Saratovská-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Mato 24. júla 2021

Semafory na hlavnom tahu cez dubravku nie su vobec zosynchronizovane. Vacsinou ked prechadzam cez dubravku, tak mam zelenu na jednom alebo 2 semaforoch. Na ostatnych cervena. Semafori na priechod pre chodcov nie su dobre nastavene tiez. Najskor stojim na krizovatke na cervenej. Vidim ze na semafore pri priechode je zelena. Pohnem sa z krizovatky a ked sa blizim ku priechodu, tak naskoci cervena. Pocas toho ako stojim na priechode, tak sledujem zelenu na dalsej krizovatke. Kym sa dostanem na dalsiu krizovatku, tak znova nabehne cervena a takto to je takmer vzdy pri prechode cez dubravku. Preco sa nenastavia semafori tak, aby prechod cez dubravku bol plynuli? Takto to musi otravovat aj ludi byvajucich v okoli ked sa auta stale rozbiehaju. Nie je to idealne z pohladu emisii.

24. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
24. júl 2021

Viliam

Semafory na hlavnom ťahu majú preferenciu podľa elektriciek, keďže elektricka nejde plynulo ako auta nakoľko stojí na zastávkach, tak ani zelená vlna pre autá nie je plynulá
24. júl 2021

Mato

Elektricka ide raz za par minut, auta idu vkuse tak sa treba nad tym zamysliet a nastavit to tak, aby nestali vsetky auta vkuse na cervenej pocas toho ked nejde elektricka
25. júl 2021

Michal

Električka tadiaľ jazdí v špičke každých 4-5 minút v jednom smere, tzn. každé 2 minúty prejazd, čo je 120 sekúnd. Za ten čas sa musí riadenie "otočiť" tak, aby stihlo vybaviť všetky smery, a aj tak sa často stáva, že nejaký vedľajší smer MHD "sekne" a preruší. Koordinácia aj preferencia v kombinácii sa zrealizovala na začiatku po modernizácii (pre oživenie pamäte), na prelome rokov 2014/2015 a spomeňte si, ako ste nemohli odbočiť vľavo a koľko ste čakali. Spôsobila to práve podmienka, že okrem preferencie električiek bolo kritérium aj koordinácia. Dnes sa preferujú už aj niektoré autobusové linky, koordinácia sa tam už vôbec nedá urobiť. Aj perepetum mobile sa dá na obrázku nakresliť (očný klam, ktorý zmätie mozog) ako keby fungovalo, ale reálne sa to vyrobiť nedá. Tu je to obdobné (Karlova Ves podobne).
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. október 2022

Mato

A planuju dat aj nejake vyjadrenie? Vyrazne by pomohlo aj to, keby chodcov nepustalo ked je na hlavnom tahu zelena.
11. október 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania