Hrobákova - čo znamená táto značka?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter Grznarik 20. júla 2021

Mozete vysvetlit, co znamena tato znacka na normalnom parkovisku. Na Hrobakovej 7 su dve, bez blizsej specifikacie, zaberaju 2 parkovacie miesta a nie su pre nikoho konkretneho vyhradene.
Dakujem.

21. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Ide o avizované zmeny vo vyhradenom parkovaní - aj v Petržalke miznú zo značiek ŠPZ-ky, nápis Réservé nahrádza zákaz zastavenia.
V zmysle novej vyhlášky Ministerstva vnútra SR sa platnosť regulačných značiek označujúcich vyhradené parkovanie osadených do 31. marca 2020 končí dňom 31. marca 2022. „Po tomto termíne by sa už staré dopravné značenie nemalo na parkoviskách nachádzať,“ ozrejmuje vedúca referátu dopravy Miestneho úradu Petržalka Lívia Štulajterová.
„To v praxi znamená, že všetky značky na vyhradených miestach, či už pre držiteľov preukazu ŤZP alebo platiacich Petržalčanov, by mali byť postupne nahradené novými,“ dodáva. Zmena nastane aj pri maľovaní čiar. Vodorovné značenie, ktoré malo pôvodne tvar kríža, prípadne písmena „X“, nie je možné v kontexte nového značenia ďalej používať.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
24. júl 2021

František

Dobrý deň Štulajterová

Citujete v zmysle novej vyhlášky dopravné značenie vydaná MÚ Petržalka. Magistrát má inú vyhlášku pre dopravné značenie
27. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k Vášmu podnetu uvádzame, že akékoľvek dopravné značenie použité na cestách v rámci celej SR musí byť v súlade s Vyhláškou č. 30/2020 MV SR. Každý jeden návrh na dopravné značenie schvaľuje príslušný dopravný inšpektorát a príslušný správca cesty/parkoviska. Následne je pre toto značenie vydaný príslušným cestným správnym orgánom doklad - tzv. Určenie dopravného značenia. Príslušným cestným správnym orgánom pre určovanie dopravného značenia pre celú Bratislavu je Hlavné mesto SR Bratislavy. Takisto toto konkrétne značenie schválil Krajský dopravný inšpektorát a súčasne správca predmetného parkoviska (pre MČ Petržalka toto zabezpečuje referát technických činností) a následne Hlavné mesto toto značenie určilo.

V prípade, že Vám situácia stále nie je jasná, môžete sa obrátiť na Krajský dopravný inšpektorát, respektíve na Ministerstvo vnútra SR, ktoré novú vyhlášku vydalo.

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania