Príkopova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

V posledných týždňoch sa začali vodiči vyhýbať plateniu v rezidentskej zone parkovanim bud v parku Jama, alebo pri reštaurácii Stage pred NTC. Upozorňoval som na to mestskú políciu, ale vraj oji nedokážu zhodnotiť či dané autá majú povolenie od mestskej časti, takže tieto autá nepokutuju. Predpokladám, že to je len chyba v systéme, ktorú treba riešiť. Autá jazdiace cez park (do zákazu vjazdu) su problematické pre peších návštevníkov parku.

28. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podľa vyjadrenia kolegov pri vjazde sa nachádza DZ tabula - zákaz áut a motoriek. Ak tam teda niekto parkuje, mal by sa preukázať platným povolením.
Druhý úsek pri NTC patrí podľa katastra Národnému tenisovému centru a.s.
Kontrolu v zóne má na starosti MsP. V rámci zóny Tehelné pole MsP kontroluje autá prostredníctvom špeciálnej aplikácie kde po zadaní EČV, vie zistiť či dané auto má zakúpenú rezidentskú, bonusovú, abonentskú kartu alebo parkuje v zóne prostredníctvom návštevníckej karty alebo zakúpením si parkovacieho lístka cez SMS či aplikáciu eParkio.
Podnet bol presmerovaný na vyriešenie.

Kancelária starostu
28. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
02. máj 2023

Michal Ulica

Parkovanie aut pri vjazde do arealu sportu, jazdia po chodniku a caka sa len na to, ktore dieta zrazia. Plus parkovanie s povolenim MC Nove mesto - pre koho???
03. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. máj 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

K podnetu samospráva do 14 dní nevložila odpoveď, status podnetu sa preto zmenil na "neriešený". Samosprávu sme opätovne požiadali o vyjadrenie k podnetu.

Ďakujeme.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania