považujeme za uzavretý, no veríme, že postupom času budeme aj ulice vedieť čistiť z Vášho hľadiska ohľaduplnejšie. Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania