M. Schneidera Trnavského-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Miloš Šušoliak 27. júla 2021

Semafory cez Dúbravku (Ulica Mikuláša Schneidera-Trnavského a Saratovská ulica) nie su synchronizované, stojí sa na každom semafore. V čase prerábky dialnice na vstupe do Bratislavy od Stupavy by bol vhodné, aby tieto semafory dopravu robili plynulú a nezdržovali prejazd cez Dúbravku.

27. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. júl 2021

Viliam

Semefory sú nastavené podľa prejazdu elektriciek, uvediem modelovú situáciu, štartujete vy aj elektricka Pri Kríži a vy prídete na križovatku Drobného skôr ako elektricka ktorá musí obslúžiť zastávku Podvornice, detto prídete ďalej na križovatku Alexyho, elektricka zase musí obslúžiť zastávku Drobného a prichádza na Alexyho neskôr ako vy, to isté Hanulova elektricka musí obslúžiť zastávky Alexyho a Svantnerova, keby sa preferencia kvôli diaľnici vypla vám vy to síce pomohlo ale zase by to spôsobilo meškania elektriciek
29. júl 2021

Ondrej I

Ide predovšetkým o dopytové semafory. Tie často cez koľajnice ani nie sú. Tie by sa mali zosynchronizovať na zelenú vlnu. Prečo musí každý semafor nezávisle od ostatných po každom stlačení chodca hneď prepnúť? Prečo nemôže tech chodec tiež počkať pár sekúnd? Takto musí všetka premávka cez celú Dúbravku stáť každých 200 metrov. Je to úplne neekologické, spôsobuje to viac hluku, prašnosti, a takisto to veľmi spomaľuje premávku. Veď takisto čakajú na tých semaforoch aj autobusy MHD!
29. júl 2021

Viliam

Tie semafory na prechodoch sú suplikovy projekt električkovej trate starého vedenia mesta, už tuším skončila viazanosť EÚ fondov na tu časť trate, takže na zváženie by stalo vypnúť tie semafory na prechodoch
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Cestná dopravná signalizácia na križovatkách v Dúbravke je riadená v tzv. dynamickom režime. Podstatou takého riadenia je variabilná dĺžka zeleného signálu pre vozidlá na základe ich počtu v jednotlivých smeroch. Pre každý smer je definovaná minimálna a maximálna dĺžka zeleného signálu. Detektory nachádzajúce sa vo vozovke určujú, v akom poradí si budú jednotlivé smery v križovatke vyvolávať zelený signál a tiež ako dlho bude tento signál zobrazený. Riadenie je tiež ovplyvňované prejazdom električiek, ktoré majú v križovatke absolútnu prednosť.

Medzi jednotlivými križovatkami nie je nastavená koordinácia z dôvodu chýbajúcej technológie v dopravnej centrále na tento typ riadenia. Každá križovatka je riadená izolovane a nekomunikuje s predchádzajúcimi križovatkami.

Na základe podnetov pripravujeme zmenu riadenia v križovatkách pre zlepšenie prechodu chodcov a plynulosti prejazdu vozidiel MHD.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. december 2021

Pavol Špáni

M. Schneidera Trnavského-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Urobiť zelenú vlnu pri prejazde Dúbravkou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania