Hraničná-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal 23. júla 2021

Dobry den,
postupne budovanim bytoviek Nuppu rastie pocet aut, ktore sa na Hranicnu napajaju z projektu. Tieto vozidla musia dat prednost vozidlam na hlavnej ceste, ktore prichadzaju sprava, z konca Hranicnej (kde uz ulica konci a je tam slepa ulica). Uz parminutovy pohlad na krizovatku ukazuje, ze ten pocet aut z projektov Nuppu je nasobne vacsi ako pocet aut zo sucasnej hlavnej cesty. Za sucasneho stavu dochadza k spomalovaniu dopravy, je nevyhnutne zastavenie na krizovatke z dovodu zlej viditelnosti, co ma negativny vplyv aj na zivotne prostredie. Nezvazuje sa zmena znacenia - hlavna cesta by bola od projektu Nuppu v tvare L a vedlajsia by sa napajala z pravej strany?
Zaroven v tejto casti ulice Hranicna parkuju vozidla po oboch stranach cesty, co vedie k castym rizikovym situacii
MS

25. júl 2021

Michal

túto tému som otváral už pred vyše rokom, ak máte čas, prečítajte si..nikde sme sa neposunuli.. určite je potrebné riešiť dopravnú situáciu..✌️
26. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. december 2021

Michal

Prosím o nové info, od Augusta bez odpovede. Ešte by som do podnetu pridal aj postreh o nebezpečnom výjazde práve na Hraničnú ulicu z komplexu.. pri odbočovaní do ľava vzhľadom na Super parkujúce autá nemáte šancu vidieť prichádzajúce vozidlo.. idete ruletu o život.. pls o prehodnotenie a posúdenie problému dopravným inžinierom.. Bavíme sa o cca 2000-3000aut ktoré tu budú bývať, pri dostavaní celého komplexu.
08. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.
16. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. marec 2022

Michal

Dopravná situácia je tu veľmi veľmi zlá! treba akútne konať! 🙏
28. jún 2022

Moni Durajkova

aktualne informacie z hlavneho mesta:

„Dopravné riešenie NuPPu (1. etapy Bergamonu) je vybudované v súlade s projektovou dokumentáciou, na podklade ktorej bola stavba povolená. Smerovanie dopravy generovanej týmto zámerom bolo preverené dopravno - kapacitným posúdením. Nakoľko sa očakával nárast dopravy po uvedení Bergamonu aj v križovatke Mierova - Hraničná a Gagarinova - Hraničná, boli križovatky skapacitnené prestavbou (a to už ku kolaudacií 1. etapy - NUPPU). So zmenou hlavnej cesty nesúhlasíme. V súčasnosti je takéto riešenie organizácie dopravy vhodné z dôvodu upokojenia cestnej premávky na Hraničnej. Vozidlá vychádzajúce z bytovej oblasti majú dávať prednosť, avšak na slepej časti Hraničnej je minimálna intenzita, preto nemá hlavná cesta v uvedenom tvare opodstatnenie. Problém so zaparkovanými vozidlami na Hraničnej ulici evidujeme a budeme ho riešiť. Vypracujeme projekt organizácie dopravy a navrhneme vhodné riešenie úpravy parkovania na tejto komunikácií.“

Durajkova, poslankyna Ruzinov- Prievoz
13. marec 2023

Palo Lang

Dobry den, mate prosim blizsie info k projektu organizacie dopravy v tomto useku? Auta tu parkuju tak, ze znemoznuju pouzivanie dvoch pruhov a o tom, ze nieje pre ne absolutne vidiet chodcov radsej ani nehovorim… Miestami mi to pride ze sa caka az na prvu vaznu nehodu… Je prosim mozne osadit aspon nejake stlpiky ci znacenie zakazujuce parkovat na chodniku ( kde i tak nemaju co auta robit, kedze ma nedostatocnu sirku)?
Dakujem!
PS: Od zadania podnetu ubehnu za chvilu 2 roky, situacia sa tu iba zhorsuje - myslim ze by bolo nacase tento podnet zacat riesit…
14. marec 2023

Michal

Nepochopil som z odpovede, preco musi byt hlavna cesta zo slepej casti Hranicnej. Opodstatnenie to ma take, ze od Nuppu vychadza ovela viac vozidiel, ktore musia tym padom zastat a znovu sa rozbehnut. Skodi to zivotnemu prostrediu, zvysuje to hlucnost, zvysuje to spotrebu paliva (navyse stale tade chodi mnozstvo nakladnych aut zo stavby).
Len pre potvrdenie- nebavime sa o krizovatke pri predajni Kraj, ale pri Nuppu 4/5.
Ako pise kolega, co sa tyka priechodnosti Hranicnej v tejto casti, dve auta maju velky problem, viditelnost na krizovatke je otrasna, parkovanie tam uz malo byt davno zakazane minimalne na jednej strane. A je smutne, ze ani po 2 rokoch sa s tym nic neurobilo. Cez tu cestu okrem ineho prechadza aj vela deti smerom na ihrisko do jamy resp. naopak, asi sa caka na nejaku vaznejsiu nehodu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania