Vojenský cintorín - suché kríky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

kriky kompletne zozral hmyz. nerealizovany postrek vide teraz draho, kriky su komplet suche. Biedna starostlivost zo strany MČ. A pri tom sem chodi pracovnik kazdy den zamykat. Toto nepochopim.

23. júl 2021

Stefan

pls zmenit nazoov na cintorin Petrzalka. v appke asi nefungovala ok navigacia. dakujem
26. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Štefan.
Ďakujeme za podnet, informácie v ňom sú ale zavádzajúce. Správcom cintorína je firma MARIANUM (podnik hlavného mesta), MČ na ňom nevykonáva údržbu či spomenuté zamykanie.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
26. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. august 2021

Andrej

ale povolit tu natacat rapovy videoklip plny vulgarizmov, osocovania a podnecovania nizkych pudov ako ako napr. agresivita - to povolili aspon vidno aky je pristup a ucta k padlym k pietnemu miestu...
10. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Marianum

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. august 2021

Odpoveď samosprávy

Zo stanoviska Marianum:
V nadväznosti na prijaté uznesenie č. 96 Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava – Petržalka zo dňa 10. júna 2019 – k materiálu „Zóny bez pesticídov“ , v ktorom bolo prijaté, že sa v lesoch na území MČ Petržalka nebude používať glyfosát RoundUp, ani iné pesticídy alebo herbicídy, pristúpila naša organizácia k zníženiu používania chemických postrekov na zeleň vo Vojenskom cintoríne. Uvedené sme zaviedli za účelom zníženia „chemickej devastácie“ životného prostredia, s ohľadom na ochranu zdravia návštevníkov cintorína ako aj z dlhodobého rozvoja ekologického prístupu našej organizácie.

Škodcov na krušpáne býva obvykle viacero, v prípade Vojenského cintorína išlo o druh motýľa Vijačka krušpánová (Cydalima perspectalis) - larvy motýľa v štádiu húseníc požierajú listy krušpánu počas vegetačného obdobia a na konci vegetačného obdobia vytvoria kuklu, v ktorej prečkajú zimu. Preto je chemický postrek nevyhnutný, ale teda s ohľadom na vyššie uvedené je vykonávaný len jedenkrát ročne. Tento rok bohužiaľ jednorazový postrek nebol dostačujúci a došlo k vyschnutiu krušpánu.

Aktuálne riešime viaceré aktivity za účelom zveľadenia zelene vo Vojenskom cintoríne, ktoré komunikujeme aj s Odborom životného prostredia na Okresnom úrade. Po prijatí právoplatných rozhodnutí budeme realizovať úpravy zelene a zároveň aj výsadbu nových vhodnejších drevín, ktoré sú menej náchylné na škodcov a zároveň sa prispôsobia neustále sa meniacim klimatickým podmienkam, resp. vysokým teplotám počas letných mesiacov.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, Stefan,
Vy to považujete za vyriešené? Lebo ja teda určite nie.
S pozdravom.
21. august 2021

Stefan

Podnet vratit ako v rieseni, kým tam neuvidím novú vysadenú zelen a vytrhane tieto suché kriky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania